Bodrum Gündem

MUĞLALI GAZETECİLER KOCADON’UN MUĞLA AŞKINI YORUMLADI…

bodrum gazeteciler gunu (2)

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 10 Ocak çalışan Gazeteciler gününde Fethiye’den Milas’a kadar, Muğla’da görev yapan yaklaşık 150 gazeteciyi Bodrum’da bir araya getirdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile düzenlenen yemekte Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği ve Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Muğla siyaseti ile ilgili haber ve yorumları ile dikkat çeken bir çok gazeteci yazar da Bodrum’da ki bu yemeğe katıldılar. Geceye Muğla genelinden 152 gazetecinin katıldığı bilgisi verildi.

Bu yemeğin sadece 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü yemeği olmadığını ifade eden gazetecilere Başkan Kocadon’un özellikle “Artık bu Bodrum aşkı maalesef bize yetmez oldu. Hep beraber diyoruz ki; Muğla aşkı ile yanıp tutuşalım. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Çünkü açık ve net bir biçimde söylüyorum; Muğla’yı Türkiye ve dünyanın gündemine oturtan ilçelerimize de sahip çıkmak lazım.” şeklindeki sözlerini yorumlamalarını istedik. Aldığımız yanıtlar oldukça dikkat çekici.

süleyman-akbulutDEĞİŞİM RÜZGARLARI ŞİMDİDEN ESMEYE BAŞLADI…

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Yönetim Kurulu olarak burada olduklarını ifade ederek konu ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı; “Sayın Kocadon’un bu akşam verdiği mesaj, zaten bizim gibi mesleğinde 20 yılını geride bırakmış, deneyimli insanlar olarak buraya gelirken bir takım mesajları algılayarak geldiğimizi düşünüyoruz. Siyaset denen olguda 24 saat bile çok uzun bir süre. Daha önümüzde uzun bir süreç var. Bizler gazeteciler olarak mesajı aldık. Muğla gibi kozmopolit bir yapıya sahip bir ilde değişim rüzgarlarının estiğini, bu gün özellikle Bodrum’dan da esmeye başladığını çok yakın hissettik. Bu açıklama öncesinde de yolda buraya gelirken de bu durumu değerlendirdik. Çok sürpriz olmadı.”

Akbulut Muğla’nın genelinden bu sayıda gazeteciyi bir araya getirmenin çok zor bir şey olduğunu da vurgulayarak bunu başaran ekibi de kutladı. Yerel basının gücünü gören, yerel dinamikler olmasından dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Akbulut sözlerini şöyle tamamladı; “Bizleri paydaş olarak gören her türlü oluşumu desteklemeye hazırız. Bu anlamda Bodrum Belediyesi ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum.”

coşkun-efendioğluCOŞKUN EFENDİOĞLU: KOCADON BEKLENEN MESAJI VERDİ…

Uzun yıllardır gazetecilik yaptığını söyleyen Milas Önder Gazetesi sahibi Gazeteci Yazar Coşkun Efendioğlu böyle davetin, yöresindeki gazetecilerin önemli bir gününü kutlaması yanında Başkan Kocadon’un Bodrum Belediye Başkanlığının ötesinde Muğla’ya dönük siyasi düşünceleri olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Buraya gelirken bunu hissetmiştik. Ben yakın bir yerden geliyor olmama karşın ve çok sık bu tür toplantılara gelmemekle birlikte sırf bu havayı koklamak için bu gün buradaydım. Sanıyorum diğer pek çok meslektaşım da Fethiyelerden, Oratacalardan, Marmarislerden kalkıp buraya gelmişler. Evet böyle bir şey var ve Başkan Kocadon bu gün bu mesajını da verdi.”

Gazeteci Efendioğlu demokrasiye inananların hem yerel, hem de yaygın basına önem vermesi gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

nejat-altınsoyNEJAT ALTINSOY: BU AÇIKLAMAYI KESİNLİKLE BEKLİYORDUK…

Muğla siyaseti ile ilgili ezber bozan yazıları ile dikkat çeken gazeteci yazar Nejat Atınsoy bu gece Bodrum’da oluşunun sebebinin düzenlenen bu etkinlik olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu; “Bu gece balık yemeye de gelmedik. Kocadon’un böyle bir açıklama yapacağı kanısı Zaten bizde oluşmuştu ve sayın Kocadon bu gün bu açıklamayı yaptı. Bu haberi kesinlikle bekliyorduk. Zaten daha önce de bu konuyu birkaç kez kaleme aldım. Siyaset iddia işidir. Kocadon iddialı bir siyasetçi. Hayırlı olsun diyorum. Ama önümüzde zor bir süreç var. CHP’nin büyük kurultayı var. Arkasından tüzük kongreleri var. Bu süreç neyi getirir, şimdiden kestirmek zor. Ancak herkesin de aday olabileceği demokratik bir ortam var. Ben bu açıklamayı bekliyordum.”

