Bodrum Gündem

KOCADON’DAN 2016 TURİZM SEZONU DEĞERLENDİRMESİ…

KOCADON’DAN 2016 TURİZM SEZONU DEĞERLENDİRMESİ…
20.01.2016
0
A+
A-
mehmet-kocadon-özel-ropörtaj
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Hollanda Ultrecht Fuarı ile ilgili izlenimlerini, yabancı ülkelerdeki tanıtım çalışmalarını ve 2016 turizm sezonuna dair beklentilerini anlattı.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Ultrech’te herzaman olduğu gibi Türkiye standı dışında bir Bodrum standı açtıklarını ifade eden Başkan Mehmet Kocadon, Ultrecht Belediye Başkanının da standa gelerek kendilerini tebrik edip, en hareketli ve en güzel standın Bodrum standı olduğunu söylemesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek fuarla ilgili izlenimlerini şöyle anlattı;
“Bodrum’a karşı ilgi son derece güzel ve geçen seneki rakamlara göre de Hollanda’da ufak da olsa Bodrum’a doğru bir yöneliş olduğunun haberleri bizleri son derece memnun etti. Ama bu yeterli mi şu anda? Yeterli değil tabi. Çünkü Hollanda bizim en büyük pazarımızdı. Ama büyük bir kayıp yaşadık bu sene. Onun için 2016 yılında Hollanda’ya biraz daha ağırlık verelim dedik ve kalabalık bir grupla gittik. Büyük tur operatörleri ile görüşmelerimizi yaptık. Hollanda’dan olumlu döndüm. Herşeye karşın, karamsar bir hava ile dönmedim.”
buy brand Cialis online Premarin Fast shipping HER ŞEYE RAĞMEN YAZ SEZONU İYİ GEÇECEK…

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultanahmet meydanında meydana gelen terör saldırısı ile ilgili olarak da konuşan Kocadon saldırının yansımalarının fuarda karşılarına çıktığını belirterek şunları söyledi;

“Tabi bu konuyu bizim önümüze koydular. Koyanlara da ben şunu söyledim; şu an burada otururken bir bomba patlamayacağının garantisini verebilirmisiniz? İnsanlık ayıbını, dünyanın her yerinde olan terör lanetini sadece Türkiye’de varmış gibi bizim önümüze koyuyorsunuz. Yok böyle bir şey. Onun için bu konuyu kapatalım, konuşmayalım dedim. Gerçekten de bu konuya fazla girilmeden, görüşmelerimize devam ettik. Şunu söylüyorum; Türkiye genelinde en iyi turizmi yine Bodrum gerçekleştirecektir. Ben bunu hissediyorum.”

BODRUM’U ÜLKE SANIYORLAR…

Başkan Kocadon bazı bölgelerin iki, üç ülkeye bağlı olarak turizm planlaması yaptıklarına dikkat çekerek, Bodrum’un 30 ülkeyi kapsayan tanıtım çalışmaları yapmasının meyvelerini bu tür kriz zamanlarında topladıklarını söyledi. Türkiye’nin en büyük turizm destinasyonu olan Antalya bölgesinde bu nedenle büyük sıkıntıların olduğunu ifade eden Kocadon, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Biz 30 ülkeye gittik. Her ülkede Bodrum’u tanıttık. Öyle bir algı yakaladık ki şuan; Sanki Bodrum farklı bir bölgeymiş gibi düşünülüyor. Hatta enteresan bir olayla karşılaştım; birisi ‘Ben bu ülkeye nasıl gelebilirim’ diye sordu. Bu güzel bir şey. Bodrum’u ülke olarak algılıyor insanlar. Adam Maldivliymiş. Biraz sohbet ettik.”
TANITIM İÇİN SOSYAL MEDYA KULLANILACAK…

Mehmet Kocadon tanıtım çalışmalarında sosyal medyanın önemine dikkat çekerek, yeni bir kampanya başlattıklarının bilgisini verdi. Kocadon sosyal medyadaki tanıtım çalışmaları ile ilgili şunları söyledi;
“Yeni bir kampanya başlattık sosyal medya üzerinden. Hem Bodrum tanıtım kampanyası, hem de Bodrum’a 600’e yakın misafir getiriyoruz. En büyük pazarlarımız olan İngiltere, Almanya ve Hollanda’dan. Bunlar büyük tur operatörleri, satış elemanları ve turizm köşe yazarları. Bunun için uçak firmaları ile görüştük. Sağ olsunlar otelci arkadaşlarımız misafirlerimizin konaklama yerlerini ayarladılar. Şubat ile Nisan ayının ilk haftasına kadar bu 600 kişiyi parça parça Bodrum’da ağırlayacağız.”
BEN DEĞİL, BİZ POLİTİKASI UYGULANACAK…

