Bodrum Gündem

GELENEKSEL GİRİTLİLER GECESİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER…

13.12.2015
0
A+
A-

bodrum giritliler derneği (1)Bodrum’da yaşayan Giritliler, bu sene beşinci kez bir araya geldikleri gecede gönüllerince eğlendiler.

Cialis online cheap Nolvadex purchase Fluconazole Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum için önemli bir yer tutan ve oldukça önemli bir nüfusa sahip olan Giritliler Zehra Denizaslanı ve arkadaşlarının çabaları ile birlik ve dayanışma için her yıl bir araya gelerek gönüllerince eğleniyorlar. Beş yıldan bu yana devam eden Giritliler gecesi bu sen Bodrum Giritliler Derneği tarafından organize edildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve seçimden çıkarak geceye katılan CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu’nun da katıldığı Giritliler Gecesinde, çeşitli otlardan yapılmış Girit mezeleri ve balık ikram edildi.

bodrum giritliler derneği (51)Gecenin açılışında konuşan Bodrum Giritliler Derneği Başkanı Zehra Denizaslanı şunları söyledi; “Bizi bu güzel gecede yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Ben kültürlerin yaşatılmasından yanayım. Bunun için elimden geldiğince, kendi gördüğüm kültürle, yaşatmaya çalıştığımız geleneklerimiz ile bir nebze bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Sizlerde yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.”

bodrum giritliler derneği (58)İstanköy’de yaşamını sürdüren Giritli Mazlum geceye katılanları selamladıktan sonra şöyle konuştu; “Bodrum’da kurulan Giritliler Derneği’ni canlandırmak için adetlerimizi ananelerimizi canlandırmak için bende Zehra ablaya destek veriyorum. Ama destek Mazlum’dan Sabriye’den Ali’de Veli’den olmuyor. 1896 yılında Girit’ten İstanköy’e 2 bin 700 Girit-Türk asıllı geldi. Farklı farklı yerlere yerleştiler ara ara. Sonra Bodrum’a göç başladı. Adalar Yunanistan’a ilhak olduktan sonra İstanköy’den kalkıp Bodrum’a yerleştiler. Bu rakamın üzerine bir düşünsek, Bodrum’da Girit asıllı 7 bin kişiyiz. Burada ise karşımda 170, 160, 150 kişi. Ben bunu kendimize yakıştıramadım. Çünkü bir Giritli olarak 28 sene dernekçilik yaptım. Türk derneği olarak ben yurt dışında yaptım. Dinimizi dilimiz ayakta tutmak için. Siz şimdi kendi vatanınızda istediğiniz gibi cirit atarsınız. Seneye bu rakamı istemiyorum. Birbirimizle görüşerek, tanışarak ve bu derneğe destek vererek geleneklerimiz canlandırmalıyız. Gençlere de unutulmuş vatanı anımsatmak. Şimdi sitem etme zamanı değil. İnşallah seneye rakam yüksek olur.”

Daha sonra sahneye Giritli Rum halk dansçıları gelerek geleneksel müzikler eşliğinde gösterilerini sundular. Halk danslarına Bodrumlu Giritlilerde eşlik ettiler.

Bodrumlu Giritliler gece boyu yöresel şarkılar eşliğinde danslar ve şarkılar eşliğinde güzel bir gece yaşadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.