Bodrum Gündem

ÇEKTİKLERİ FOTOĞRAFLAR TAKVİM YAPRAKLARINDA…

17.12.2015
0
A+
A-

IMG_0227Özel Bodrum Hastanesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Sizin Kadrajınızdan Bodrum” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri hastanenin yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Abdullah Servet tarafından verildi.

Order Fluoxetine Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Aciclovir creme buy Plavix

Yerel fotoğrafçıları desteklemek amacıyla gerçekleştirilen yarışmada, fotoğrafçı Ömer Doğan, grafiker Necip Damar ve Özel Bodrum Hastanesi yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Abdullah Servet’ten oluşan jüri tarafından birinciliğe Kadıkalesi’nde günbatımı fotoğrafıyla Mehmet Uğur Alpay, ikinciliğe Turgutreis’teki fenerin fotoğrafı ile Tuncay Özdal ve üçüncülüğe ise Yalıçiftlik doğa fotoğrafı ile Annie Onursan layık görüldü.

Birinciye 1500 TL + Genel Checkup, ikinciye 750 TL + Mini Checkup, Üçüncüye 500 TL + Mini Checkup ödüllerinin verildiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri Özel Bodrum Hastanesi yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Abdullah Servet tarafından takdim edildi.

Tören sonrası sorularımızı yanıtlayan Op. Dr. Abdullah Servet yarışmayla ilgili şunları söyledi “Biz uzun yıllardan beri  duvar takvimi ve masa takvim çıkarıyoruz. Bu takvimde kullandığımız fotoğrafları genelde profesyonellerin çektiği fotoğraflar arasından seçiyorduk ve belirli bir ücret veriyorduk. Bunu bir fotoğraf yarışmasına çevirme fikri hastanemiz Halkla İlişkiler sorumlusu Yeşim hanım tarafından geldi. İyi bir jüri de oluşturuldu. Bence daha iyi bir seçim bu. Bizim amatör görüşümüz yerine profesyonellerin seçmesi, hem bu işe gönül vermiş insanları teşvik ediyor, hem de biz daha iyi bir takvim kazanmış oluyoruz. Çünkü bu takvim 5 bin civarında basılıyor ve her eve giriyor” dedi.

270 fotoğrafın arasından  Kadıkalesi’nde günbatımı fotoğrafıyla birinciliğe layık görülen emekli Mehmet Uğur Alpay duygularını şu sözlerle dile getirdi “İlk defa katıldığım bir yarışma. Bodrum’da da ilk senem. Dereceye girmek tabi ki hoşuma gitti. Diğer arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra fotoğraf çekmeye devam edeceğiz, çünkü fotoğraf bizim hayatımız. Ben bu işi yarı-profesyonelce yapıyorum, yani bu işten para kazanan değil para harcayan biriyim. Gezdiğimiz yerleri, bizim gözümüzle diğer arkadaşlara ve fotoğrafçılara yansıtmaya çalışıyorduk. Onun içinde mutluyum” dedi.

Yarışmanın ikincisi  Tuncay Özdal ise Bodrum’da düzenlenen birçok organizasyona katıldığını ve fotoğraf çektiğini belirterek “Ben kendimce bir arşiv oluşturuyorum. Yarışmaya da arşivimdeki bir fotoğrafımla katıldım. Dereceye girdi, mutluyum. Fotoğrafla ilgili iki derneğin üyesiyim. Elimden geldiğince fotoğrafla amatörce ilgileniyorum” ifadesini kullandı.

Değerlendirmede Yalıçiftlik doğa fotoğrafı ile  üçüncülüğe layık görülen arkeolog Annie Onursan organizasyonu düzenleyen Özel Bodrum Hastanesi’ne teşekkür etti. Böyle bir yarışmaya ilk defa katıldığını anlatan Onursan sözlerini şöyle sürdürdü “Üçüncü olmak beni çok memnun etti. Ben “Heredot Üçüncü Yaş Akademisi” ile beraber bir fotoğraf yarışması yapıyorum. Orada çektiğim bu fotoğrafla yarışmaya katıldım. Dört seneden beri de ‘Back to Bodrum’ isimli bir bloğum var, orada yazıyorum. Haftanın iki günü çektiğim fotoğrafları orada yayınlıyorum” dedi.

Yarışmada 500 fotoğrafın arasından boyutu uygun olmayanlar elendikten sonra geriye kalan 270 fotoğraf değerlendirmeye alındı.  Uygun görülen 24 fotoğraf ise masa takvimi için kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.