Bodrum Gündem

BODRUM’DA “BÖLÜCÜ ANAYASAYA GEÇİT YOK” KAMPANYASI BAŞLADI…

07.02.2016
0
A+
A-

şule perinçek bodrum gündem özel (2)

Vatan Partisi Bodrum İlçe Kongresi için Bodrum’a gelen Vatan Partisi’nin Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Siyasal Yayınlar Büro Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek partisinin “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” başlıklı bir kampanya başlattığının bilgisini verdi.

Vatan Partisi Bodrum İlçe Kongresi öncesinde gazetecilere “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” başlıklı kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan Perinçek, bu meclisin ettiği yemin nedeni ile yeni bir Anayasa yapmaya yetkisi olmadığını iddia etti.

ANAYASAYI DEĞİŞTİRME YETKİLERİ YOK…

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek bu gün itibarı ile Bodrum’dan partilerinin bir kampanyasını başlattıklarını söyleyerek şu açıklamaları yaptı; “Bölücü Anayasaya karşı partimiz 81 ilde bir kampanya başlatıyor. Şunu en önce vurgulamak istiyorum; Bu meclis Anayasa yapamaz. Bu yasadışıdır. Çünkü neden? Hatırlayacaksınız; meclis üyeleri ilk seçildikleri gün, milletvekili olabilmek için yemin etmek zorundalar. Meclis üyeleri Anayasaya göre yemin ediyorlar. Anayasaya da uyacağına yemin ediyor. Yemin ettikleri Anayasayı değiştiremezler. Ancak nasıl olur; kurucu meclis olur ve yeni Anayasa yapacağım diyebilir. Yani bu meclisin yeni bir Anayasa hakkı yoktur.” purchase Nexium

TÜRK MİLLETİ KAVRAMINI KALDIRMAK BASİT BİR KARAR MI?

“AKP’liler, MHP’liler ve CHP’liler oturmuş biz yeni bir Anayasa yaparız diyorlar bunu yapamazlar.” İddiasında bulunan Şule Perinçek bunun teknik bir konu olduğunu ikinci olarak ise Türk milleti olarak yazılan sözcüğün Anayasa’dan çıkarılmasının söz konusu olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir numaraya yazdıkları Türk Milleti sözcüğünü, kavramını Anayasa’dan çıkaracaklar. Böyle bir şeye izin vermemiz mümkün mü? Bunu yapabilirler mi? Oradaki dört uzlaşma komisyonu dediğiniz şey, bu konuda uzlaşamaz ve herhangi bir girişimde bulunamaz, Türk Milleti buna izin vermez. Anayasada Türk Milleti kavramı öyle bir kazınmıştır ki; tarih boyunca ve bizim verdiğimiz mücadeleler, verdiğimiz canlar, döktüğümüz kanlar nedeni ile oradan kolay kolay kaldıramazlar. Türk milleti kavramını çıkarmak basit bir şey mi? Basit bir karar mı? Bir uzlaşma ile olabilecek bir şey mi? Hayır. Ben Türkiye’yi böleceğim diyor. Böylece Türkiye’nin bölünmesinin kapılarını açacağım diyor. Bu kapı açılabilir mi? Hayır açılamaz. Buna izin vermeyeceğiz.”

TÜRK ve KÜRT AYRIMINA İZİN VERMEYİZ… order Albendazole online

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Prinçek bir diğer konunun da özerklik getirileceği konusu olduğuna dikkat çekerek konuşmasına şu şekilde devam etti; “Kürt vatandaşlarına diyorlar ki; sen başkasın. Özerk ol düş yakamdan, ne halin varsa gör diyor. Ben buna izin verebilir miyim? Ben bir Türk vatandaşı olarak, oradaki Kürt köylümün başkalaştırılmasına izin vermem. Vermeyiz. Memleketimizin bölünmesinin ikinci bir kapısını burada açmayız.”

ASFALT ALTINA YENİ BOMBALAR MI KOYACAKLAR… generic Toradol

Perinçek konuşmasının devamında yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ile ilgili görüşlerini de şöyle dile getirdi; “Anayasa değişikliklerinden biriside bu biliyorsunuz. Yerel yönetimleri güçlendirdiğinizde daha iyi mi çöp toplayacaklar. Zaten bunu bile yapmıyorlar. Esas yapacakları asfaltların altına yeni bombalar döşensin diye mi? İş makinalarını bunların eline verip, her tarafı döşeyememişler, kalan yerleri de bomba döşesinler diye mi yerel yönetimleri güçlendirecekler. Buna izin verebilir miyiz? Buna da izin vermeyeceğiz.”

Anayasadaki değişikliklerden birisinin de İrfan Ocaklarının açılması maddesi olduğunu ifade eden Perinçek bu tür çalışmalar ile Türkiye’yi Ortaçağ karanlığında boğmak istediklerini iddia etti. Bunun sonucunda da Türk devriminin kazanımlarının bir kalemde yok edilmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN HEDEFİ BAŞKA…

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Prinçek son olarak Anayasada yapılacak en önemli değişikliğin ise başkanlık sistemi olduğunu kaydetti. Perinçek açıklamasında bu konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; “Bu mafyanın başkanlığı. Benim çalıp çırpmama karışma başkanlığı. Böyle şey olmaz. Bunu da bizim kabul etmemize imkan yoktur. Uzlaşma komisyonu bu anlamda yasa dışıdır. Bunların hiç birini getiremez, kabul ettiremez. Bunların Türk Milletine güçleri yetmez.”

Perinçek bu açıklama ile Bölücü Anayasaya Karşı kampanyalarını 81 ilde ve ilçelerinde olduğu gibi Bodrum’da da başlattıklarını ifade ederek açıklamasını tamamladı.

GÜNEYDOĞU’DA DEVLETİN GÜCÜ GÖSTERİLİYOR…

Kent TV Haber Koordinatörü Fatih Bozoğlu’nun Güneydoğu’da neler oluyor? Şeklindeki sorusunu ise Perinçek şöyle yanıtladı; “Güneydoğu’da bir vatan savunması mücadelesi sürüyor. 24 Temmuz’dan bu yana Türkiye’de PKK terörünün üzerine yürünüyor. İnlerine giriliyor. Onların bu terör faaliyetlerine son vermek üzere devletin gücü orada gösteriliyor.”

Vatan Partisi’nin Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Siyasal Yayınlar Büro Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek’in Anayasanın değiştirilmesine karşı başlattıkları “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” başlıklı kampanyası ile ilgili açıklamasının ardından seçimli Bodrum İlçe Kongresine geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.