Bodrum Gündem

BÜYÜKŞEHİR BODRUM’A SAVAŞ MI AÇTI?

05.01.2016
0
A+
A-
Sosyal medyada paylaşılan bir video Bodrumlu şoför esnafını kızdırdı. Büyükşehir midübüslerini takip eden aracın içindeki şahıs “Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’u fethediyor” demesi Büyükşehir ile Bodrum arasında bir savaş olduğu şeklinde algılanmasına neden oldu.
hasan-kablı-ve-alper-kolukısaBodrum Gündem Haber
Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasında en çok tartışmanın yaşandığı konuların başında gelen ‘ulaşım’, Bodrum’da yeniden gündemde. Muğla Büyükşehir Belediyesi 2015’in son günlerinde 33 yeni aracı Muğlalı vatandaşların hizmetine sunarken, bu araçlardan birçoğunun Bodrum’a gönderilmesi ise Bodrumlu şoför esnafının tepkisine neden oldu.
Order Lamisil alper kolukısa muğla ukome başkanı 1BÜYÜKŞEHİR ve BODRUM SAVAŞIYOR MU?
Son olarak Sosyal medyada paylaşılan bir video, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Şoförler Odasının iki yıla yaklaşan bir süredir devam eden gerginliğine yeni bir boyut getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesinde çalıştığı iddia edilen bir kişinin, yeni alınan araçların Bodrum’a konvoy halinde getirilişi sırasında Bodrum’un girişi olarak bilinin Torba-Bodrum yolunda çektiği görüntüde, “Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’u fethediyor” demesi, başta şoför esnafı olmak üzere birçok kişinin tepkisine neden oldu.
Bazı şoför esnafı ve yakınları sosyal medyada yayınlanan videoya tepkilerini, “Şoför esnafı biz gerekeni gerektiği zaman yapacağız, birlik olma zamanı, sandıkta görüşürüz”, “Bir sürü insanın ekmeğiyle oynuyorlar, vicdanları rahat mı acaba? Ve bu insanların ahıyla nasıl yaşıyorlar acaba?” gibi yorumlarla gösterirken, Bekir Kalın isimli bir vatandaş ise durumu, ‘Kişiyi haklı tahrik etmek, amaç dışı söylemde bulunmaktan’ Başbakanlık İletişim Merkezi’ne bildirdiğini yazdı.
hasan-kabli-2BÜYÜKŞEHİR NE YAPMAK İSTİYOR?
Bodrum Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Hüsnü Altaç ise sosyal paylaşım sitesindeki kendi hesabından “Büyükşehir neyin kafasını yaşıyor anlamak mümkün değil. Videoda Büyükşehir Personeli konuşmasında Muğla Büyükşehir Bodrum’u fethediyor diyor. Fikir neyse zikirde odur. Ne fethediyor, kimi fethediyor, sen kimsin Bodrum’u fethedeceksin? Konuşan arkadaş gel bakalım nasıl fethedeceğini anlat yüzüme. Sen Bodrum’u Bodrumluları tanımazsın bu lafları yedirirler sahibine” ifadlerini kullandı.
Bodrum’da 2015 sonuna kadar 26 araçla hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni alınan 33 yeni araçtan 26’sını daha Bodrum’a gönderilmesiyle Bodrum’daki araç sayısı 52’ye yükseldi. Bodrum’da seferlerine başlayacak 26 yeni aracın güzergahları ise; “Turgutreis – Göltürkbükü, Bodrum – Torba, Bodrum – Kaynar, Ortakent – Torba, Otogar – Hastane, Turgutreis – Bahçelievler – Domalan – Gümüşlük” olarak belirlendi.
order diflucan order naltrexone muğla ulaşımREKABET VAR LAKİN FİYATLAR HALA YÜKSEK…
Belediyenin toplu taşıma araçları nedeniyle Bodrumlu şoför esnafı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi birçok kez karşı karşıya gelirken, vatandaş henüz taşıma fiyatlarına tam olarak yansımasa da, ulaşımda yaşanan bu rekabetten oldukça memnun. Yaklaşık 550 minibüs ile 720 taksi hattının kayıtlı olarak çalıştığı Bodrum’da ulaşım konusunda yaşanan bu tartışmaların nasıl sonlanacağı ise bilinmiyor.
Diğer taraftan Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı’nın ise sorunlarına çözüm bulabilmek amacı ile Ak Parti Bodrum heyetiyle birlikte Ankara’da olduğu bilgisi verildi.
Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    CHP açısından aykırı, hatta çirkin bir olgu ve görünü. Bürokratların hatta başkanın siyasal ileti aktarması kabul edilemez. Bodrum’a savaş açmak kimsenin hakkı ve haddi olamaz. Bodrum, Fethiye ve Marmaris’in ayrı özellikleri vardır. İl kongresinde karşıt liste hazırlamanın hata oluşuna örgüt karar verir. Zaten yetkili delege de gerekeni yapmıştır. Dominant (baskın) olma heves ve hareketleri yakışmıyor. Bu çirkinliğe örgüt adına İl ve İlçe yönetimleri el koymalıdır. Bu konuda “İlçe Başkanım benim amirimdir.” diyerek Bodrum Belediye Başkanı kapıyı açmıştır. Sayın il ve ilçe başkanları cesaretinizi toplayıp geçin oradan. İlk geçenin de elbette il başkanı olması gerekmektedir. Herkes gelecek hesaplarını silsin kafa ardından. “El eli, el de döner yüzü yıkar!” Örgütün hesap sorma eylemine kimse muhatap olmasın, çünkü bu güne değin olanlar hep kaybetmiştir!!!!