Bodrum Gündem

BODRUM AŞKI YETMEZ, ARTIK MUĞLA AŞKI İLE YANIP TUTUŞUYORUZ…

10.01.2016
0
A+
A-

 bodrum-gazeteciler-gunu-(1)

Fethiye’den Bodrum’a kadar tüm Muğla’da görev yapan gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile Bodrum Belediyesinin konuğu olarak Bodrum’da buluştu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon gecede beklenen açıklamayı yaptı. Başkan Kocadon “Artık bu Bodrum aşkı maalesef bize yetmez oldu. Hep beraber diyoruz ki; Muğla aşkı ile yanıp tutuşalım.” dedi.

order Nolvadex Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Fethiye’den Bodrum’a kadar tüm Muğla’da görev yapan gazeteciler, Bodrum Belediyesinin gazeteciler için verdiği yemekte bir araya geldi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yemeğine, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan ve Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş başta olmak üzere Muğla genelinden 152 gazeteci ile birlikte Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcıları Taner Uslu, İsmail Altındağ, Turgay Kaya ve Bodrum Belediye Meclis üyesi Niyazi Atare katıldı.

Bodrum dışından gelenlerin konaklamasının da sağlandığı bir otelde gerçekleşen basın yemeğinde sunumu gerçekleştiren gazeteci Fikret Hıdır Bodrum Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak yoğun bir çalışma sonucu bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdiresi Ummahan Yurt ve Başkan Mehmet Kocadon’a teşekkür etti.

bodrum gazeteciler gunu (11)GAZETECİLİK MESLEĞİNİN GELECEĞİ KARANLIK…

Fikret Hıdır konuşmasını yapmak üzere ilk olarak Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan’ı sahneye çağırdı. Başkan Kaytan basın mensuplarının karşısında konuşmanın çok zor olduğunu söyleyerek konuşmasının başında şunları söyledi; “Biz Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği olarak 11 Haziran 2014 tarihinde sadece basın mensuplarının oluşturduğu bir cemiyeti kurduk. Şu anda 43 cemiyet üyemiz ile beraber Muğla il merkezinde ve ilçelerimizde örgütlenmeye çalışıyoruz. İçimizde sadece basın mensupları bulunmaktadır.” Başkan Cem Kaytan 10 Ocak 1961 yılının bilindiği gibi basında çalışanların haklarına ilişkin 212 no’lu yasanın uygulanmaya başlandığı gün olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu yasa basın emekçilerinin sigortalı çalışmasının, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesinin, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen günlerde izin yapmasını ve en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı.”

Cem Kaytan konuşmasının sonunda Can Dündar ve Erdem Gül’ün yaptıkları haberler nedeni ile tutuklanmaları, gazetecilik mesleğinin geleceği açısından karamsar bir tablo çizmekte olduğunu kaydetti.

treating cancer tumors bodrum gazeteciler gunu (12)KAMERA KARŞINDA KONUŞMAK ZORMUŞ…

Daha sonra söz alan Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş, her zaman kameraların arkasında durdukları için bu kadar kameranın karşısında heyecanlandığını söyleyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bütün arkadaşların, meslektaşların 10 Ocak çalışan Gazeteciler Bayramı, Günü nasıl kabul edersek kutlu olsun. Bütün arkadaşlarımın ne kadar zor ve ne kadar kutsal bir görev yaptığını tekrar hatırlatarak günlerini kutluyorum. En uzak bölgeden, Muğla’nın öbür ucundan Antalya’nın il sınırından, diğer ucu olan Aydın il sınırında olan Bodrum’a sevgi ve saygılar getirdik. Böyle bir gece organize ettiği için başta başkanıma ve yardımcılarına olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

bodrum gazeteciler gunu (13)BODRUM BELEDİYESİ ZORU BAŞARDI…

Muğla’nın en eski ve köklü sivil toplum örgütlerinden birisi olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ise yaptığı konuşmasında sorunların tekrar edildiği hamasi nutuklara karınlarının tok olduğunu ifade ederek, sorunlarını kendi teşkilat yapısı içinde çözülebileceğine inanan bir cemiyet olduklarını söyledi. Başkan Akbulut, konuşmasına şöyle devam etti; “Sorunlarımızı tekrar etmek istemiyorum. Kol kırılır yen içinde kalır. Bizler de zaten bu makamları bu yüzden işgal ediyoruz. Bu sorunları en aza indirebilmek adına. Bodrum’un bizim için çok ayrı bir yeri var. Sayın Fikret Hıdır’ın da dediği gibi çok önemli bir organizasyona imza attınız. Zoru başardınız.”

