Bodrum Gündem

BODRUM’DA MUHTARLIK SEÇİMLERİ…

BODRUM’DA MUHTARLIK SEÇİMLERİ…
04.01.2016
0
A+
A-
muhtarlar-derneği-başkanı-ahmet-cemil-gündüzBodrum Belediye Meclisinin 7 Mayıs 2015 tarihinde aldığı ve Kaymakamlık Makamınca onaylanan yeni mahalleler ile ilgili olarak, muhtarlık seçim süreci belli oldu. prices of Combivent
buy esomeprazole Bodrum Gündem Haber
İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karara göre, 14 yeni mahallenin 11’inde, 6 Mart 2016 günü Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçimi gerçekleştirilecek. Kararda, Ortakent-Yahşi, Göltürkbükü ve Yalı mahallelerinin muhtarlık seçimleri, 5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesi gereğince bir sonraki yerel seçimlere kaldı.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz; “İlçe Seçim Kurulu yeni kurulan mahallelerle ilgili kararını verdi. Buna göre, Belediye Meclis toplantısında alınan kararda mevcut mahallenin bölünmesiyle oluşturulan mahallelerde 6 Mart günü seçim yapılacak. Bu mahallelerimiz, Turgutreis’in bölünmesiyle oluşan, Bahçelievler, Karabağ ve Akçaalan. Gümüşlük Mahallesinin bölünmesiyle oluşturulan Koyunbaba. Gündoğan Mahallesinin bölünmesiyle oluşturulan, Farilya ve Küçükbük. Yalıkavak Mahallesinin bölünmesiyle oluşan Dirmil ve Geriş. Konacık Mahallesinin bölünmesiyle oluşan Çırkan. Mumcular Mahallesinin bölünmesiyle oluşturulan, Karaova ve Gölbaşı’nda 6 Mart 2016 günü muhtarlık seçimi yapılacak” dedi.
Gündüz, 3 mahallede seçim yapılmayacağını ve mevcut muhtarların 2019 yerel seçimlerine kadar görevlerine devam edeceğini belirterek şunları söyledi; “Göltürkbükü, Yalı ve Ortakent-Yahşi Mahallelerinde seçim yapılmayacak. Buralar için seçimler, önümüzdeki ilk yerel seçimlerde gerçekleştirilecek. Bu mahallelerdeki muhtarlarımız görevlerine devam edecekler ve 2019 yılındaki yerel seçimlerde, Göltürkbükü, Yalı ve Ortakent-Yahşi Mahalleleri karardaki gibi iki mahalle haline dönüştürülerek seçime girecekler”
6 Mart günü gerçekleşecek mahalle muhtarlığı seçimleri sonrasında, 42 mahallesi bulunan Bodrum’da mahalle sayısı 53’e çıkacak.

Natrexone order

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.