Bodrum Gündem

KRİZ BİZE VIZ GELİR…

05.02.2016
0
A+
A-

makel marshall boya ustaları semineri arzu ve semayi yaman 1 (2)

Özellikle mesleki eğitim seminerleri ile dikkat çeken Bodrum’un köklü firmalarından Bodrummakel, bayiliğini yaptığı Marshall Boya ile birlikte yaklaşık 200 boyacı ustasının katıldığı bir seminer düzenledi. Sektör temsilcileri işlerinin yoğun olduğunu ve sezon öncesi kendi sektörleri için bir krizin söz konusu olmadığını söylediler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Turizm sezonunda yoğun bir iş potansiyeli olduğuna dikkat çeken ve Bodrum’un en önemli sektörleri arasında yer alan boya firmaları, herkesi tedirgin eden ekonomik kriz ile ilgili oldukça umut veren değerlendirmeler yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu sene de boya ustalarına beş yıldızlı bir otel de “Boya Uygulama Seminerleri” düzenleyen, Bodrum’un köklü ve tanınmış firmalarından birisi olan Bodrummakel ve Marshall yeni ürünlerinin tanıtımlarını yaparken, boya uygulama konusunda da püf noktaları ustalar ile paylaştılar. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen seminerin sonunda boyacı ustalarına Eğitim Sertifikası da taktim edildi.

buy diflucan makel marshall boya ustaları semineri semayi yaman 1 (1)SEMİNERDE YENİ ÜRÜNLER ve BAZI BOYA UYGULAMALARI ANLATILDI…

Bodrummakel Mühendislik Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Semayi Yaman boya sektörünün en önde gelen üretici firmalarından birisi Marshall’ın boya ustalarına yönelik olarak yaptığı “Boya Uygulama Seminerleri”ne her yıl olduğu gibi devam ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu; cheap Proscar “Ustalara yönelik olarak düzenlenen bu seminerlerde, ustalar tarafından boyanın bilinçli kullanılmasını hedefliyoruz. Böylelikle boya daha verimli kullanıldığı için hem milli ekonomiye bir katkı sağlanmış oluyor, hem de tüketicinin maliyetleri azalmış oluyor. Elbette boya ustaları biliyorlar. Lakin biz bu seminerler ile yenilikleri ve yeni ürünleri de ustalarımıza aktarmış oluyoruz. Böylelikle bilgileri de tazelenmiş oluyor. Bu gün özellikle Bodrum’u, Bodrum renklerini ve uygulama şekillerini anlatacağız.”

Proscar buy SEKTÖRÜMÜZ SEZON ÖNCESİ ÇOK YOĞUN…

“Boya Uygulama Seminerleri”nin sonunda bu konuda bilgilendirildiklerine dair bir sertifikanın da verildiğine işaret eden Yaman ekonominin ve piyasanın nasıl olduğu yönündeki sorumuza ise oldukça umut vadeden bir yanıt verdi. Yaman piyasanın durumu ile ilgili olarak; “Biz biraz şanslıyız Bodrum’da. Bizim sektörümüzde şu anda bir sıkıntı yok. Eğer sıkıntı olacaksa sezon sonrası başlayacaktır. Oteller mutlaka tadilat ve bakımlarını yapmak zorundalar. Her halükarda sezona hazır girmek zorunda. Dolayısı ile şu dönemde harcamalarını yani tadilatlarını ve yenilemelerini yapmak zorundalar. Bodrum’da sezon öncesi bir ekonomik problemin olacağını düşünmüyorum. Ama sezon içinde ve sezon sonrasında turizmde yaşanacak olası kriz elbette bizim sektörü de etkileyecektir.” dedi.

makel marshall boya ustaları semineri (2)KRİZ BİZE VIZ GELİR…

Marshall Bölge Satış Temsilcisi Levent Sancar Marshall’ın Türkiye’de 64.senedir hizmet verdiğini anımsatarak “Marshall Türkiye’de sadece inşaat grubu boyalarında faaliyet gösterip Akzo Nobel’e bağlı bir şirket. Akzo Nobel’in de Türkiye’de bir çok ürünü var, biz Marshall olarak sadece inşaat boyalarını satıyoruz. Bodrum yarımadasında yaklaşık yüzde 35 Pazar payına sahibiz. Türkiye’de ise bu oran yüzde 25-30 aralığında yer almakta. Hedefimiz bu oranları biraz daha yukarılara taşımak.” dedi.

Türkiye’de beklenen kriz ile ilgili olarak yeni ürünler ve sağlam bayileri olduğunu vurgulayan Marshall Bölge Satış Temsilcisi Sancar “Kriz bize vız gelir” diyerek oldukça iddialı konuştu.

Seminerin ardından yaklaşık 200 boyacının katıldığı ve geç saatlere kadar süren yemeğe geçildi. Bodrummakel sahipleri Semayi Yaman ve Arzu Yaman boya ustaları ile tek tek ilgilenerek sektör ve piyasa ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.