Bodrum Gündem

İGD 40.YILINI BODRUM’DA KUTLADI…

17.01.2016
0
A+
A-

igd 40 yıl kutlaması bodrumda (20)

1976 yılında kurulan ve 50 bin üyesi ile dönemin en önemli dernekleri arasında yer alan İGD-İlerici Gençler Derneği’nin 40.yılı Bodrum’da kutlandı. Her yıl dönümlerinde Türkiye’nin çeşitli kentlerinde bir araya gelen İGD’liler şimdiler de farklı farklı görüşlerde olsalar da o günleri özlem ile anıyorlar…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Dönemin bıyıkları yeni terleyen idealist gençleri, bu gün kendilerini ak saçlı devrimciler olarak adlandırıyorlar. Türkiye’nin bir çok ilinden gelerek geceye katılan yaklaşık 200 kişi katıldı. Dönemin önde gelen isimleri de anons edilerek tanıtıldı. İGD’nin kurucularından ve basın işlerini yürüten Zeki Özkeskin, Adana örgütünden Gazeteci Yazar Ayhan Ongun, Jeoloji Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi ve ÖDP Bodrum İlçe Başkanı Mustafa Erdoğan ve Mali Müşavir Osman Çetok ile gecenin organizasyonunda büyük emek harcayan iş insanları Aydın ve İskender Doğer kardeşler geceye katılanlar ile tek tek ilgilendiler.

igd 40 yıl kutlaması bodrumda (18)İlerici Gençler Derneği’nin 80 öncesinde 17-18 yaşlarındaki gençleri örgütleyerek bir araya getiren bir dernek olduğunu ifade eden Aydın Doğer şöyle konuştu; “Sadece ve sadece siyasal bir oluşum değil. Siyasalın özünde anti-emperyalist, anti-faşist bir gençliği örgütleme amacı olan bir kitle örgütüydü. Bunun dışında gençlere demokrasi mücadelesini gösteren, eğitimde, üretimde gençlerin daha başarılı olabilme kültürünü veren, okuma alışkanlığını veren bir dernek olmayı başardı. Bu başarısı onu 58 derneğe ve 50 bin üzerinde bir üyeye ulaşmasını sağladı.”

igd 40 yıl kutlaması bodrumda (22)O dönemin 17-18 yaşlarındaki grupları olduklarını kaydeden Doğer şu anda 50’li yaşlarını aşmış kişiler olarak halen o günlerde aldıkları kültürü sürdürüp, her yıl bir araya geldiklerini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı; “Fakat Bodrum’da ilk kez bir araya geldik. Çünkü bu yılın farklılığı vardı. 40.yılımıza ulaşmıştık. 40.yıl bizim için çok önemli. 40 yıldır bu geleneği sürdürüp, bu günlere kadar getirip, aynı eski dostlarımız ile arkadaşlarımız ile o günkü heyecanı duyarak bir aradayız. Bir çoğumuzun düşünceleri, o günkü aynı düşünceler olmasa da dostluğumuz, yoldaşlığımız, kültürümüz yine aynı devam ediyor. Bu gün bunun coşkusunu taşıyoruz.”

Atatürk Caddesinde bulunan Otantik Restaurant’ta bir araya gelen yaklaşık iki yüz İGD’li, restauranta sığamayınca yola kadar taştı. İlhan Özçelik ve grubunun türküleri ile coşan İGD’liler 40.yılını coşku içinde kutladılar.

 

Yorumlar

  1. Aydın Doğer dedi ki:

    Gecemizde bizi yanlız bırakmayan basın emekçilerine teşekkür ederiz