Bodrum Gündem

645 ADET KAÇAK YAPI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU…

24.12.2015
0
A+
A-

taner uslu basın toplantısı aralık 2015 (12)Bodrum Belediyesinin kamuoyu bilgilendirme amaçlı olarak her ay yerel ve ulusal gazeteciler ile bir araya geldiği basın toplantısı belediyenin çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ile birlikte, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları; Kemal Orman, İsmail Altındağ, Turgay Kaya ve birim müdürlerinin de yer aldı. Taner Uslu’nun “Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim.” Sözü ise toplantıya damgasını vurdu. Bodrum’da TOKİ ile ilgi belediyenin görüşünün ne olduğu yönündeki soruya Taner Uslu net olarak şu yanıtı verdi; “Kurumların görüşleri kolay kolay değişmez. Biz TOKİ’lere baştan bu yana hep karşıydık. Niye karşı olduğumuzun sebeplerini de bütün yarımada biliyor. Bodrum mimarisine uygun, yasal ölçüde, plan notlarının izin verdiği ölçüde hakları varsa, ister TOKİ olur ister başka bir şey, bizim için fark etmez. Biz mevzuata bakarız.”

taner uslu basın toplantısı aralık 2015 (9)BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI ÜÇ AY ARADAN SONRA YENİDEN BAŞLADI…

Belediyenin faaliyetleri konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir kez daha bir araya gelindiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Uslu konuşmasının başında şu ifadelere yer verdi; “Üzülerek ifade etmeliyiz ki; güzel ülkemiz son derece sıkıntılı bir süreçten geçmekte. Bir taraftan yaşanan terör olayları bir taraftan güney ve güney doğu sınırımızın hemen ötesinde süren iç savaş ve yaşanan insani dramlar diğer tarafta ise komşularımızla ve özellikle Rusya ile yaşanan krizler ve tabii ki bir barış denizi olması gereken mavi ege kıyılarımızda yaşanan mülteci dramları. Tüm temennimiz güzel ülkemizin en kısa zamanda bu sıkıntıları atlatarak yeniden barış ve huzur içinde yaşayacağı günlere kavuşmasıdır. Her ne kadar burada Bodrum’u konuşmak için bir araya gelsek de kendimizi yaşanan bu olaylardan soyutlayabilmemiz mümkün değildir. Bir turizm kenti olarak en önemli ihtiyacımız güvenlik ve huzur ortamıdır.” Valtrex online

taner uslu basın toplantısı aralık 2015 (2)2016 TURİZM SEZONU İÇİN TANITIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR…

Türkiye’de ve dünyada yaşanan bu sıkıntıların 2016 Bodrum turizm sezonu üzerinde yaratacağı olumsuzlukları en aza indirgemek için Başkan Mehmet Kocadon ve Belediye birimleri, gerekli önlemler üzerinde çalışmakta olduğunu söyleyen Uslu açıklamasına şöyle devam etti; “Gerek yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğümüz tanıtım çalışmalarımızla gerekse tur operatörleri ve uçak firmaları ile görüşmeler yaparak kayıplarımızı en aza indirmeye çalışıyoruz.”

Belediye Başkanı Kocadon’un Malta Başbakanı tarafından Turizm Politikaları ve Yaratıcılık konusunda “2015 Akdeniz Turizmi Büyük Deniz Ödülü”ne layık görüldüğünü anımsatan Uslu Yalıkavak’ta yapılması planlanan ve şimdilik durdurulan RES’ler ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “Bizler yani Bodrum Belediyesi olarak RES’lere değil, yapılması planlanan yerlere karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Planlana RES’lerin yaşam alanlarımıza çok yakın olması sebebiyle hem halkımızın sağlığını hem de turizmimizi olumsuz etkileyeceğine inanıyoruz. Bu sebeple biz RES’lere değil yerlerine karşıyız diyoruz.” dedi.

taner uslu basın toplantısı aralık 2015 (1)OKULLARIN İYİYLEŞTİRİLMESİ İÇİN ARA VERMEDEN ÇALIŞIYORUZ… purchase Disulfiram

En önemli önceliklerinin çocukların ve gençlerin eğitimi olduğunu vurgulayan Uslu şu bilgileri verdi; “Bu amaçla Eğitim öğretim yılı öncesinde okullarımızı hazırlamak için büyük bir çabaya giriştik ve tüm yarımadadaki okullarımızın eksiklerini tüm kaynaklarımızı zorlayarak gidermeye çalıştık, yeni eğitim ve spor tesisleri kazandırdık ve bu çalışmalarımıza da ara vermeden devam ediyoruz. Yarımada genelinde dokunmadığımız okulumuz kalmadı.”

