Bodrum Gündem

BİLGE KADININ YALNIZLIK KİTABI “DOĞADA ve BAHÇEDE TEK BAŞINA…”

06.02.2016
0
A+
A-

gülnar önal BİLGE KADININ YALNIZLIK KİTABI “DOĞADA Ve BAHÇEDE TEK BAŞINA (4)

Gazeteci Yazar Haluk Şahin’in “Bilge bir kadının olgunluk kitabı…” olarak tanımladığı “Doğada ve Bahçede Tek Başına” Yaşam ve Mutluluk Üzerine adlı kitabın sunumu Heredot 3.Yaş Akademisi tarafından düzenlenen bir toplantıda gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’a yerleştiği 2004 yılından bu yana amatör olarak bahçe işleri yapan ve çalışmalarını 8 kitap ile taçlandıran Gülnar Önay’ın kendi deyimi ile “Artık yazmayacağım, bu son kitabım…” dediği “Doğada ve Bahçede Tek Başına, Yaşam ve Mutluluk Üzerine” adlı kitabın sunumu Karia Princess Otelinde Heredot 3.Yaş Akademisi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kitap imza ve tanıtım etkinliğine ünlü Türk Sanat Müziği sanaatkarı ve yönetmen Dr.Nevzat Atlığ’da katıldı.

Ludmila Denişennko’nun moderatörlüğünde yapılan kitap tanıtım ve imza günü etkinliğinde katılımcılara kitabını hangi duygular ile yazdığını anlattı. İnteraktif olarak gerçekleşen sunumda yaşamından kesitleri ve özellikle Bodrum yaşamını anlatan Önay’a katılımcılarda katkı koydular.

7 YIL ÖNCE KÜÇÜK BİR KİTAPEVİNDE KURULDU…

Kitap imza ve tanıtım günü etkinliğini düzenleyen Heredot 3.Yaş Akademisi Derneği Başkanı Selçuk Şahin Heredot 3. Yaş Akademisinin yedi yıl önce Bodrum’da faaliyet gösteren Babı Ali adlı küçük bir kitapevinde kurulduğunu hatırlatarak etkinlik ile ilgili şunları söyledi; “Yaklaşık 7 yıl önce birlikte kurduğumuz arkadaşlarımızdan son kitabını tanıttı. Ona derneği yine birlikte kurduğumuz Ludmila Denişenko eşlik etti. Güzel bir etkinlik oldu. Yalnız yaşamak üzerine Türk toplumunun pek alışık olmadığı, fakat güzel ve değişken bir görüşü dinlemiş olduk.” Allergies

Şahin bu tür toplantıları mümkün olduğunca interaktif bir şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

gülnar önal BİLGE KADININ YALNIZLIK KİTABI “DOĞADA Ve BAHÇEDE TEK BAŞINA (1)KALABALIKLAR İÇİNDE YALNIZLIK…

2004 yılından bu yana Bodrum’da yaşayan ve 20 yıl süren Bodrum serüvenine 8 kitap sığdıran Gülnar Önay, bu son kitabında da Bodruma yerleştiği 2004 yılından bu güne kadar geçen, bir nevi kendi yaşam öyküsünün özetini içerdiğini ifade ediyor. Önay İstanbul’da çok kalabalık bir dönem geçirdiğini, orada bir sanat galerisi yönettiğini ve en sonunda her şeyi bırakarak Bodrum’da yeni bir yaşama başladığını anlattığı bu kitapta, bahçede ve doğada yaşadığı duygularını aktardığını belirterek şunları söyledi; “Bodrum’a yerleşince bahçe ile tanıştım. Bahçe ile tanışınca da hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. Bunun üzerine kendimi bahçe konusunda geliştirmek istedim. O gelişmelerimi amatör bahçecilere hitap eden, tam yedi tane kitap yazdım. İlki bir bahçe kuruyorum adlı kitap. O ilk yazdığım kitaptı. Arkasından da diğerleri geldi. Bu en son kitabım. Sanıyorum bundan sonra da yazmayacağım. Söylemek istediklerimi bu son kitapta söylemiş oldum. Bu son kitapta sürekli bahçeyi vurguladım. Bahçe bakımının ne kadar önemli olduğunu, insanlara ne kadar iyi geldiğini ve doğa konusunda ne kadar çok şey bilmediğimizi, öğrenmenin bizleri ne kadar çok mutlu edeceğini ve Bodrum’da bunun çok daha fazla yakışacağını vurgulamak istedim.”

gülnar önal BİLGE KADININ YALNIZLIK KİTABI “DOĞADA Ve BAHÇEDE TEK BAŞINA (2)YALNIZLIĞIN KAZANDIRDIĞI ZAMAN…

Gülnar Önay salonda üyeler için yaptığı sunum sırasında “Önceki yaşamımda kalabalıklar içinde olmama karşın çok yalnızdım.” şeklindeki cümlesinin ne anlama geldiğini ise şöyle dile getirdi; “Etrafım çok kalabalık olduğu halde, o hay huyun içinde yok oluyormuşum gibi geliyordu. Sonra yalnız ve tek başına Bodrum’a yerleşince, o yalnızlığın bana kazandırmış olduğu zamanı değerlendirmeye başladım ve o zaman hiç yalnızlık hissetmedim.”

KİTABIN ÖNSÖZÜ DUAYEN GAZETECİ PROF.HALUK ŞAHİN’İN KALEMİNDEN… buy Cialis

Gülnar Onay’ın yazdığı buy misoprostol “Doğada ve Bahçede Tek Başına, Yaşam ve Mutluluk Üzerine” adlı kitabın önsözü ise duayen gazeteci yazar Prof.Dr.Haluk Şahin tarafından kaleme alınmış. Prof.Şahin kitabı “Bilge bir kadının olgunluk kitabı…” olarak tanımlarken, Önay ise kitabı “Bahçe beni büyütür, olgunlaştırır, sabırlı ve sakin kılar. Bana bağışlamayı, dikkati, özeni ve çalışmayı, yumuşaklığı ve gücü, kabullenmeyi ve dokunmayı öğretir. Sevebilmeyi, beklemeyi öğretir. Eğer ona kulak verirsem bahçe beni bilge kılar…” cümleleri ile özetliyor.

Arkeopera yayınlarından çıkan, Gülnar Onay’ın yazdığı “Doğada ve Bahçede Tek Başına, Yaşam ve Mutluluk Üzerine” adlı kitap Heredot 3.Yaş Akademisinden ve kitapçılardan temin edilebiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.