Bu tür tanıtım çalışmalarının büyük bir bütçe gerektirdiğine işaret eden Başkan Kocadon, Bodrum Belediyesi ve BODTO ile birlikte Bodrum-Milas Havalimanı işletmecisi TAV’ın da katkı sağladığını, BODER’in ise konaklama işini çözdüğünü söyledi. Satış yapanların gördüğü yeri daha rahat pazarlayacağını ifade eden Kocadon, Bodrum için merak uyandırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Başkan Kocadon “Ben değil Biz olma zamanının geldi” diyerek EMİTT Fuarında Bodrum, Fethiye ve Marmaris standlarının bir arada olacağının bilgisini de verdi.
SADECE YAZ DEĞİL, KIŞ TURİZMİ DE YAPILMALI…

Başkan Kocadon iç turizme yönelik tanıtım çalışmaları yapılıp yapılmadığı yönündeki sorumuzu ise şöyle yanıtladı;
“Şu anda önümüzde bir Almanya Berlin fuarı var. Ona hazırlanıyoruz. Zaten bizim Anadolu halkımızın bodruma müthiş bir merakı var. Bunun için ben Anadolu halkına çok teşekkür ediyorum. Her zaman bizim güvencemiz. Bize büyük katkı sağlıyorlar. Yeri geliyor bize sahip çıkıyorlar. Onun için onlara her zaman kapımız açık. Tabi Anadolu kesimine baktığımız zaman bazı illerden çok fazla gelen oluyor. Bazı illerden ise çok az. Bize gelmeye illerde bu kampanyayı başlatmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz iç turizm okulların kapanması ile başlıyor. Bir sürecimiz var. Ama biz Türkiye de sadece okullar kapandıktan sonra yapılan turizme o kadar sıcak bakmıyoruz. Bize artık belirli bir yaş grubunda Bodrum’a gelen var. Bakın şu anda dışarıdaki hava sıcaklığına. Özellikle şu anda Türkiye’nin pek çok bölgesinde kar var. Ama burada günlük güneşlik bir hava var. Sabah yürüyüşünüzü yapabiliyorsunuz. Akşamüzeri gezebiliyorsunuz. Alışveriş merkezlerimiz açık gece mekânlarımız açık. Yani okula bağlı olmayan ailelerin de bu aylarda tatilini Bodrum’da geçirmesi onlara da büyük keyif ve mutluluk verir. Biz kış aylarında da Anadolu halkını bodruma davet ediyoruz. Tabi ki yazında gelecekler ama kış aylarında da Bodrum’un kış güzelliğini görmelerini istiyoruz. Bunun ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor.”
Muscle Relaxant ÇARŞI DÜZENLEMESİ İÇİN, MUĞLA BÜYÜKŞEHİRİ BEKLİYORUZ…

Başkan Kocadon geçtiğimiz haftalarda çarşı esnafı ile yapılan görüşmeler sonucu ilk etapta çarşının aydınlatma sorununun çözüldüğünü ifade ederek Büyükşehir belediyesine de şöyle bir mesaj gönderdi;
“Esnaf çok güzel bir grup oluşturdu. O grupta bizim görevli arkadaşlarımızla beraber çalışıyorlar. İlk etapta aydınlatma. Özellikle çardaklardaki değişimler. Onlar ilgili de çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde çarşı daha da güzel olacak. Tabi bize göre çarşının esas düzenlenmesi altyapıyı yaptıktan sonra, biz ondan sonra üst düzen çalışmasını yapacağız. En büyük çalışmamız işte o zaman. Biliyorsunuz altyapı Bodrum belediyesinden çıktı. Bunun için Büyükşehirin bir an önce altyapıyı yapmasını bekliyoruz. Ondan sonra biz üst yapıyı zaten yaparız. Bodrum belediyesi güçlüdür, güçlü olmaya devam edecek”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türkiye ve Bodrum gündemine dair görüşlerini ve düşüncelerini aktarmak üzere önümüzdeki günlerde önemli açıklamalarda bulunacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.