Bodrum Gündem

MEHMET KOCADON BERAAT ETTİ

12.02.2016
0
A+
A-

KOCADON-BERAAT-SON-RESİM2012 yılının Haziran ayı başında, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Bodrum Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonla başlayan dava dört yıl sonra  karara bağlandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bilindiği üzere son olarak 16 Ocak’ta hakim karşısına çıkan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve 69 sanığın tamamı için savcı beraat istemişti. 2012 yılından bu yana dört yıldır devam eden davada bugün 17. Celse yapıldı. Belediye başkanı Mehmet Kocadon’la birlikte aynı davada 69 sanık da yargılanıyordu. 16. celsede, mahkemeye karar için mütaalasını sunan savcı, dosyadaki tüm suçlamalarla ilgili, 69 sanığın tamamı için beraat istemişti. Dava dosyası “İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” iddialarını kapsıyordu. Yüzlerce yıla varan hapis cezaları istemiyle açılan davada Mehmet Kocadon 100 gün ceza evinde kalmıştı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın, bugün yapılan son duruşmada yargılanan tüm sanıkların, haklarında iddia edilen suçlarla ilgili dosyada yeterli delil olmadığı için beraat ettikleri bildirildi.

order Prozac online “Bana bu eziyeti çektirenlerin hepsini Allah’a havale ediyorum.”

Telefonla kendisine ulaştığımız Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon beraat kararı ile ilgili olarak “Mutluyum, adalet yerini buldu. Şimdi benimle beraber Bodrumlular da çok mutlu. Beraat kararı verildiği için mutluyuz. Başta da söylediğim gibi devletime ve halkıma hep güvendim ve asla da küsmedim. Bugün yargı bir defa daha, geç de olsa adaletli bir karar verdi. Bu iddiaların hiçbirini kabul etmedik. Bu suçları bizim üzerimize itseniz tutmaz. Bu dava başladığında Bodrum Belediye Başkanıydım ve 11 tane belediye vardı yarımadada. Büyükşehir yasası ile belediyeler kapandı ve Bodrum’da tek belediye kaldı. En son yapılan 2014 seçimlerinde kendi bölgemde, yani bu davada tutuklandığım bölgede aldığım oy % 64’tü. Eğer ben, bu suçları işlemiş olsaydım, halk yanlışın yanında olmazdı. Türk Adaleti bugün doğru kararı vererek bizi beraat ettirdi. Bu kararı veren herkese teşekkür ediyorum. İçimizde hep korkuydu bu, ne olacak diye. Tabi şimdi bizde bu korkular gitti. Çok ilginçtir, 32 ay hem dinlenmişim hem de idarem teknik takibe alınmış. Bir Belediye Başkanı 32 ay dinlenir mi? Dosyaları gördünüz. 32 ay beni dinleyenler, şu an ne yapıyor? Acaba vicdanları rahat mı? Ama ben tutuksuz yargılanıp hapisten çıktığım gün şu açıklamayı yaptım: “Bana bu eziyeti çektirenlerin hepsini Allah’a havale ediyorum.” Bugün de aynısını söylüyorum. Generic Topamax Strattera Buy “dedi.

Hülya Kocadon, aile olarak olduğu kadar Bodrumlular olarak da zor günler geçirdiklerini ama adalete olan güvenlerini hiçbir zaman kaybetmediklerini söylerken “Biz Türk adaletine her zaman güvendik ve hiçbir zaman da umudumuzu kaybetmedik. Bu zor süreçte bizi yalnız bırakmayan herkese tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

  1. Serdar Anlağan dedi ki:

    …işte böyle havaleyle büyüyor zulüm, adaletsizlik…masum olduğun kanıtlandığına göre neden yıkmıyorsun ortalığı?…neden sormuyorsun haksızlığın hesabını?…yapılan haksızlık sana ve çalışma arkadaşlarına değil, laik, demokratik rejimden yana olanlara yapılmıştır…suçtur…bu suçun peşini bırakmak, hesapçılıktır, halka yapılan zulme, haksızlığa, baş eğmektir!