Bodrum Gündem

TURİZME BİR DARBE DAHA…

TURİZME BİR DARBE DAHA…
04.02.2016
0
A+
A-
Valtrex no prescription
Yüzen otel olarak ta bilinen dev  gemileri, güvenlik gerekçesiyle ardı ardına Türkiye seferlerini iptal ediyor. Son bir yılda meydana gelen bir çok siyasi olay, dolaylı yada direkt olarak turizme darbe olarak nitelendiriliyor.
Bodrum Gündem Haber
Önümüzdeki turizm sezonu öncesi, Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle yaşanan krize bir yenisi daha eklendi. Normal turiste göre üç kat daha fazla gelir getiren dev kruvaziyer gemileri, güvenlik sorununu gerekçe göstererek birbiri ardına seferlerini iptal ediyor.
Lüks gemilerle zengin turist getiren kruvaziyer gemilerinin seferlerini iptal etmeleri nedeniyle kruvaziyer turizmi de zor günler geçiriyor. Edinilen bilgilere göre, Dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinden MSC Cruise, Costa, Aida Cruises, Thomson, Crystal, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises, Regent Seven Seas, Celebrity Cruises ve Disney Cruise Line, artan terör olaylarını gerekçe göstererek Türkiye’yi 2016 tur programından çıkardı.
Son olarak İstanbul Sultanahmet Meydanında yaşanan patlamanın ardından, kruvaziyer şirketlerinin böyle bir karar aldıkları öğrenildi. Her biri binlerce yolcu taşıyan dev gemiler, geçen sene Türkiye’ye toplam 1,8 milyon turist getirmişti.
Şirketlerin 2016 seferlerinin Yunan Adalarına kaydırıldığı da alınan bilgiler içerisinde yer alıyor.
Son iki yıldır Bodrum’da yüz güldürmeye başlayan kruvaziyer turizminin 2016 sezonunda daha da iyi olması beklenirken yaşanan bu iptaller sektörü daha çok sıkıntıya düşürecek gibi görünüyor. Konu hakkında görüşlerine başvurmak istediğimiz Bodrum Yolcu Limanı (Bodrum Cruise Port) yetkilileri ise şimdilik bir açıklama yapmaktan kaçındı.
bodruma gemiler gelmeye başladı (11)

cheap Nolvadex

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.