Bodrum Gündem

BODRUM HALKINI APTAL YERİNE KOYUYORLAR…

26.12.2015
0
A+
A-

halikarnas önünde yapılacak olan iskele protesto (7) Halikarnas Disko önünde 2012 yılından bu yana duran iskele kazıkları ile ilgili Milli Emlak Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde bir ihale açılacağı yönünde alınan bilgiler doğrultusunda, Kumbahçeli yurttaşların da katıldığı bir protesto eylemi düzenlendi. Kumbahçe’de doğup büyüyen Erdem Ağan sert bir dille iskele yapımını eleştirirken, Arkeolog Ayşe Temiz yapılan işin kanunsuz olduğuna dikkat çekti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Halikarnas Disco önündeki iskele kazıklarının önünde yapılan basın açıklamasına yaklaşık yüz kişi katılırken, çocukluğu burada geçen yurttaşlar iskele yapımına ve yıllardan bu yana kötü kirliliği yaratan iskele kazıkların kaldırılmamasına isyan etti.

2015 Kasım ayı olağan meclis toplantısında MHP’li Belediye Meclis grubunun, Kumbahçe’de faaliyet gösteren Halikarnas Disko’nun önünde iskele yapımı için, çakılı duran demir direklerle ilgili seçimlerden önce kaldırılması yönünde görüş birliği olunmasına karşın, hala kaldırılmaması ve belediyenin bu kazıkları kaldırılması konusunda bir çalışma var mı? şeklinde ki sorusuna Başkan Mehmet Kocadon şu yanıtı vermişti; pharmacyincity.com “Burası gündemde olan bir yer. Biz olur verdik fakat sonra bakanlıklardan izin alamadılar, takılıp kaldılar. Şikayet üzerine biz durdurduk. Şu anda Halikarnas Disko izin almak için mücadele ediyor. İzin alırlarsa yapılacak, alamazlarsa sökülecek.”

halikarnas önünde yapılacak olan iskele protesto (1)BURADAKİ KAÇAK VE ÇİRKİN İSKELEYİ DOĞA KENDİSİ YIKMIŞTIR…

“Başında bilindiği üzere eski tarihlerde yapılmış, otoritelerin bir türlü yıkamadığı buradaki kaçak ve çirkin iskeleyi doğa kendisi yıkmıştır” şeklinde başlayan basın açıklamasını Kumbahçe’de ikamet eden genç bir yurttaş olan Yağız Coşkun okudu.

30 Mart yerel seçimlerinden birkaç gün önce kazıkların kesilmesine başlanmasına karşın, seçimlerin ardından kaldırmak için hiçbir çalışma yapılmamasına ve önümüzdeki günlerde Milli Emlak Müdürlüğü tarafından iskele yapılacak olan iskeleye karşı olanların basın açıklamasının devamında 4 Nisan 2012 tarihinde Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan’ın şu ifadelerine yer veriyor; “İşgal edilen söz konusu alanın 3621 sayılı kanun ve 3194 sayıl imar kanununun gereğince tahliyesinin derhal sağlanarak, Kaymakamlığımıza boş olarak teslim edilmesini Bodrum Belediyesine yazmış bulunmaktayız. Belediyeye bizim bu talimatımız 27 Mart 2012 tarihinde gönderilmiştir. Kaymakamlık konunun takipçisidir.” diflucan without prescription

halikarnas önünde yapılacak olan iskele protesto (4)BURAYA KAMU YARARI DIŞINDA BİR ŞEY YAPILAMAZ…

Bodrum Kaymakamlığı tarafından 4 yıl önce yapılan bu açıklamadan bu yana bu kazıkların kaldırılmasını beklenirken, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından denizin bu alanında iskele yapılmak üzere ihaleye çıkacağının öğrenildiğinin kaydedildiği basın açıklaması şöyle devam ediyor; “Buradaki iskele yapma girişimini şiddetle reddediyoruz. Bilindiği üzere kıyılarda yapılan tüm tesisler kamunun yararı gözetilerek, halkın ihtiyacı için ve halkın kullanımı için yapılırlar. Burası kıyı kenar çizgisi belirlenmiş bir dolgu alanıdır. Kamu yararı dışında bir şey yapılamaz. Bodrum halkının burada bir iskeleye ihtiyacı yoktur. Bodrumlu burada bir iskele görmek istemiyor. Birilerinin çıkarları için kamunun çıkarları çiğnenemez. Burada yapılması öngörülmekte olan iskele, kanunlarımızdaki iskele ölçülerine uymamaktadır. Burada iskele yapılamaz, kanunsuzdur. Bodrum halkına haksızlıktır. Bu ihale derhal iptal edilmelidir ve bu kazıklar söz verildiği gibi süratle kaldırılmalıdır.”

halikarnas önünde yapılacak olan iskele protesto (3)ESKİ BODRUM’DAN BİRAZ BİRŞEYLER KALSIN…

Kumbahçe’de ikamet eden, çocukluğunun burada geçtiğini söyleyen Hüsniye Cengiz adlı yurttaş 1945 doğumlu olduğunu ve 3 yaşından buyana burada yaşadığını söyledi. Cengiz şöyle konuştu; “Çocukluğumuz Halikarnas’ın bahçesinde geçti. Dolgu yapılmamıştı. Avucumuzla balık tutardık. Eski Bodrum’dan biraz bir şeyler kalsın. Kalmadı bir şey eskiden ama biraz olsun bir şeyler kalsın istiyoruz.”

