Bodrum Gündem

BU AÇIKLAMALAR BASTIRILMIŞ DUYGULARIN DIŞA VURUMUDUR…

06.01.2016
0
A+
A-
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önceki gün Bodrum gündemine bomba gibi düşen, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’in açıklamaları ve Büyükşehir UKOME’ye bağlı araçların Bodrum’a getirilişi sırasında kimliği bilinmeyen bir kişinin “Büyükşehir Bodrum’u fethetmeye gidiyor” şeklindeki ifadesinin sosyal medyada paylaşılması ile meydana gelen tartışmalarla ilgili sorularımızı yanıtladı.
Buy Strattera online mehmet kocadon özel röportaj (9)Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’in yaptığı açıklamalar ile ilgili oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Kocadon “Biz kendi gücümüzü yağmur suyu kanallarında gösteririz. Ama onlar da Bodrum’un altyapısı ile ilgili Muğla Büyükşehir’in gücünü bir göstersin, bizde onlara yardım edelim.” dedi.
Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Bodrum Şoförler Odası arasında uzun zamandır süren gerginlik bir türlü çözülemiyor. Sosyal medyada paylaşılan, Büyükşehir araçlarının konvoy halinde Bodrum’a gelirken ve kim olduğu bilinmeyen (?) bir kişi tarafından sarfedilen “Bodrum’u fethetmeye gidiyoruz” cümlesinin geçtiği video ile ilgili olarak tepkisini dile getiren Başkan Kocadon; “Eğer fethetmek gibi bir konu varsa, nüfus yoğunluğundan ve nüfus çokluğundan Bodrum yürüyerek dahi gitse, nereyi fethedeceğini hepiniz biliyorsunuz. Ama bunlar hep bastırılmış duyguların dışa vurumları.” dedi.
mehmet kocadon özel röportaj (6)YAĞMUR SUYU KANALLARINI ZATEN BİZ YAPIYORUZ…
Başkan Kocadon MUSKİ Genel Müdürü’nün açıkladığı konuların yasada olduğunu, Ülgen’in bilinen şeyleri tekrarladığını ve farklı birşey söylemediğini ifade ederek şöyle konuştu;
“Genel müdürün açıkladığı şeyler, Büyükşehir yasasında olan şeyler. Farklı bir şey söylediği yok. İlçeler Büyükşehir’e yardımcı olursa yağmur suyu kanallarını yaparız diyor. Biz zaten kendimiz yapıyoruz. Bugüne kadar böyle bir talebimiz de olmadı. Biz kendi gücümüzü yağmur suyu kanallarında gösteririz. Ama onlar da Bodrum’un altyapısı ile ilgili Muğla Büyükşehir’in gücünü bir göstersin, bizde onlara yardım edelim. Yağmurlar yağınca, sular derelerden akıyor. Önce derelere bakmak lazım. Bizler geçen sene kilometrelerce yağmur suyu çalışmalarını yapmışız. Hala mazgallar ile ilgili çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz. Bizim böyle bir talebimiz olmadı. Genel Müdür bunları niye söyledi bilemiyorum. Dereler ile ilgili sıkıntıları var herhalde. Onları da Bodrum Belediyesine yaptıracaklarsa, bize devretsinler biz yaparız.”
mehmet kocadon özel röportaj (8)BAKİ BEYİN O BORULAR İLE İLGİLİ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMESİ LAZIM…
Bodrum’daki derelerin temizlenmesi ve ıslah çalışmaları ile ilgili görüşünü sorduğumuz Başkan Kocadon, derelerin nasıl ıslah edileceği konusunda Büyükşehir’in ve DSİ’nin görüştüklerini, Bodrum belediyesinin bu konunun dışında tutulduğunu kaydederek, oldukça dikkat çeken şu sözleri sarf etti; “Her konuda etkilenen biziz. Her şeyde eleştirilen Mehmet Kocadon. Biliyorsunuz askeri kampın önünde 1-1,5 aydır bekleyen borular var, tek küfür yiyen Mehmet Kocadon. Çünkü Büyükşehir statüsünü halkımız daha anlayamadı. Ama Büyükşehirin de bunlar ile ilgili bilgi vermesi lazım. Baki beyin boruları oraya niçin yatırdığını, sürecin niçin uzadığını bir açıklaması lazım. Çünkü ben hep şunu söylüyorum. 18 yıldan bu yana ve 2009-2014 yılları arasında Bodrum belediye başkanlığı yapan birisi var ve Bodrum belediyesinin ekipleri var. Gelip bunlar Belediye başkanı ve seçilmiş arkadaşlar ile konuşulmuş olsaydı, bizler nasıl hareket edileceğini söylerdik. Ama bizim kapımız çalan olmadı, bu altyapı çalışmaları ile ilgili.”
mehmet kocadon özel röportaj (5)BU AÇIKLAMA, BASTIRILMIŞ DUYGULARIN DIŞA VURUMU…
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a sosyal medyada yer alan “Bodrum’u fethetmeye geliyoruz” videosu ile ilgili görüşünü de sorduk. Başkan Kocadon bu konu ile ilgili ise şöyle konuştu; “Bodrum’un nüfusuna bakmak lazım. Değişken nüfusa bakmak lazım. Aldığı göçe bakmak lazım. Eğer fethetmek gibi bir konu varsa, nüfus yoğunluğundan ve nüfus çokluğundan Bodrum yürüyerek dahi gitse, nereyi fethedeceğini hepiniz biliyorsunuz. Ama bunlar hep bastırılmış duyguların dışa vurumları. Esasında bu sorunları kimlerin yarattığını hepimiz biliyoruz. Bu talihsiz bir açıklama. Yani Muğla gibi medeni, çağdaş, Türkiye’nin en gözde yerleri olan Marmaris’e, Bodrum’a, Fethiye’ye sahip olan bir yere yakışan bir ifade değil bu. Biz üzüldük tabi.”
Toradol online mehmet kocadon özel röportaj (2)YILLAR ÇABUK GEÇER, HAYAT NE GETİRİR BİLİNMEZ!..
Başkan Kocadon bu konu ile ilgili kendisine “Bizim personelimiz değil” şeklinde bir mesaj atıldığının bilgisini verirken gülerek “Ben sormadım ki. Böyle bir açıklamayı neden yaptılar anlamadım. Yıllar çabuk geçer arkadaşlar” dedi. Kocadon son olarak bu tartışmaların 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler için mi olduğu yönündeki
sorumuza ise şu yanıtı verdi; “Biz belde belediye başkanlığından geldik, ilçe ve şu anda da yarımada belediye başkanlığı yapıyoruz. Bizler birilerine inanarak yola çıkmadık. Biz kendimize inanarak, kendimize güvenerek yola çıktık. Onun için böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Zaman çabuk geçer ve hayatın neler getireceğini hiç kimse bilemez. 2019 geldiğinde oturup duruma tekrar bakarız” diyerek sözlerini tamamladı.
taner uslu özel röportaj (2)SEL ANINDA, DAHA BÜYÜK ZARARLAR DOĞARDI…
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu’da MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’in açıklamaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Neyin haber değeri taşıdığını sizler bizden daha iyi bilirsiniz. MUSKİ Genel Müdürü Sayın Ülgen burada yasa maddeleri ile ilgili değerlendirme yaptı. Tahmin ediyorum,
belediyeler arasındaki yetki karmaşasından dolayı bunu yapmıştır. Teşekkür ediyoruz, böyle birşey yaptığı için. Biz zaten bu işlerin içerisindeyiz, Büyükşehir Yasası, 5393 sayılı Belediye Kanunu bu konuda açıktır. Biz zaten yağmur suyu drenajları ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Geçen yıl, 620 metrelik boru döşemesi yaptık. Eğer ihalemiz iptal olmasaydı, bunun iki katını yapacaktık. Hatta bugün tarihi itibariyle yine, korige boru ihalemiz vardı. Her halde sonuçlanmıştır. Bizim Büyükşehir’den beklentimiz; birlikte birşeyler yapabilmenin hazzına varabilmektir. Birlikte bir şeyler yapabilirsek bu hazza varabiliriz. Önemli olan insanların sorunlarına çözüm bulabilmektir. 22 Eylül’deki sel felaketinde bu kanun maddelerine göre hareket edecek olsaydık, herhalde bayrama Bodrum’a gelenler korkunç bir manzara ile karşılaşacaklardı. Biz Bodrum’un için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz” cheap Nolvadex
taner uslu özel röportaj (1)Başkan Yardımcısı Uslu, “Biz işimizi yaparız, onlarda destek olursa seviniriz, kanun maddelerini ve yetkileri biliyoruz, Sayın Ülgen ile bundan önce görüşüyorduk, bundan sonra daha çok görüşeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar

