Bodrum Gündem

“KARANLIĞIN YAŞADIĞI KORKUDUR KUBİLAY’I ŞEHİT EDEN”…

23.12.2015
0
A+
A-

kubilayı anma etkinliği tlb (7)23 Aralık 1930’da İzmir Menemen’de çıkan ayaklanmada öldürülen Teğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın 85. Ölüm yıl dönümü nedeni ile Türkiye Liseliler Birliği üyesi öğrenciler tarafından Bodrum Belediye Meydanında anma etkinliği düzenlendi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem metoclopramide without prescription Proscar online treatment with Dapoxetine

Türkiye Liseliler Birliği üyesi öğrenciler tarafından Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen anma etkinliğinde bir araya gelen öğrenciler sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptılar.

“Karanlığın Yaşadığı Korkudur Kubilay’ı Şehit Eden”…

Türkiye Gençlik Birliği (TGB)’ne bağlı Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Bodrum Şubesi adına Tuğrul Coşkun isimli öğrenci tarafından okunan yazılı basın açıklamasında Kubilay’ın 85 yıldır aydınlık kalemini talebeler olarak taşıdıklarını kaydetti. Tuğrul Coşkun’un okuduğu basın açıklamasının detayları şöyle “Mustafa Fehmi Kubilay, Cumhuriyet Döneminin aydın öğretmeni Mustafa Fehmi Kubilay’ın canice katledilişinin 85. Yıl dönümü münasebetiyle burada toplanmış bulunuyoruz. Türk kadının onuru her gün ayaklar altına alınıyor. Emekçi halkımızın çocukları birer suç şebekesi olan tarikatların kucağına ekonomik ve dini istismarla itiliyor. Masum halkın üzerine karanlık bir sayfa çekilmek isteniyor. Karanlığın yaşadığı korkudur Kubilay’ı şehit eden. Dogmalar korkar, cehalet korkar. Korktukça güç gösteri ile seni boğmaya kalkar. Bu boğuma karşı çıkan vatan ve hürriyet fedaileridir. Nerede Mustafa Kemal’in askerleri, bugünün Kubilay’ları nerede? Türk milletinin özgür ruhlu gençliği 68’den, Haziran ayaklanmasına bizler “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen liselileriz. Bu sebeple Kubilay’ın 85 yıldır aydınlık kalemini bizler, yani namı diğer talebeler taşıyor. Bu kalemin yazdığı yazıyı silmeye çalışan ve cumhuriyet değerlerine karşı çıkanlar unutmasınlar; Türkiye Cumhuriyeti , şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar ülkesi olamaz. Kubilay bize ölümle karşılaşsak bile gericilikle, bölücülükle ve tüm emperyalist güçlerle yılmadan, yorulmadan, bıkmadan mücadele etmeyi öğretti. Türkiye’nin milli beraberliğini, bağımsızlığını ve laikliğini yıkmaya çalışanlara karşı mücadelemizi Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinden ve Bursa Nutkundan aldık. Bu göreve uymak tüm Türk gençliğinin vazifesidir”.

Liseli gençler, Türk bayrakları ve TLB flamaları eşliğinde yapılan basın açıklaması öncesi ve sonrasında “Kara Yobazlar, Tecavüzcüler , Gericiler Ülkesi Olmayacağız. Atatürk Gençliği Görev Başında. Kubilay Geliyor, Gericiler Titriyor” şeklinde çeşitli sloganlar atarak eylemi sonlandırdılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.