Bodrum Gündem

TÜRKİYE YELKEN ANTRENÖRLERİ SEMİNERİ BODRUM’DA SONA ERDİ

17.12.2015
0
A+
A-

Brand Viagra online YELKEN-SEMİNERİTürkiye Yelken Federasyonu tarafından 12 – 17 Aralık tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleştirilen seminerin son gününde spor psikoloğu Yardımcı Doçent Doktor Süleyman Moralı antrenörlerle bir araya geldi.

order Propranolol online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yaklaşık bir haftadır devam eden seminere 140 antrenör ve 40 hakem katıldı. İki bölümden oluşan programın ilk bölümünde hakemler, ikinci bölümde ise antrenörler ağırlanırken seminerin son konuğu spor psikoloğu Yardımcı Doçent Doktor Süleyman Moralı oldu.

Seminerde Olimpiyat Oyunları, Yarış Yönetimi, Yarış Protesto ve Sekreteryası, Sporcu Beslenmesi, Sporcu Sakatlanmaları, Antrenman, Yarış ve Eğitim Hazırlıkları, Fiziksel Gelişim, Mental Hazırlık gibi konular işlendi. Spor psikoloğu Yardımcı Doçent Doktor Süleyman Moralı, Türkiye Yelken Federasyonu’nun düzenlediği seminerde yaptığı eğitimin iki amaca hizmet ettiğini söylediği konuşmasını şöyle sürdürdü; “Birinci antrenör gelişim ve eğitim semineri olarak düzenlendi. Bu seminerle ilgili iki hedefimiz vardı. Bir tanesi Türkiye’de bulunan tüm yelken antrenörlerini bir araya toplamak, onların kendi aralarındaki iletişimi sağlamak. Bu iletişim yollarını gerçekleştirmek, birbirlerini tanımalarını sağlamak. İkincisi gelişimleri ile ilgili bir takım seminerler vermek, dersler ve sunumlar yapmaktı. Bunları başardığımızı düşünüyorum. Çünkü bu yapılması gereken organizasyonlardan bir tanesi ve büyük bir katılımla bu organizasyonu gerçekleştirmiş olmak da bize gelecek için gerçekten de iyi hedefler sunmuş oldu. Bunu başardığımızı tahmin ediyorum buy brand Levitra online .”

Yard. Doç.Dr. Süleyman Moralı “Yelken Antrenörleri Türkiye’de Zoru Başarıyorlar”…

Yelken sporunun da diğer spor dalları gibi Türkiye’de hak ettiği noktada olmadığına değinen Süleyman Moralı “Diğer spor dallarında olduğu gibi yelkenin de Türkiye’de olması gerektiği noktada olduğunu düşünmüyorum. Çok fazla geliştirdiğimizi düşünmüyorum ama Bodrum bölgesine baktığımız zaman inanılmaz antrenör arkadaşlarım var. Gerçekten yelken sporunu geliştirmek için elinden gelen her türlü çaba ve gayreti gösteriyorlar. İnanılmaz bir yük altında arkadaşlarım aslında. Bunu başardıklarını düşünüyorum. İnanılmaz sporcular yetiştiriyorlar. Aslında bu yelken sporu içinde bizim adımıza büyük bir kazanç. Bu kazançta ne yapmak gerekiyor? Herkese destek vermek gerekiyor. Emeği geçen tüm insanlara, antrenörlere olabildiğince saygı ve sevgi duygularımızı paylaşmamız gerekiyor. Çünkü gerçekten zoru başarıyorlar. “ dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı M. Serhat Belli’nin açılış konuşmasıyla başlayan seminer programında Uluslararası Jüri Üyeleri İlker Bayındır, Hülki Oruz ve Pınar Coşkuner Genç, Prof. Dr. Gül Baltacı, Spor Psikoloğu Yar. Doç. Dr. Süleyman Moralı, Yar. Doç. Dr. Faik Vural, Uzman Diyetisyen Osetya Batıbay, RS:X Milli Takım Antrenörü Diederik Bakker, Milli Takımlar Antrenörleri gibi yelken sporunun önemli isimleri sunumları yer aldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.