Bodrum Gündem

BARIŞ İÇİN YÜRÜMEYE BODRUM’DAN BAŞLADILAR…

BARIŞ İÇİN YÜRÜMEYE BODRUM’DAN BAŞLADILAR…
28.12.2015
0
A+
A-

treatment of depression

barış-yürüyüşü-bodrumdan-başladı-1Diyarbakır’da yaşanan olayların durmasını ve barış ortamının sağlanmasını isteyen bir grup, Bodrum’dan Diyarbakır’a doğru hareket etti.
Baclofen online Bodrum Gündem Haber
Kendilerine “İzmir Barış Yolcuları” ve “Barışa Yürüyoruz” order Colchicine online adını veren yaklaşık 200 kişilik iki grup, Bodrum Belediye Meydanında toplandı. Burada Praksis adlı müzik grubu eşliğinde şarkılar söyleyen grup, daha sonra basın açıklaması yaptı.
“İzmir Barış Yolcuları” adına açıklamayı okuyan Nuray Pehlivan, “Herkes kendi gücü ölçüsünde barış iradesini ortaya koysun, herkes sahip olduğu umut kırıntılarını diğerlerininkine ekleyerek umudu büyütsün” dedi.
Bodrum’da başlatılan “Barışa Yürüyorum İnsiyatifi”ne bu saiklerle katıldıklarını ifade eden Pehlivan; “İnanıyoruz ki seçilen güzergah, duraklayacağımız şehirlerdeki yürüyüş ve etkinlikler, batının vicdanının henüz ölmediğini, hala kardeşlik adına, barış adına, özgürlük adına bir umudun olduğunu gösterecek” diye konuştu.
İzmir’den küçük bir grup olarak katıldıklarını anlatan Pehlivan, şöyle konuştu: “Bodrumlu yurttaş dostlarımızın başlatacağı bu yürüyüşte onlarla birlikte yürümek, onların gücüne kendi gücümüzü, onların umuduna kendi umudumuzu katarak Barış talebimizi görünür kılmak üzere, İzmir’den Bodrum’a doğru yola çıktık. “Ölüm Değil, Yaşam” demek için Bodrum’dan Diyarbakır’a Barış’a yürüyenlere katılıyoruz. Bu insanlık dışı şiddet ve savaş ortamında insan kalabilen, vicdanı hala konuşabilen herkesin, kendi gücü olanakları ölçüsünde Bodrum’dan başlayacak olan bu barış yürüyüşüne destek vermesini, barış umudunu büyütmesini bekliyoruz.”
barış-yürüyüşü-bodrumdan-başladı-2Bodrum Barışa Yürüyoruz İnisiyatifi Sözcüsü Meyil Delen de, son dönemde yaşanan ölümlerin kendilerini derinden etkilediğini belirtti. Silvan, Cizre, Nusaybin ve Sur’da yaşanan olayları kıyım olarak nitelendiren Delen, şunları söyledi: “Bugünlerle başa çıkmanın, savaşı, ölümleri, yıkımları durdurmanın yolu, barışa ilişkin talebimizi daha yüksek sesle hep birlikte cesaretle söylemekten ve bölge halkıyla dayanışmaktan geçiyor. Biz savaşla yaşamak istemiyoruz, barış içinde yaşama istiyoruz. Ölümlerin durmasını istiyoruz.”
Yapılan basın açıklamasının ardından Diyarbakır’a gidecek 35 kişilik grup, kalabalık eşliğinde Bodrum Cevat Şakir Caddesi üzerinden ilçe çıkışına kadar yürüdü. Çok sayıda polisin de eşlik ettiği yürüyüşün ardından, 35 kişi otobüsle Muğla’ya hareket etti.
Öte yandan grubun yolculuğuna Muğla, Ankara, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa üzerinden devam ederek, 31 Aralık’ta Diyarbakır’a ulaşması bekleniyor.
Yorumlar

  1. alparslan dedi ki:

    yardakcılar boşa yürümeyin hendekleri çukurları kapatın bi işe yarayın