Bodrum Gündem

“HİÇ” İN PEŞİNDEKİ NEYZEN, MEZARI BAŞINDA ANILDI…

29.01.2016
0
A+
A-
Accutane price Cytotec generic
Untitled-1Bodrumlu ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik Kolaylı, ölümünün 63. yıl dönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle Kartal Merkez Mezarlığı’nda kabri başında anıldı.
Bodrum Gündem Haber

Combivent online

“Hiç”in peşinde âlemleri gezen adam Neyzen Tevfik Kolaylı, Kartal’da mezarı başında anıldı. Kartal Belediyesi tarafından ünlü ney ustası için Kartal Merkez Mezarlığı’nda düzenlenen ve Neyzen Tevfik dostlarını bir araya getiren anma töreninde; Kartal Belediyesi din görevlisi Vedat Özbaş tarafından Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.
Neyzen Tevfik 1879 yılının 24 Mart Pazartesi günü, kendisine ait bir beyitte belirtiğine göre Hicrî 1296 yılında, Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Emine Hanım ve Hasan Fehmi Bey’in ilk oğlu olarak doğmuş.
Kartal Merkez Mezarlığı’nda düzenlenen törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye birim müdürleri, belediye çalışanları, Kartallı muhtarlar, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı ve dernek üyeleri, hemşeri dernekleri başkan ve üyeleri ile çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.
Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, “Neyzen Tevfik’i, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ney üstadı olmasının yanında, Mevlevi, Bektaşi kimliği ve tasavvufi yönü ile Kartal’a ve Türkiye’ye tanıtmak istedik. 6 yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. Gündüz mezarı başında dini vazifelerimizi yerine getirirken, akşam da Neyzen Tevfik’i neyi ve felsefesiyle anarak kendisini ve düşüncelerini öne çıkartmaya çalışıyoruz. Neyzen Tevfik’i, kendiyle alakalı asılsız dedikodularla değil, gerçek kimliğiyle tanıtmaya çalışıyoruz. Neyzen Tevfik, ünlü bir ney ustası olmasının yanında hicivdeki ustalığıyla da bilinir. Yaşadığı dönemde toplumsal kuralları sorgulayan, hicivleri ile tanınan şair ve ney ustasını rahmetle anıyoruz, mekânı cennet olsun” dedi.
Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde, şair Yılmaz Özdemir de usta şairin hayatını anlatan bir sunum yaparak, Neyzen Tevfik’in imzasını taşıyan bir şiir okudu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.