BURADA YERLİLERİ DENİZE BİLE SOKMUYORLAR…

Güler Akıldane adlı 61 yaşındaki yurttaş ise doğma büyüme Kumbahçeli olduğunu kaydederek şöyle konuştu; “Çocukluğum burada geçti. Ama ben eskiyi arıyorum. Eskiden buralar çok güzeldi. İnsanlık vardı saygı, sevgi vardı. Ama şimdi ne sevgi ne saygı hep bana, hep bana. Bizi buralara koymuyorlar. Denize girelim desek, girmeyin çıkın diyorlar bize.”

halikarnas önünde yapılacak olan iskele protesto (5)BU BODRUM’A YAPILAN BİR HAİNLİKTİR…

Kumbahçeli bir yurttaş olduğunu vurgulayan iş adamı Erdem Ağan ise oldukça sert bir dille buraya iskele yapılmasını eleştirerek şöyle konuştu; “Buraya yaklaşık 300 metre ötede doğmuş biri olarak ve buralarda büyümüş birisi olarak kalbimize çakılmış kazıkları görmek bize acı veriyor. Bunun en kötü tarafı da; yerel seçim zamanı, her parti tarafından malzeme olarak kullanıldı. Hem iktidar, hem de muhalefet şu anda sessiz kalarak Bodrum halkını aptal yerine koyuyorlar. Yönetimlerin bir şey yapması lazım derhal. Buna seyirci kalmak bu ülkeye ve bu şehre yapılan bir hainliktir.” Buy Strattera

halikarnas önünde yapılacak olan iskele protesto (6)İSKELE YAPILINCA KOS’U BİLE GÖREMEYECEKSİNİZ…

Böyle bir çirkinlik mahalleye hiç yakışmıyor diyen Ramazan Patlar adlı yurttaş çok uğraştıkları halde bir türlü söktüremediklerini söyleyerek şöyle konuştu; “İnşallah bu toplantı, bu protestoyu ciddiye alırlar. Bu burada olduğunda Kos’u göremezsin, manzarayı göremezsin. Ayıp. Biz Kumbahçeliler olarak çok kınıyoruz.”

halikarnas önünde yapılacak olan iskele protesto (4)BURAYA İSKELE YAPILMASI KESİNLİKLE KANUNSUZDUR…

Kumbahçeliler ile birlikte iskele yapılmasına karşı protesto eylemine katılan Arkeolog Ayşe Temiz Bodrum ilçesinin 1978 yılında Türkiye’de pilot bölge olarak ilan edildiğini anımsatarak şu açıklamayı yaptı; “O zaman yapılan koruma amaçlı plan notlarında kıyı çizgisinin bozulamayacağı, dolgu alan yapılamayacağı çok kesin bir şekilde belirtilmişti ve kanun haline gelmişti. O zamanki plan geçenlerde aynı şekilde yürürlüğe girmiştir. Yani değişen hiçbir şey yok. Bu yapılanma kesinlikle kanuna aykırıdır. Ayrıca biz Kumbahçeliler ve Bodrum’u sevenler bu tür eklentilerin yapılmasına şiddetle karşıyız.”

İskele kazıklarının sökülmemesine ve eskisinden daha büyük bir iskele yapılması için Milli Emlak tarafından ihaleye çıkarılmasını protesto eden Kumbahçeliler basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar.

İLGİLİ HABER:

BAŞKAN KOCADON: HALİKARNAS DİSCO OLMASAYDI, BODRUM BU GÜNLERE GELMEZDİ…

http://www.bodrumgundem.com/2015/11/04/halikarnas-disko-olmasaydi-bodrum-turizmi-bugunlere-gelmezdi

Yorumlar

  1. boşa dedi ki:

    Bosa cirponmayin bosa cirpinmayalim.o iskele oraya yapilir o reslerde treis ve yalikavaga dikilir.burasi turkiye.

  2. Niyazi Kocadon dedi ki:

    Meclis üyeleri anca kendilerini güldürsün halka

  3. Gülay altun dedi ki:

    Milletin gözü kendi caddelerine kendi sokaklarına attığı pisliği görmüyor neymiş iskele görüntü kirliliği yaratıyormuş laf olsun torba dolsun bunların ki