Bodrum Gündem

BODRUM’U BODRUM YAPAN DEĞERLERİN SERGİSİ…

08.01.2016
0
A+
A-

bodrum esnaflari sergisi (9) “Geçmişten Günümüze Bodrum Esnafları Fotoğraf Sergisi”nin açılışına katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Perdenin arkasında olan hep esnaftır. Büyüklerimizin ektiği tohumlar, bu gün Bodrum’u bir dünya markası yapmıştır. Gerçek tohumu onlar ekmiştir.” dedi.

bodrum esnaflari sergisi (2) buy Premarin Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışma Grubu ve Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın işbirliğiyle düzenlenen “Geçmişten Günümüze Bodrum Esnafları Fotoğraf Sergisi” Oasis Alıveriş Kültür ve Eğlence Merkezi Sümbül Sokak’ta ziyarete açıldı. Açılışa Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Geçmiş Dönem Başkanı Mustafa Danacı, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışma Grubu Sözcüsü Nuran Yüksel ve grup üyeleri ile esnaf ve vatandaşlar katıldı. Sergide fotoğrafları bulunan bazı Bodrumlu esnaflar ile yakınları da sergiyi gezerek, geçmişe doğru nostaljik bir yolculuğa çıktı.

bodrum esnaflari sergisi160 ESNAFIN FOTOĞRAFI…

1930 yılından bu güne, Bodrum’da esnaflık yapmış vatandaşlardan toplam 160 fotoğrafın bulunduğu sergi, 07 – 18 Ocak 2016 tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Sergide bulunan fotoğrafları ilgiyle inceleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, esnafın yaşamımız boyunca çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Baktığımız zaman Bodrum’un esnafı; yokluğun, nedensiz ölümlerin, kıtlığın olduğu o günün şartlarında esnaflık yaparak Bodrum’un bu günlere gelmesinde büyük emeği olan, kimisi rahmetli olan, kimisi de hala yaşayan bizim değerli büyüklerimizdir. Aynı zamanda da dikkat ettiyseniz hepsi Bodrum’un medeni yüzleridir. En büyük özellikleri de misafirperverlikleri ve hoş görülü olmalarıdır. İşte bu büyüklerimizin ektiği tohumlar, bu gün Bodrum’u bir dünya markası yapmıştır. Biz de onlardan devraldığımız bu Bodrum’u, hoş görümüzü ve misafirperverliğimizi içimizden eksik etmeyerek en iyi şekilde daha da ilerilere götürmeye devam ediyoruz ama gerçek tohumu ekenler ise bu insanlardır. Turizmde de perdenin arkasında olan hep esnafımızdır. İşte bakın burada terzilerimiz var, tenekecilerimiz var. O zamanlarda böyle oteller yoktu; pansiyonculuk vardı, campingler vardı. Oranın bütün bu tesisatlarını, elektrik işini, mutfağını yapan hep işte bu arkadaşlardır. Bu günlere de onların sayesinde geldik.”

Başkan Mehmet Kocadon, daha sonra 40 yılı aşkın bir süredir Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın başkanlığını yapmış geçmiş dönem başkanı Mustafa Danacı ile de bir araya gelerek sohbet etti.

methotrexate no prescription bodrum esnaflari sergisi (13)40 YILLIK ESNAFLARIN SERGİSİ…

Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez de sergiye katılan herkese teşekkür ederek; “Bildiğiniz gibi geçen yıl ilkini düzenlediğimiz serginin bu yıl ikincisini OASİS’te açtık. Yine geçen yıl bu bağlamda açtığımız sergi ile birlikte odamızda aktif olarak 40 yılını doldurmuş ve halen devam eden esnaflarımıza ilk kayıt oldukları yıldaki fotoğraflarını hediye etmiştik. Bunu da gururla burada söylemek istiyorum, bize nasip oldu. Sergiye katılan herkese teşekkür ediyorum” Buy Viagra dedi.

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışma Grubu Sözcüsü Nuran Yüksel ise Bodrum’un tarihini gelecek nesillere aktarmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Diliyoruz ki, istiyoruz ki, bu Bodrum’u Bodrum yapan değerlerimizi, büyüklerimizi hep yad edelim, analım.” dedi.

 

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    Gidip gezip gördü esnafı anlatan fotoğraf sergisini. İşin ehli tarafından yapılmasının erdemi orada. 50 yıla yakın dır tanıdığımız giden kalan dostlar, güzel insanlar oradaki panolarda yaşam bulmuş. Mustafa kardeşimiz dikkat ve özenle hazırladıklarına, dikkat ve özenle anlatım hizmeti veriyor. Mustafa’dan gayrısı nerede ? Sevgi ve saygıyla kutluyorum