Bodrum Gündem

UTANMAZLAR HALA SUÇ İŞLİYOR…

12.01.2016
0
A+
A-

pina yarımadası deniz dolduruluyor (7)

Dünyada ender bulunan Halep çamlarının bulunduğu Pina Yarımadasındaki talan hız kesmeden devam ediyor. Son olarak iş makinaları yasaya aykırı olarak molozlar ile denizi dolduruyorlar.

Haber: Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Dapoxetine on line BuyNoRx1.com

Fotoğraf: Nevzat Kamberoğlu buy Valtrex

Pina Yarımadasında ilk otel inşaatı başladığında, birçok sivil toplum örgütü ve çevreci tepki göstermiş, hatta eylemler birçok yerel ve ulusal basının manşetinde yer almıştı. Ancak otel sahiplerinin değişmesi gibi çeşitli atraksiyonlar ile çevreye duyarlı insanların verdiği hukuk savaşını kazanan taraf tesisleri yapan firmaların olmuştu. Dönemin Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dönemin Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, dönemin valisi Fatih Şahin ve bir çok yerel yönetici bu bölgede yapılacak otellere karşı olumsuz görüş bildirmelerine bölgede üçüncü otelde çok yakında hizmete girmeye hazırlanıyor.

Pina Yarımadası Milas ilçesi sınırları içinde olduğundan, bölgede inşaatlar kot farkı ile birlikte 5 kata kadar çıkabildiği gibi bölgede dördüncü bir otelin yapılacağı da iddia ediliyor.

Pina Yarımadasında otel inşaatları sürerken doğa katledilmeye devam ediyor. İş makinaları çıkan molozları denize dökerek dolgu yapılırken, iş makinalarının yoğun bir çalışma içinde olduğu gözleniyor.

Deniz dolgusu ile ilgili olarak yatırımcı firmalar tarafından hiçbir açıklama yapılmazken, denize dolgu yapmanın suç olması nedeni ile Cumhuriyet Savcılıklarının bu kanunsuz duruma el koyması bekleniyor.

4 Nisan 1990 tarihinde kabul edilen, 17 Nisan 1990 tarih ve 20495 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 3621 nolu yasanın, Kıyının Korunması, Yapı Yasağı ve Kıyıda Yapılacak Yapılar başlığı ve 6 Maddesi gereği; Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, telörgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez. Kıyılara moloz, toprak, curuf, çöp gibi kirletici etkisi olan atık ve artıklar dökülemez.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.