Bodrum Gündem

130 DEVE YARIŞTI, BODRUM KAZANDI..

04.01.2016
0
A+
A-
Retin-A without prescription pills24honline.com buy Promethasin online bodrum deve guresi festivali (06)Bodrum’da düzenlenen geleneksel deve güreşleri festivaline, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinden 130 deve katıldı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Belediyesince Kızılağaç mevkinde bulunan deve güreşi arenasında düzenlenen festivalde, değişik bölgelerden gelen 130 deve güreşti. Güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 10 bin kişi, yanlarında getirdikleri mangal ve semaverlerle piknik yaptı.

Davul zurna sesleri arasında dikkatle deve güreşlerini izleyen vatandaşlar, zaman zaman güreşlere alkışlarla tempo tuttu.  Özel olarak dikilen havutlarını kuşanıp rengarenk süslenen develerin arenadaki güreşleri ise kıyasıya sürdü. Özellikle baş develerin güreşleri hem seyircilere, hem de deve sahiplerine büyük heyecan yaşattı. Bazı develer güreşlere sonuna kadar devam ederken, bazıları da güreşleri yarıda bırakarak sahadan kaçmaya çalıştı. Saha etrafında koşturan develer, saha görevlilere zaman zaman zor anlar yaşattı.

Güreşlere devesiyle katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, güreş öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede uzun yıllardan bu yana düzenlenen deve güreşi kültürüne sahip çıktıklarını kaydetti. Vatandaşlarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Kocadon, “Çanakkale’den Antalya’ya kadar 130 deve katılıyor. Güreşlerimiz vatandaşlara ücretsiz. Bu kültürü herkes görsün istiyoruz” diye konuştu.

Kocadon “Goca Bodrumlu” adlı devesi güreştiği sırada ise sahada hazır bekledi. Güreşi rakibini yenen “Goca Bodrumlu” kazandı.  bGüreşler sonunda kazananlara kupaları verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.