Bodrum Gündem

BODRUM’DA YOL KAPATTILAR…

22.12.2015
0
A+
A-
bodrumda yol kapattılar (4)Karayolunda yeteri kadar güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve bu nedenle birçok insanın trafik kazasında hayatını kaybettiğini iddia eden bir grup, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.
Bodrum Gündem Haber
Ortakent-Yahşi Mahallesi Yakaköy mevkisinde yaşayan bir grup, Bodrum-Yalıkavak yolunda ölümlü trafik kazalarının yaşanması ve yeterli güvenlik önlemlerinin almadığını iddia ederek, bölgeye gitti.
Çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, ellerinde “Trafik terörüne hayır”, “Lütfen çok hızlı yapmayınız” yazılı dövizler açarak yolu bir süre trafiğe kapattı. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, eylemci grubu karayolundan çıkartarak yolu yeniden trafiğe açtı.
Yaptıkları eylemin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Hanife Arslan, yolu kapatarak sürücülere daha yavaş gitmeleri yönünde uyarılarda bulunduklarını söyledi. Arslan, “Biz bir daha kazalar olmasın, başka canlar gitmesin istiyoruz. Burada kırmızı ışık istiyoruz. Her mahallede olduğu gibi, dolmuş istiyoruz. Burada birden fazla canı kaybettik. Başka canlar ölmesin” buy Plan B Viagra Gold online buy Indocin online diye konuştu.
Grup adına açıklama yapan Belgin Koç, bölge halkının yaşanan trafik kazalarına oldukça tepkili olduğunu anlattı. Yolda yeteri kadar güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve bu nedenle kazaların yaşandığını öne süren Koç, şöyle konuştu: “Türkmen Mahallesi halkı geçen hafta maalesef kaza neticesinde genç bir kadınını kaybetti. Daha önce de bu konuda çeşitli başvurular olmasına rağmen bu konuyla hiç kimse ilgilenmedi. Bu şekilde demokratik tepki koymak istedik. Umarım bu sorun en kısa sürede çözülecektir”
Koç, vatandaşların akşam vakitlerinde anayol kenarında dolmuştan inip mahalleye gelmeye çalıştığına da dikkati çekerek, “Bu nedenle hızla gelen araçlar çarparak kazalar meydana geliyor. Burası kör nokta, buraya dikkat çekmek istedik ve bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.
Bir süre daha yol kenarında bekleyen grup, polis ekiplerinin uyarılarının ardından olaysız şekilde bölgeden ayrıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.