  1. mehmet güner dedi ki:

    büyükşehir bodruma savaş açmış durumda bu kabul edilebilir bir durum değil.milasta 120 tane köy var milasın köylerine kaç tane büyükşehir aracı çalışmakta.o köylerde engelli yaşamıyormu 65 yaş üstü vatandaşımız yaşamıyormu.bu akşam fethiyeden yayın yapan f kanalda ukome başkanı konuşuyor kanala bağlanmak istiyorum telefonları açan yok.sorular önceden hazırlanmış çanak sorular.altakkeyi ver külahı yapıyorlar.ben kendilerine hodri meydan diyorum biz fethiyeye geliriz yada bodrum kent tvde bir program yapalım konuşalım.mübarek düne kadar esnafı tehdit eden adam sanki bu değil sanırsınız melek.

    1. bırakın bu işleri dedi ki:

      istediğiniz kadar yırtının ukamenin arkasında 140.000 bodrumlu vatandaş var.siz 2000 kişi oy vermessenzde vermeyin arkdş.halk oyunu bu hizmet için en güzel şekile verir.artık kabul edin o dönem bitti.kendinizi bu döneme alıştırın.otobüs sayısı artık azalmaz dahada artar.önce tursitk beldeler sonra sıra milasın köylerinede gelir rahat ol,herşey sırayla.milasın köylerinin nüfusuyla bodrum belde nüfusları birmi.o yüzdeen öncelik bodrum be doğru karar.tebrikler ukome.