Bodrum Gündem

TAKSİCİLER BU KARARA TEPKİLİ…

TAKSİCİLER BU KARARA TEPKİLİ…
07.12.2015
0
A+
A-
bodrumlu-taksiciler-bu-karara-tepkili-1Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin ticari araçlar için getirdiği yaş sınırlaması, Bodrum’daki şoför esnafını zor durumda bıraktı.
Bodrum Gündem Haber
10 yaş üstündeki ticari taksi ve dolmuşlara ilişkin alınan karar doğrultusunda 28 Şubat 2016 gününe kadar araçların yenilenmesi gerekiyor. Yaklaşık 850 ticari taksinin bulunduğu Bodrum’daki bazı şoförler uygulamanın doğru olduğunu ancak hala kendilerine resmi bir belge gelmediğini ve süre konusunda uzatmaya gidilmesi gerektiğini savundular.
Belirtilen süreye kadar araçlarını yenilemeyenler için araç uygunluk belgesi verilmeyeceği ve araçların ticari amaçlı trafiğe çıkamayacağı bildirildi.
Plan B online bodrumlu-taksiciler-bu-karara-tepkiliGümbet Mahallesinde faaliyet gösteren Plaj Taksi çalışanlarından Alaaddin Taşkıran, kendilerine yazılı bir belge sunulmadığını, konudan çok geç haberleri olduğunu iddia ederek; “Şoförler Cemiyeti ve Strattera Buy UKOME olarak bu insanların önüne düşün, ben size bu imkanlarla araç alacağım, bu şekilde ödeme planı sunacağım deyin. Ama oturdukları yerden araçlarınızı değiştirin, değiştirmezseniz trafikten men edileceksiniz deniyor. Bu konuda yetkililerden yardımcı olmalarını, bu süreyi uzatmalarını istiyoruz” dedi.
Aynı durakta çalışan İsmail Coştu ise Şubat 28’e kadar bu işin nasıl gerçekleşeceğini düşündüklerini ifade ederek “Bodrum’da en az 850 araç var ve bu araçların yarısı değişmek zorunda. Bu insanlar evlerine nasıl ekmek götürecekler. Bunlarında gözönüne alınması lazım” Indocin online dedi.
Bodrum-Şoförler-ve-Otomobilciler-Odası-Başkan-Yardımcısı-Hüsnü-AltaçKonu hakkında görüşlerini dile getiren Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Hüsnü Altaç ise üyelerinin yanında olduklarını ve UKOME yetkililerine bazı öneriler sunduklarını belirterek şöyle konuştu;  “10 yaşından gün alan ticari araçların, çalışma ruhsatlarını alamadıkları takdirde trafikten men edilmelerine ilişkin bir tebligat var. Biz önerilerimizi sunduk, tamam araçlar değişsin, burası turizm bölgesi, varız. Ancak, geçtiğimiz turizm sezonundaki düşüş ve önümüzdeki sezon için süren kriz ve piyasanın allak bullak olmasından dolayı zaten çoğu borç içinde olan şoförlerimiz zor durumda. Önerilerimize hayır deniyor, diretiliyor. İstişareye açık değiller. 28 Şubat 2016’da, araçlar 10 yaşın altında olacak deniyor” 
Herkesin kazanmasını istediklerini sözlerine ekleyen Hüsnü Altaç, büyükşehir belediyesinin desteklerini istediklerini söyledi.
Bazı araçların yenilendiği Bodrum’da, birçok taksici ise yeni araç almak için ellerindeki araçlarını satılığa çıkardı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.