Bodrum Gündem

YENİ GİRİŞİMCİ ADAYLARI SERTİFİKALARINI ALDI

05.02.2016
0
A+
A-
esnaf odası sertifika töreni (8)Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İş-Kur İl Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği düzenlenen girişimcilik eğitimleri sonunda sertifika töreni düzenlendi.
Bodrum Gündem Haber
Ortakent Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Ferda Güley Ceylan, Muğla KOSGEB adına KOBİ Uzmanı Fahri Dağlar, Bodrum Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı ve sertifika alacak olan girişimciler katıldı.Tören öncesi konuşan oda başkanı Erdoğan Başeymez, 50 girişimcinin bu kurslardan faydalandığını ve yapılacak yeni çalışmalarla Mart ayında yeni kursların düzenleneceğini söyledi.   Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez’in ev sahipliği yaptığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Erdoğan Başeymez, yapılan protokoller sonucunda düzenlenen eğitimlerin 9’ar gün sürdüğünü açıkladı.

Törende Başeymez’in ardından bir konuşma yapan Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, girişimciler için devletin her türlü imkanı sağladığını belirterek şunları söyledi:  cost of Strattera “Devletin sağladığı imkanları girişimcilerin ayağına getirmek için Esnaf ve Sanatkarlar Odalarımız, KOSGEB, İŞ-Kur ve GEKA işbirliği içerisinde çalışmaktadır. Eğitimlerde aldığınız bilgileri çok iyi değerlendirin. Hazırlayacağınız projelerde acele etmeyin, geçebilecek projeler hazırlayın ve desteği alın” dedi.

Sertifika töreninde konuşan diğer bir isim ise İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Ferda Güley Ceylan oldu. İş-Kur’un çalışmaları hakkında girişimcileri bilgilendiren Ceylan şunları söyledi:  “Aktif bir şekilde İşbaşı Eğitim programlarımız düzenleniyor. Bu programlarda 6 ay boyunca bin 300 lira ödeme yapılmakta. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl bin 701 kişi için 3 milyon 667 bin lira para ödendi” dedi.

Sertifika alan girişimcilerin hazırlayacakları projelerle KOSGEB’e müracaatları ve sonrası hakkında bilgilendirmelerde bulunan Muğla KOSGEB temsilcisi KOBİ Uzmanı Fahri Dağlar, girişimcilere verilen desteğin 30 bin liradan 50 bin liraya çıktığını belirterek şöyle konuştu:  “ buy Nolvadex Bu sertifika ile KOSGEB’e başvurarak girişimcilik haklarına sahip olacaklar. Girişimcilik hakkında ortada dolaşan çok fazla bilgi kirliliği var. Yasa değişmediği sürece sertifikaların, işyeri açılışından sonra 2 yıl süresi var. Diğer türlü sertifikalar süresiz. Aralık ayında yapılan revizyonla girişimcilik desteği 50 bin lira hibe, 100 bin lirada geri ödemeli desteğimiz var” Blood Pressure dedi.

Dağlar konuşmasında girişimcileri, son dönemde ortaya çıkan dolandırıcılara karşı da dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.  Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilere sertifikaları verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.