Bodrum Gündem

RES’TE YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA DAVULLU, ZURNALI, DEVELİ KUTLAMA…

11.12.2015
0
A+
A-

Yalıkavak’ta yapımı devam eden Rüzgar Elektrik Santralleri çalışmasında yürütmenin durdurma kararına sevinen bir grup, develerle birlikte Bodrum Belediye Meydanına gelerek davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak  verilen kararı kutladılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Fluoxetine price Order Lamisil online

Bodrum Belediye Meydanında yapılan kutlamaya CHP Muğla Milletvekili Dr. Nurettin Demir, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören, MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, bölgedeki arazi sahiplerinin avukatı Remzi Kazmaz, CHP’li belediye meclis üyesi Mustafa Saruhan, Seval Aktaş,  Birleşik Haziran Hareketi ve Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri, yarım adadaki çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri, ile çeşitli siyasi partilerin temsilcilerinin yanı sıra Milas’a bağlı Çomakdağ’dan yerel giysileri ile gelen köylü kadınlar yer aldı. Basın açıklaması öncesinde Çomakdağlı kadınlar davul zurna eşliğinde bir süre yöresel oyunlar oynadı.

Kocadon; “ Biz RES’lere Değil, Bodrum’un Kentsel Kimliğinin Bozulmasına Karşıyız.”

Yöresel oyunların ardından ilk açıklamayı Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi Mustafa Tanışık yaptı. Tanışık, yürütmenin durdurma kararına sevindiklerini ve verilen kararla Bodrum’un kazandığını söylediği konuşmasına şöyle devam etti “Geriş RES projesi için Bakanlar Kurulunun aldığı kamulaştırma kararı, Anayasaya aykırı olduğu için Danıştay 6. Dairesi tarafından üç ayrı davada üç ayrı yürütmeyi durdurma kararı ile durduruldu. RES şirketi, yargı kararlarını yok sayarak izinsiz şekilde Geriş tepelerinin bağrını deşmeye, tarım alanlarını ve SİT alanlarını yok etmeye başladı. Bodrumlularca açılan davalarda Muğla 2. İdare Mahkemesi uzun süreden beri beklenen kararını verdi. Bu karar; 5 ayrı üniversiteden 9 ayrı uzman tarafından her dava için hazırlanan 80’er sayfalık bilirkişilik raporlarına dayanmaktadır. Bu bilirkişilerin tamamı oy birliğiyle Geriş RES projesinin insan sağlığı ve çevreye zarar vereceğini kamu yararı olmadığını belirtmiştir. Açılan davalarda şirket lehine sonuçlanan tek bir dava bile yoktur.” Dedi.

Daha sonra geçtiğimiz hafta Yalıkavak’a giderek guruba destek verek Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bir konuşma yaptı. Kocadon “Bodrum halkı hiçbir zaman medeni çerçevelerin dışına çıkmayacak. Vatandaşlar haklarını medeni çerçeveler içinde aradı. Bodrum halkının medeni ve hoşgörülü oluşu bu firmaya biraz da ev sahipliği yapmıştır. Bugün de bu kararla bu mutluluğu yaşıyoruz. Bu dava bundan sonra da devam edecek. Önümüzdeki hafta Yalıkavak meydanında bu direnişi bir kez daha göstereceğiz. Biz RES’lere değil Bodrum’un kentsel kimliğinin bozulmasına karşıyız” diye konuştu.

CHP Milletvekili Nurettin Demir “Gitsinler Dağların Tepelerine Yapsınlar”…

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir de, Bodrum halkının çevresine doğasına ve hayvanlarına sahip çıktıkları için tebrik ederek, “Biz enerjiye karşı değiliz, hele yenilenebilir enerjinin hep yanındayız. Ama gelip de evimin tepesinde, limanda, turistlerin başında böyle bir şeyin yapılmasına karşıyız. Bizim dağlarımız var. Gitsinler, oralarda enerji üretsinler. Biz de saygıyla karşılarız. Ama Bodrum’da silüeti bozacak, hukuka karşı, devlet gücünü de arkasına alarak, yöre halkının iznini almadan bir firma buraya işgalci gelip buranın doğasını, insanın sağlığını tarumar etmesine izin veremeyiz” dedi

Bölgedeki Arazi Sahiplerinin Avukatı Remzi Kazmaz “Şu An Alınan Yürütmeyi Durdurma Kararı Hemen Uygulanmalıdır.”

Bodrum’un doğasının bozulmaması için çaba gösterdiklerini anlatan Kazmaz,” Brand Viagra no prescription HES’lerin de, RES’lerin de kurulduğu alanlar hep insanların yaşadığı alanlardır. Canlıların yaşadığı alanlar olmasından dolayı, bu güzel ülkeyi ve dünyayı korumak adına hep hukuki mücadele yaptık. RES’ler Bodrum’dan gidene kadar hep omuz omuza olacağız. Türkiye bir hukuk devletidir. Ama ben bu karar şüpheyle bakıyorum, yarın ne olacağı belli olmaz. Bir yıl 20 gündür bu olayla uğraşıyoruz. Mahkeme kararlarına rağmen firma bölgeye girdi. Bodrum halkı bölgede çadır kurdu Bodrum Kaymakamı faaliyeti durdurmak zorunda kaldı. Geç gelen bir adalet oldu. RES’in makinaları tarih üzerinde tahribat yaptı. Biz bu tahribatları birazdan yerinde tespit edeceğiz. Keşke bu karar daha önce verilseydi. Şirketin konuştuğu bütün şeyler kandırmacadır. Elimizde yürütmeyi durdurma kararı var. Eğer bu konuda hala demagoji yapılıyorsa, bu karar hala tanınmıyorsa onlar bu işe alışıktır. Yürütmeden aldıkları kararla hala geleceklerini sanıyorlar. Ama artık mahkemeyi değil halkın kendisini görecekler. Şu an alınan yürütmeyi durdurma kararı hemen uygulanmalıdır ve Anayasa güvencesi altındadır. Kaymakamlığa gidip bu konuyu anlatacağız “ dedi.

Çomakdağlı kadınların meydanda bebek satmaları da dikkat çekti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.