Başkan Yardımcısı Uslu yarımada genelinde 322 öğrenciye burs sağladıklarının bilgisini verdi.

taner uslu basın toplantısı aralık 2015 (7)106 KURS AÇILDI, 3 BİN 157 YURTTAŞ YARARLANDI…

Sosyal yardımlarının da tüm hızıyla sürmekte olduğunu söyleyen Uslu, 22 Eylül’de yaşanan sel baskınında, halkında desteğiyle selden zarar gören ihtiyaç sahiplerine destek verdiklerini, Suriye’de çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Bayır Bucak Türkmenlerine de yardımlar ulaştırdıklarını kaydetti. Uslu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde ilçe genelinde 106 adet kurs açıldığını ve toplam 3 bin157 kişinin açılan bu kurslardan yararlandığını kaydetti. Yıl içinde 15 festival, 6 şenlik, 2 panayır, 12 sportif faaliyet, 30 seminer/konferans, 35 tiyatro ve 18 konser olmak üzere toplam 118 adet etkinlik düzenlendiğini de kaydeden Uslu toplam 69 adet sergi açıldığını sözlerine ekledi.

Basin Toplantisi (2)BELEDİYE, KARAYOLLARINDAN DAHA FAZLA ASVALT YAPTI…

Belediyemiz birimleri halkımıza en üst düzeyde hizmet verebilmek için büyük bir özveriyle çalışmakta olduğuna dikkat çeken Başkan Yardımcısı Uslu şöyle konuştu;

“Bu kapsamda tüm yarımadada, asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarımız sürmekte. Çevre düzenleme çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Birimlerimiz 2016 yılına ilişkin planlamalarını büyük ölçüde tamamladı ve turizm sezonu öncesinde bazı kentsel tasarım projelerimizi tamamlamak amacındayız. Yapılan çalışmalar Fen İşleri bünyesinde bulunan 14 adet damperli kamyon,10 adet beko loader kazıcı yükleyici, 1 paletli ekskavalatör, 6 adet damperli kamyonet, 3 greyder, 4 adet lastikli ekskavalatör, 2 adet dozer, 13 adet traktör, 1 adet mini ekskavatör ile gerçekleştirildi. Bunu neden söylüyorum? Hangi şartlarda çalıştığımızı bilelim diye.”

Uslu Bodrum’da Fen İşleri Müdürlüğünün karayollarından daha fazla asfalt çalışması yaptığını, Mumcular meydan düzenleme çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde de açılışının yapılacağını sözlerine ekledi.

2016 YILINDA ENGELLİLER İÇİN MAHALLELERDE SPOR ALANLARI YAPILACAK…

İlaçlama Çalışmaları aralıksız sürdüğünü söyleyen Uslu Palmiye Kırmızı Böceği ile mücadele için başlatılan ilaçlama çalışmaları kapsamında 6 bin168 adet palmiye ve hurma ağacının ilaçlaması yapıldığının bilgisini verdi. Başkan yardımcısı Uslu Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından son bir yıllık süreçte yapılan çalışmalar kapsamında 319 bin 623 adet bitki çeliği alımı yapıldı. 80 bin 943 adet bitki, üretim yataklarından saksıya alındı. 166 bin adet tohumdan mevsimlik bitki ekimi yapılırken 66 bin 139 adet tohumdan ekilen mevsimlik bitkilerin, bin 506 adet tohumdan üretilen çalı grubu fidelerinin ve bin 418 adet tohumdan üretilen ağaçların ise saksılara dikim işlemleri yapıldı.”

Uslu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından engelli yurttaşlara yönelik olanlar başta olmak üzere, bir çok spor alanının da 2016 yılında faaliyete geçirileceğinin de bilgisini verdi.

cheap Levitra taner uslu basın toplantısı aralık 2015 (8)2015 YILINDA 645 ADET KAÇAK YAPI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU…

2015 yılı içerisinde müdürlüğe ait 18 bin 838 adet gelen evrakın 14 bin 513 adedine cevap verildiğini söyleyen Taner Uslu “2015 yılı içerisinde, İmar Komisyonu tarafından 28 adet plan değişikliği teklifi incelenerek bunlardan 25 adedi, Bodrum Belediye Meclisince uygun bulundu, 3 tanesine ilişkin Bodrum Belediye Meclisi tarafından ret görüş verildi. Yürürlükteki İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklere göre 2015 yılı içerisinde 2 bin 135 adet Yapı Ruhsatı düzenlendi. Ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılan yapılar için 2015 yılı içerisinde 846 Adet Yapı Kullanma İzin Belgesi ile ayrıca 221 adet de Yıkım Ruhsatı düzenlendi.” dedi.

Uslu, 2015 yılı içerisinde toplam 645 adet kaçak yapı tespit edildiğini ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu da basın mensupları ile paylaştı. Taner Uslu konuşmasını şöyle tamamladı; “Bodrum için, Bodrumlular için çalıştık ve beraberce Bodrum için çalışmaya devam edeceğiz.”

taner uslu basın toplantısı aralık 2015 (13)BİLBOARDLARDAN BELEDİYENİN 3 MİLYON BEŞYÜZ BİN ALACAĞI VAR…

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bilboardlar ile ilgili son durumun ne olduğu yönündeki sorumuza “Alacaklar konusunda hukuk servisi takip ediyor. Mahkeme ihaleyi iptal ettiği için, iptal tarihinden itibaren alacaklarımız, mahkeme kararı ile iptal edildi, ondan önceki alacaklarımız da hukuk servisi tarafından takibi devam ediyor. Adliyede icra müdürlüğü takibi de devam ediyor. Yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Artık hapis cezası olacak. Şu an itibarı ile 3 milyon beş yüz bin civarında alacak var.”

Gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularının ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.