Bodrum Gündem

ZARAR ÜZERİNE ZARAR, FIRTINA MANDALİNALARI TELEF ETTİ…

07.02.2016
0
A+
A-

bodrum mandalinaları fırtınada telef oldu (6)

Strattera Buy order disulfiram Cuma akşamı başlayan ve Cumartesi günü şiddetini artıran fırtına mandalinaların dökülerek ziyan olmasına neden oldu.

treat adenoma of prostate Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un yerel ürünü olan mandalina zarar üzerine zarar ediyor. Fırtına nedeni ile yerlere dökülen mandalinaların neredeyse tamamı telef oldu. Ağaçların üzerinde tek tük mandalina kaldığı görülürken, mandalinaları ağacındayken satın alan tüccarlar, henüz toplayıp pazara götüremedikleri için büyük zarar ettiklerini dile getiriyorlar. Mandalinadan para kazanamadıklarını belirten bahçe sahipleri ise bu fırtınadan sonra kendilerinin bile yiyeceği mandalinanın kalmadığını söylüyorlar.

Aydın, Çine’den gelerek Oratkent’te 10 bahçenin ürününü satın aldıklarını, ancak fırtına nedeni ile tüm mandalinaların yerlere döküldüğünü, büyük zarara uğradıklarını söylediler. Aydın ve civarında satmak üzere mandalina toplamaya gelen Yılmaz Şeker adlı mandalina satıcısı fırtınadan kaynaklı mandalinaların zayi olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Allah’tan gelen bir şey. Düşen ürün artık değerlendirilemez. Bu sene böyle oldu, yapacak bir şey yok. Burada topladığımız mandalinayı Aydın, İzmir ve Denizli’ye götürecektik. Ama olmadı.”

Mandalinayı dalından toptan olarak alan ve toplayarak Aydın, Denizli, İzmir gibi illere götürüp satanların her birinin yaklaşık 50-60 bin lira zarara uğradıkları ifade ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.