Bodrum Gündem

O TAM BİR USTA, HEM YAPIYOR, HEM ÇALIYOR…

O TAM BİR USTA, HEM YAPIYOR, HEM ÇALIYOR…
02.02.2016
0
A+
A-
ud ustası İlyas Çakan (4)
Bodrum’daki küçük atölyesinde klasik ve yeni nesil udlar üreten sanatçı, aynı zamanda besteler yapıp şarkılar söylüyor.
cheap Colchicine Lasix no prescription Bodrum Gündem Haber
Türk Sanat Müziğinin en önemli enstrümanı udlarda karbon kapak ve hologram boya kullanan ud ustası İlyas Çakan, dünyada ilk defa kendisine ait bu yöntemle imal ettiği udlarla geçimini sağlıyor.
İçmeler Bölgesindeki atölyesinde ud üretimi yapan sanatçı İlyas Çakan, yaklaşık 40 yıldır babasından öğrendiği mesleğini icra ediyor. Enstrümanın her bir parçasını ince ince işleyen İlyas Çakan, aynı zamanda bestelerde yapıyor. Karbon kapak ve hologram boya kullanarak yeni nesil ud üretimini dünyada ilk defa kendisinin yaptığını belirten ud ustası birçok ünlü müzisyene de ud satıyor.
ud ustası İlyas Çakan (1)Gelişen dünyada müzik aletlerinin de geliştiğini ve değiştiğini ifade eden Çakan; Valtrex prescription “Değişik çalışmalar yapıyoruz. Örneğin silent ud dediğimiz sessiz udun boya tekniğini geliştirdik. Udun boyası hologram boya. Sahnede 7-8 renge girebiliyor, ışıklar vurarak veya normal kendi halinde de çevirerek, oynatarak farklı farklı renklere giriyor. Yarım kasa klasik udta karbon kapak yaptık. Bu hem neme karşı, hem ısıya karşı kıymetli ve ladin kapak kadar tonları düzgün. O bir farklılık, dünyada ilk bu ikisi. Bunlar hep dünyada ilk olan çalışmalar. Tabi halen babamın öğrettiği gibi klasik ud ta yapıyoruz” dedi.
54 yaşındaki müzisyen İlyas Çakan, bir udun en az 100 parçadan oluştuğunu ve özelliğine göre fiyatlarının 750 lira ile 5 bin lira arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.
Çakan’ın ellerinden çıkan udlar, Coşkun Sabah ve Zekai Tunca’nın da aralarında olduğu bazı TRT Radyo sanatçılarının ellerinde hayat bulmuş.
ud ustası İlyas Çakan (3)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.