Yerel basının bundan sonraki durumu ile ilgili olarak oldukça önemli şu değerlendirmeyi yaptı; “Yerel basın sıkıntı yaşıyor. Evet. Ama bunun çözüm yolu yerel yönetimlere yaslanmaktan bence geçmiyor. Burada biraz kendimize de bakmamız gerekiyor. Eğer biz okunabilir, kıymetli, toplumcu gazeteler ve yayınlar yapabilirsek yaşadığımız ekonomik sıkıntıları da aşabiliriz diye düşünüyorum.”

osman-baykuşOSMAN BAYKUŞ: GELDİK VE O BEKLEDİĞİMİZ MESAJI ALDIK…

Bodrum’a en uzak mesafeden bu davete icabet ettiklerini ifade eden Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş, şunları söyledi; “Aslında bizler bu daveti aldığımızda bir sinyal almıştık. Buna benzer bir haberin çıkacağı belliydi. Özellikle 29 Ekim’de biz bir mesaj almıştık. Daha sonra da sayın Mehmet Kocadon’un MUSKİ ile ilgili bir açıklaması vardı. Birde bu davet olunca, dedik ki; burada bir ateş yanıyor, duman çıkıyor. Geldik ve o beklediğimiz mesajı aldık. Sayın Başkan dedi ki; Bodrum bize dar geliyor. Bize uzaktan gelirken şunu da söylemek lazım; davulun uzaktan sesi hoş gelirmiş. Fethiye’den davulun sesi hoş geliyordu, o ses burada da yerinde de hoş geliyor. Başkanın çıktığı yolda başarılar diliyoruz.”

cem-kaytanCEM KAYTAN: KOCADON ŞİMDİDEN YELKEN AÇTI…

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan’da Mehmet Kocadon’un Muğla bölgesinde en çok tanınan isimlerden birisi olduğunu ifade ederek görüşlerini şöyle dile getirdi; “Şu anda mevcut Büyükşehir belediye başkanımız ile ilgili sıkıntılar var ki, sayın Kocadon şimdiden yelken açtı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için. İleriki süreçte çok sular akar. Umarım sayın Kocadon’da bu isteği doğrultusunda inşallah Büyükşehir Belediye Başkan adayı olur.”

Yerel basının gücü ve önemine de vurgu yapan Başkan Kaytan konuşmasını şöyle tamamladı; “Muğla basını çok güçlü. Muğla’da üç tane gazeteciler cemiyeti var. Bu cemiyetler istediklerinde zirveye de çıkarır, yerin dibine de sokarlar. Eğer yerel siyasetçiler bir yere gelmek istiyorlar ise yerel basını olabildiğince desteklemeleri gerekiyor diye düşünüyorum.”

mustafa-inciMUSTAFA İNCİ: İLÇE ve BÜYÜKŞEJHİR ARASINDA SIKINTILAR VAR…

Siyasi yazıları ile dikkat çeken Gazeteci yazar Mustafa İnci ise konu ile ilgili olarak şu yorumu yaptı; “Bu akşam Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimler döneminde Muğla Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığını ilan etmiş durumda. Kendisine başarılar diliyorum. Şu anda Muğla Büyükşehir statüsü tam olarak oturmadı. Sıkıntılar var. İlçe belediyeleri ile Muğla Büyükşehir arasında sıkıntılar yaşanıyor.”

Gazeteci Mustafa İnci 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin çok sayıda aday adayı olacağını beklediğini sözlerine ekledi.

bodrum gazeteciler gunu (2)KOCADON: BASIN KENDİ TAKTİR HAKKINI KULLANARAK ÖZGÜRCE YORUMLAR…

Bu yorumların ardından gazetecilere hitaben yaptığı konuşma sırasında “Artık bu Bodrum aşkı maalesef bize yetmez oldu. Hep beraber diyoruz ki; Muğla aşkı ile yanıp tutuşalım.” sözleri ile ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yoğun bir şekilde çalışan gazetecilerin rahatlayabilmeleri, streslerini atabilmeleri için böyle gecelere ihtiyaç olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu; “Şöyle bir ifade kullandım. Artık Bodrum aşkı bize yetmiyor. Muğla aşkı ile bu görevi yapacağımı söyledim. Çünkü Bodrum’un en büyük özelliği hoşgörülü oluşu ve paylaşımcı ruhunun çok fazla oluşudur. Bu gün Bodrum’u Bodrum yapan değerlerin başında bunlar gelir. Eğer paylaşım ve hoşgörü ruhunuz yoksa, gerçekten sıkıntılı ve gergin anlar yaşıyoruz, gergin günler geçiriyoruz. Bende içimdeki hoşgörü ve paylaşımcı ruhumu bütün Muğla’ya yaymak istiyorum. Onun için böyle bir gecede, böyle bir ifade kullandım. Tabi ki zaman ne getirir, ne götürür bilemem. Çok uzun bir süreç var. 24 saat bile bir insan hayatında çok önemli. Tabi Mehmet Kocadon’un Büyükşehir’e aday olup olmaması farklı bir konu ama ben şunu ifade etmek istiyorum; hoşgörü ve paylaşımcı ruhumuzu Muğla genelinde eksik etmeyelim. Seçilmişlere değer verelim. Eğer seçilmişlere değer vermezseniz çok zorluk yaşanır. Bu gün Bodrum’da yaşanan zorlukları biliyoruz. Limanlar, Otogar, üst yapı konusunda, ulaşım konusunda bir kere olsun seçilmiş birinin de fikrini alın.”

Başkan Kocadon konuşmasında özellikle hoşgörü ve paylaşım konusuna vurgu yaptığını ifade ederek, basının kendi taktir hakkını kullanacağını ve sarf ettiği bu cümleyi özgürce yorumlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.