Bodrum Gündem

MOZAİKLER GÖMÜLEREK KORUMAYA ALINDI…

21.01.2016
0
A+
A-
buy Indocin
Yalı Mahallesi’nde bulunan antik mekanın tabanında bulunan mozaikler, gerekli koruma uygulamaları yapıldıktan sonra üzeri kum ile örtülüp korumaya alındı.
Bodrum Gündem Haber Valtrex online
Yalı Mahallesi Geren Koyu Mevkii’nde bulunan, MS. 4 Yüzyıl Bizans dönemine ait bir kilise veya hamam olduğu tahmin edilen tarihi mekanın girişinde tabanda bulunan mozaikler, koruma amaçlı olarak kum ile örtüldü. 2013 yılında define avcıları tarafından içerisinde yaklaşık 7-8 metrelik tünel kazılarak talan edilen tarihi mekan, bölgeyi bilen turistler tarafından da ziyaret edilmekte.
Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından önce Yalı-Çiftlik Belediyesine ait olan bir arazinin içinde bulunan kalıntılarda, geçmişte yapılan basit temizlik çalışmaları dışında mekanı turizme kazandırma amaçlı bir çalışma yapılmazken, tarihi mekanın şahıs arazilerinde olmaması nedeniyle tadilat çalışmalarının daha kolay yapılabileceği öğrenildi.
Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanacak bir tadilat raporu ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekipleri ile Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kararıyla turizme kazandırılabilecek tarihi mekanın dışında şuanda bir tel çit dışında hiçbir koruma bulunmazken, mekanın içindeki ayak izlerinden kış aylarında bile mekanın sıklıkla ziyaret edildiği anlaşılıyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.