Bodrum Gündem

BİT PAZARINA NUR YAĞIYOR…

07.02.2016
0
A+
A-

bit pazarına nur yağdı (4)

Kullanılmış ve kimi zaman da antik değerde bir çok ürünün satıldığı Bitez Bit Pazarına nur yağıyor. 1 liradan bin liranın üzerine kadar bir çok fiyata rastlanırken, bu pazarda çok özel antika parçaları bile çok ucuz fiyata almak mümkün olabiliyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem order Cialis purchase Paxil get Diflucan

Pazar günleri Bitez’de kurulan ve her kesimden insanın ilgi ile dolaşıp alışveriş yaptığı ikinci el pazarına ilgi gün geçtikçe daha da çok artıyor. Yıllardan bu yana her Pazar günü kurulan bit pazarında elbiseden, bardağa kadar akla gelebilecek bir çok ürün tezgahlarda yeni sahiplerini bekliyor. Her hafta tezgak kuran bir çift bir liradan bin 500 liraya kadar bir çok kullanılmış eşyanın bu pazardaki tezgahlarda bulunduğuna dikkat çekiyor.

Pazarda kullanılmış elbise satışı yapan Tülay şafak adlı vatandaş bu işi bir sosyal bir sorumluluk olarak da gördüğünü kaydederek şunları söyledi; “Buraya zengin ve fakir herkes geliyor, ama daha ziyade fakirler geliyor. Bu iş artık sosyal aktivite gibi oldu, görev gibi oldu. İhtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Amaç çok para kazanmak değil. Hem biz ihtiyaçlarımızı gideriyoruz, hem de onların ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz.”

Tülay Şafak’ın tezgahında 2-3 liradan başlayan elbise fiyatları, mont kaban gibi ürünlerde ise 5-10 liraya kadar çıkıyor.

Antika görünümlü ve eskitilmiş resim çerçevelerinin satıldığı tezgahta ise fiyatlar 3 liradan 15 liraya kadar değişiklik gösterirken, yerli, yabancı ve her kesimden insanın bu tezgahtan alışveriş yaptığı kaydediliyor.

Antika kilimlerin bile bulunduğu tezgahlarda antika bardak takımları, Alman menşeili kristal yemek takımları, kitaplar, takılar, gümüşler ve aklınıza gelebilecek her çeşit giysiye rastlamak mümkün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.