Bodrum Gündem

ALIN SİZE BELGE!.. Halil Eğriboyun Yazıları

ALIN SİZE BELGE!.. Halil Eğriboyun Yazıları
01.02.2016
0
A+
A-

cheap Kamagra halil-eğriboyun-bodrumgundemMuğla milletvekili Nihat Öztürk zamlarla ilgili soruya çok kızıyor.

Bir soru sorduk küplere bindi. Yüzde 250 zam yalanmış. Elektriğe yapılan yüzde 250 zam mı var? Sorusu mesnetsizmiş. Bilgi ve belgeye dayalı değilmiş… order Indocin

Dilerim Sayın Milletvekilinin söylediği doğrudur.

Ne var ki Faturalar milletvekilinin dediği gibi değil. purchase Cialis

Bana “bilgi ve belge göster” göster demişti.

Alın size belge…

“Kasım ayına ait bir faturada iletim, dağıtım, perakende satış hizmetleri ve sayaç okuma bedelleri arasında yapılan fiyatlandırma neticesinde 125 liralık bir faturada toplam 13 lira 95 kuruş dağıtım bedeli var. Aynı aboneye ait Aralık ayında ki 146 lira 96 kuruşluk faturada dağıtım bedeli 40 lira 30 kuruş olarak gelmiştir.”

Elektriğe yüzde 7 oranında zam gelirken, dağıtım bedeli korkunç artmıştır. Evet, bu artış yüzde 250’dir. Yüzde 250 zam Gizli zamdır.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) açıklama geldi. Milliyet gazetesi internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle; “Tüketicilerin faturaları karşılaştırırken yanılgıya düştükleri temel bir sorun, iki ayrı faturadaki tüketim miktarı bilgisine bakmaksızın toplam fatura tutarlarını karşılaştırarak elektrik fiyatlarındaki değişimi hesaplamalarıdır. Örneğin bir önceki faturasının tutarı 100 TL olan bir tüketici sonraki faturada 300 TL gördüğünde elektrik fiyatlarının yüzde 200 arttığı gibi bir yanılgıya düşmektedir. Oysa… Tüketim miktarındaki değişime bakmaksızın yapılacak bu analiz yanlış olacaktır. Doğrusu faturalardaki toplam tutarları önce tüketim miktarlarına bölmeli ve çıkan birim bedeller üzerinden analiz yapılmalıdır. Elektrikte herhangi bir gizli zam söz konusu değil.”

İnanmayanlar siteyi açar haberi okuyabilir. Yüz liralık fatura, bir sonraki ay aynı tüketimle 300 lira gelirse yüzde 200’lük artış görülmesi yanılgıymış.

Bunun neresi yanılgı?

Bu halk cahil mi ?

Bu zammı “yalan, yanılgı ve mesnetsiz belgeye dayalı değil” sözcüklerle ortadan kaldıramazsınız.

Keşke, sizin iddianız doğru olsaydı…

İnanın çok sevinirdim…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.