Bodrum Gündem

ORTAKENT’TE AĞAÇLANDIRMA ALANI TALAN EDİLİYOR…

18.01.2016
0
A+
A-
 toprak_dolduruyolar (8)
Bodrum Yarımadası genelinde birçok bölgede inşaat çalışmaları devam ederken, Ortakent-Yahşi Ali Kelle Ormanı olarak bilinen bölgeye dökülen hafriyatlar ise şaşırtıyor.
Bodrum Gündem Haber purchase Indocin online Fluoxetine no prescription
Bölgede Aralık ayında Karayolları tarafından başlatılan yol genişletme çalışması dururken, Aktur Sitesi ile Kabakum Plajı arasında kalan yamaçta inşaat çalışması başladı. İnşaat çalışması kapsamında bölgeden çıkan hafriyatlar ise yolun hemen üzerinde bulunan ve hazine arazisi olduğu öğrenilen bölgeye dökülmeye başlandı. Günde yüzlerce kamyon hafriyatın döküldüğü bölgede, önceki yıllarda ağaç dikim çalışmaları da yapılmıştı. Bölgenin tam tepesinde hem Bitez tarafına, hem de Ortakent tarafına dökülen hafriyatlar bölgenin doğal yapısını tamamen bozarken, hafriyatın döküldüğü bölgede herhangi bir bilgilendirme tabelası da bulunmuyor.
order Cialis uydu görüntüsüSİT ALANI OLMASINA RAĞMEN İMAR ORANI 7.5/15’DEN, 20×40’A ÇIKARILMIŞ…
Hafriyatların döküldüğü bölgeye konulan konteynırlarda ise inşaatta çalışan işçilerin kaldığı öğrenilirken, inşaatın tabelasında, 22.12.2015 tarihinde ruhsat alındığı belirtiliyor.
Diğer taraftan konuyla ilgili bir açıklama yapan komşu parselde bulunan Aktur Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Selma Arıman’da bölgede başlayan inşaatla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Daha önce 3. derece Doğal SİT alanı olan bölgenin yapılaşma oranının 7,5/15 olduğuna dikkat çekilen açıklamada, imar oranının son yapılan düzenlemeyle 20/40’a çıkarıldığı, devam eden mevcut inşaat faaliyetinde ise bu oranında da üstünde bir imalatın ortaya çıkacağından kaygı duyulduğu ifade edilerek şu bilgiler verildi;
“Bitez 427 Ada, 1 No’lu parselde yapılmakta olan inşaat çalışması sırasında arazinin bütün yapısı ve morfolojisi bozulmuş olup yer yer 5-6 metreye ulaşan bir falez oluşmuştur. Bu değişim jeolojik etkilerinin incelenip incelenmediği ve ne tür sonuçlar doğurabileceği belli değildir. Arazi üzerindeki tüm bitki örtüsü yok edilmiştir. Arazi 3. Derece Doğal SİT alanıydı ve yapılaşma oranı 7,5/15 idi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikle arazi doğal SİT alanı statüsünden çıkartılmış ve yapılaşma oranı 20/40’a yükseltilmiştir. Ve şu andaki çalışmalar bu oran üzerinden yürütülmektedir. Ayrıca yapılması planlanan evlerin sayısı ve metrekareleri gözönüne alındığında yapılmakta olan inşaatın olması gerekenden daha yoğun bir yapılaşma olduğu görülmektedir. İnşaat alanındaki yoğun yapılaşma arasında ayrılan bir yeşil alan bulunmadığından büyük bir görüntü kirliliğine yol açacağı kesindir. İnşaat çalışmaları akşam geç saatlere kadar sürdürüldüğünden oluşan gürültü kirliliği çevrede yaşayanlar için büyük bir rahatsızlık doğurmaktadır”.
Bodrum’un birçok bölgesinde devam eden inşaatlardan çıkan hafriyatların, şantiyelerin en yakın bölgelerine döküldüğü görülürken, konuyla ilgili gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.