Bodrum Gündem

NASA’YA YERLEŞTİK / Ronald Karel yazıları…

ronald_karel_deprem_bodrum_gundem_haberGeocosmo Araştırma Merkezi nin merkezi NASA Ames ile ortaklık imzalayarak NASA Ames Research Park a nihayet yerleşti. Yeni adresimiz
içerik

GeoCosmo Center

NASA Research Park

Teton Aerospace/GeoCosmo

Building 19, Room 1070C

Moffett Field, CA 94035-0001

US

Bütün dünyaya hayırlı olsun. Şimdi ”Space Act Agreement” imzaladıktan sonra sonra resmi olarak NASA ile projelerimizi üretmeye başlayacağız. Zaten NASA nın laboratuvarlarında bir seneden beri çalışıp bilimsel makaleler hazırlıyorduk. Büyük Britanya da kurduğumuz GeoCosmo  Araştırma Merkezine Dr Rachel Grant ı da alıp üniversitelerle bağ kurmaya başlıyoruz.

Büyük Britanya – İngiltere de 2017 senesi için büyük bir sempozyum hazırlamak için kolları sıvadım…Sempozyumda ilk kez

FIRST INTERNATIONAL PRE DİSASTER RİSK MANAGEMENT 2017 başlığı konulacak.. Yani deprem olduktan sonra ne yapmak gerektiği değil, deprem olmadan birkaç gün önce ne yapmamız gerektiği anlatılacak. Bunun için alt yapıyı hazırlamaya başladık. Bu dünyada bir ilk olacaktır ve dünyanın bir numaralı üniversitelerin bulunduğu Londra da gerçekleşecektir.

Gerek Los Angeles, gerek Londra da kurduğumuz ve Türkiye de kurmak için planladığımız GeoCosmo Türkiye de merkezimiz olan NASA daki Teton Aeropspace- GEoCosdmo ya bağlanacaklar.

Cenevre de CERN ve Birleşmiş Mİlletler nezninde geçen hafta toplantılar yaptık, çok olumlu ve verimli sonuçlar elde ettik. Gelecek makelelerde bu konulara daha da açıklık getireceğiz.

GeoCosmo, bildiğiniz gibi benim 46 seneden beri hayal ettiğim ” Yer Bilimlerine bağlı bütün bilim dallarını birleştirip, depem ön sinyallerinin varlığını ispat etmektir.” Yani uydulardan, yer istasyonlarından alacağımız verileri büyük bilgisayarlarda bir araya getirip incelemek, ve 2 yıllık bir Pilot Projeden sonra depremleri önceden kastirebilmektir. Hava tahminleri yapanbilmek için çok uzun yıllar mücadeleler verildi ve bugün kısa vadeli tahminler 70% orantıda tutmaktadır.

AFAD ile bağlantı kuruldu, geçen hafta Cenevre de Dünya Meteroloji Teşkilatında önemli isimlerle araştırmalarımız hakkında bilgi verildi.. Pilot araştırmalarımız sonunda onlarca makale yazılacağına, onlarca İP ve patentlere imza atacağımıza şüphemiz yok.

NASA Worldwind başkanı Patrick Hogan ın  büyük desteği var, hatta USGS den bile bize katılmak isteyen araştırmacılar türemeye başlamış diye haber geldi Silikon vadisinden.

İngiltere den bize katılan Dr Grant, deprem ön sinyallerinin hayvanlar üzerindeki etkkisi üzerinde makaleler yazmış ve bazı DAİLY MAİL, THE ECONOMİST ve TİME büyük basın bu araştırmaları haber yapmıştır. Bütün bilimsel makalelerin www.geocosmo.org sitemizde bulabilirsiniz.

NASA da depremlerin insanlar üzerinde yaptığı etki de konuşulmaya başlandı ve bu kounda bilimsel bir ekip kurmak üzereyiz. Artık NASA ortaklığı ile araştırmalarımız daha çabuk ilerleyecektir.

Web sitemiz olan www.geocosmo.org haftada birkaç gün güncellemekte ve dünyanın birçok ülkesinden bakılmaya başlandı.

En büyük arzum, Pilot Araştırmalarımızın yapılacağı İzmir de tarih yazmamızdır. Bilimsel alanda büyük başarılar elde edeceğimize hiç şüphem yoktur..

Bize karşı çıkacak bilimadamları yok mudur ? Tabii ki vardır, dünyanın  her yerinde bizleri çekemeyecek, veya kafaları yatmayacak olan ve hatta bizleri sabote edecek bilimadamları çıkacaktır.. Ben şahsen alışığım, başkanımız da.. Biz tam gaz yolumuza devam edeceğiz, şahsen hayatımın hiç önemi yok..

içerik1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Araştırma projemizden bir alıntı

içerik2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASA laboratuvarında hatıra resmi.

içerik3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASA AMES de çalışmalarımızı ve araştırmalarımzı yürüteceğimiz laboratuvarlardan birisi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.