Bodrum Gündem

BODRUM ROTARY DE MESLEK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

27.01.2016
0
A+
A-

Untitled-1Bodrum Rotary Kulübü’nün 2015-2016 dönemi meslek ödülleri, dün gece yapılan törenle sahiplerini buldu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Rotary Kulübü’nün 1379 uncu toplantısında yılın meslek ödülleri sahiplerini buldu. 2015- 2016 dönemi meslek ödülleri; Ülkemizde ilk turizm hareketini başlatan Dedeman ailesinin büyüğü ve Umut Vakfı kurucusu Nazire Dedeman, Bodrum’da dört kuşaktır naneli akide şekeri üreticiliği yapan Kemal Sarıer, Türkiye’nin ilk ve tek Yelkenli Okul Gemisi tasarımcısı mimar Yücel Köyağasıoğlu ile Okul Gemisi Kaptanı Mustafa Cengiz’e verildi.

Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Aziz Başan yaptığı konuşmasında “Biz her Rotaryenin kendi iş ve mesleğini topluma hizmet fırsatı olarak yüceltmesini benimser ve bu nedenle iş ve meslekte yüksek ahlaki değerlerin yaygınlaşarak kullanılması için çalışmalar yaparız.” diyerek meslek sahiplerine büyük bir önem verdiklerini ve bu nedenle her yıl mesleğini başarı ile sürdüren kişileri takdir etmek amacı ile “Meslek Hizmetleri Ödülü” verdiklerini anlattı.

Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Aziz Başan, konuklara hitaben yaptığı konuşmasında “ iş ve meslek onurunuzu, gösterdiğiniz bu ışığı ve hizmet idealimizi yücelten bu katkınızı şükran ile anıyor ve bu gün takdim edeceğimiz Rotary Meslek Ödülü ile bu onuru gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz” dedi.

Nazire Dedeman “ Daha Da Yüreklendirdiniz”…

Nazire Dedeman kendisine verilen ödülün daha da yüreklendirdiğini belirterek ”Turizm sektöründe öncülük ettik. Umut Vakfı ile de topluma katkıda bulunmak istedik.  İnsanların uzlaşma ile her türlü sorunu çözebileceği konusunda katkım oldu ise ne mutla bana. Bu ödül ile daha da yüreklendirdiniz” dedi.

Yücel Köyağasıoğlu’ndan Kaptan Olacak Öğrencilere ve Öğretmenelere Sitem…

Mimar ve Türkiye’nin ilk ve tek yelkenli okul gemisinin tasarımcısı  Yücel Köyağasıoğlu da yaptığı konuşmasında Bodrum adlı okul gemisinin yurt içi ve yurtdışında Türk bayrağını dalgalandırarak birçok ödül aldığını gururla ifade etti. Köyağasıoğlu konuşmasının sonunda,  Bodrum da bulunan Anadolu Meslek Lisesinde Yat Kaptanı yetiştirildiğini, ancak 15 yılı aşkın süredir bu okuldan hiçbir öğretmenin Yelkenli Okul gemisine gelip öğrencilerin eğitim alması için hiç yararlanmadıklarını, öğretmenlerinin de bir kez bile gemiye ayak atmadığın sitem ederek açıkladı. Köyağasıoğlu  konuşmasının sonunda “ Her türlü modern imkanlara sahibiz. Gelin de burada ders yapın. En sonunda yat kaptanı olacaksınız. Yatçılık nedir burada görün, maalesef biz bunu göremedik “ dedi.

Mustafa Cengiz’in eşi Nermin Cengiz, eşinin Okul Gemisi ile İstanbul da eğitim görevde olduğu için verilen ödülü alarak teşekkür etti.

Deden Şekerci Kemal Sarıer

Daha önce yaptığımız özel haberle Bodrum’da dört kuşaktır şekercilik yaptığını yazdığımız Kemal Sarıer de Bodrum Rotary Kulübün yılın meslek ödüllerine layık görülen isimler arasında yer aldı. Şekerci Kemal Sarıer yaptığı konuşmasında şunları söyledi.  “Biz dede mesleğini dördüncü kuşak olarak yapıyoruz. Bodrum da geliştirmek Bodrum’a katmak bu lezzetle Bodrum da isim olarak bir yer edinmesini istiyorum. Bu ödülü layık gördüğünüz için teşekkür ederim.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.