Başkan Akbulut konuşmasında ebediyete intikal etmiş gazetecileri de saygı ile yad ettiklerini ifade ederek bu organizasyonu gerçekleştiren Bodrum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğüne ve Başkan Kocadon’a teşekkür etti.

bodrum gazeteciler gunu (14)UMARIM GAZETECİLER ODASI OLDUĞU GÜNLERİ GÖRÜRÜZ…

Bodrumlu gazeteci Zeki Özkeskin de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, Başkan Yardımcılarına, Belediye Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt’a, Basın Yayın Medya Tasarım Birimi Sorumlusu Fikret Hıdır’a ve belediye çalışanlarına Muğla ili genelindeki gazetecileri bir araya getirdikleri için teşekkür etti. Özkeskin, “Umuyoruz ki bizler de daha üst statülerde bir meslek odası şeklinde örgütlenebiliriz.  İnşallah bir gazeteciler odasının olduğu günleri de görürüz.” dedi.

bodrum gazeteciler gunu (15)KEŞKE CAN DÜNDAR ve ERDEM GÜL’DE ARAMIZDA OLSAYDI…

Son olarak konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kendilerini kırmayıp beş bin yıllık tarihi olan Bodrum Yarımadasına gelen gazetecilere teşekkür ederek başladığı konuşmasını davete katılan gazetecilerin arasında dolaşarak yaptı. Gazetecilerin ne kadar zor şartlarda çalıştığı ifade eden Başkan Kocadon şunları söyledi; “Mesleğinize ve kendinize olan saygınızı bu gün burada gördüm. Onun için sizleri kutluyorum. Bu geceye bu kadar özen göstererek geldiğiniz için kutluyorum Görüyorum ki hepiniz gayet şıksınız. Bu gün gönül isterdi ki 105 arkadaşımızda bizler ile birlikte olabilseydi Can baba da, Erdem kardeşte. Biliyorum ki Türkiye, güzel vatanım bu süreçlerden geçecek. Ben de bu süreçlere tabi tutuldum.”

Başkan Kocadon “Türkiye’nin demokrasiye gitme sürecinde bizler birer basamak oluyorsak kendimizle gurur duyalım.” diyerek gazetecilerin çalışmaları ve emeklerini övdü.

bodrum gazeteciler gunu (9)BODRUM AŞKI YETMEZ OLDU, ARTIK MUĞLA AŞKI İLE YANIP TUTUŞALIM…

Gazeteciler ile her zaman iyi geçindiğini ve eleştirilerini de dikkate aldığını kaydeden Başkan Kocadon, görev yaptığı her dönemde özellikle Bodrumlu gazetecilerin kendisine rahatlıkla ulaşabildiklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Kocadon, konuşmasının sonunda kendisinin bir Bodrum sevdalısı, iyi bir demokrat olduğunu söyleyerek geceye damgasını vuran ve çok dikkat çeken şu ifadeleri kullandı; Buy cheap Accutane “Artık bu Bodrum aşkı maalesef bize yetmez oldu. Hep beraber diyoruz ki; Muğla aşkı ile yanıp tutuşalım. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Çünkü açık ve net bir biçimde söylüyorum; Muğla’yı Türkiye ve dünyanın gündemine oturtan ilçelerimize de sahip çıkmak lazım. Birlik ve beraberlik içinde olmak lazım. Ben hep şunu söylemişimdir. Ne aşık olmaktan korkun, ne de sevmekten korkun. Çünkü sevgi ve saygının olduğu yerde, güzellikler vardır. Sakın havanın yağmurlu ve kapalı olduğundan yakınmayın. Eğer sabah güneşin doğunu görebiliyorsak, bizden mutlu hiç kimse yoktur. 2016 yılının sizlere sağlık, huzur, mutluluk ve hoşgörü Muğla sevgisi ile dolu olmasını dileyerek, bu gün bizi kırmayıp buraya gelen tüm emekçi kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunmadan önce, bu sene Bodrum ismini dünyada bir basamak daha yukarı çıkartarak Borum bayrağını dalgalandıran Nilüfer kardeşime de huzurlarınızda ayrıca teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan  derneğin bir teşekkür plaketini başkan Kocadon’a sundu.

Daha sonra müzik eşliğinde gece geç vakitlere kadar eğlenilirken, gazetecilere Bodrum Mandalina lokumu ve kolonyasının yer aldığı  çeşitli hediyeler verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.