Bodrum Gündem

BODRUMLULARDAN TÜİK VERİLERİNE SERT TEPKİ…

BODRUMLULARDAN TÜİK VERİLERİNE SERT TEPKİ…
13.02.2016
0
A+
A-

BODRUMLULARDAN-TUİKE-SERT-TEPKİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun “İllerde Yaşam Endeksi 2015” olarak açıklandığı ve Muğla’yı en az güvenli il olarak belirlediği sonuca, Bodrum’da yaşayan vatandaşlar da tepki gösterdi.

Haber-Foto: Selçuk Şimşek

TÜİK güvenli iller listesini, cinayet oranı, trafik kazaları, gece yolda yürürken kendini güvende hissedenler ve asayiş gibi kriterler dikkate alınarak oluşturdu. Araştırmaya göre en güvenli iller sıralamasında ilk sırada Artvin yer alırken, Muğla son sıralarda gösterildi.

behcet_saatci_TÜİK_SONUÇLARINA_SERT_TEPKİ_VERDİ_DAVA_AÇTIKonu hakkında Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun en güvenli iller sıralamasında Muğla’yı son sırada göstermesiyle ilgili verinin “yok hükmünde” sayılması için Ankara İdare  Mahkemesi Başkanlığı’na dava açtıklarını açıkladı.

Konuya ilişkin görüşlerini sorduğumuz vatandaşlar, TÜİK tarafından hazırlanan raporun gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, tekpilerini dile getirdiler. Yaz-kış Kale Caddesinde cam işleme tezgahı bulunan İsmail Şenol tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“En güvenli iller arasında Muğla’nın sonuncu olması bence bir saçmalık. Bunun araştırılması gerekir. Ben yıllardır buradayım, ne Bodrum’da ne de Muğla’da büyük bir olay yaşanmadı. Güvenlik konusunda her hangi bir zafiyet yok. İnsanlar rahat ve özgür bir şekilde burada iş yapıyor. Bunun tekrar incelenmesi gerekir bence bunda farklı bir şeyler var. Turizmi baltalamak için yapılmış olabilir” Professional Viagra without prescription Nexium online
Bodrum’da yat kaptanı olan ve hediyelik ürünler tasarlayan Eyüp türedi ise raporun anlamsız olduğunu dile getirerek “Bölge en güvenli yerlerden birisi bence. Şuanda aynı cadde üzerinde iki tane MOBESE direği var. Bodrum’daki insanlar belirli bir kültür seviyesine ulaşmış insanlar. Turizmle geçinen ve ne yaptığını bilen bir halk yapısına sahip. O raporda kriter olarak ne aldı, sorular nasıl soruldu, kime soruldu. Bodrum’a gelen turist güvenli bir şekilde havalimanından gelip tekne turunu yapıp aynı şekilde transfer olup gidiyor. Bunu hazırlayanlar niçin hazırladılar”
Türedi Türkiye’nin her köşenin cennet ve güvenilir bir yer olduğunu, bununda tadının kaçırılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

27 yıldır Bodrum’da yaşadığını belirten Benay Zontur TÜİK raporunun çok üzücü olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Kesinlikle güvensiz diye bir şey yok. Biz burada her türlü hareketlerimizi rahatlıkla yapabiliyoruz. Akşam olsun gündüz olsun, yaz olsun kış olsun her şekilde çok rahat. Böyle bir sonuca nasıl varmışlar bilmiyorum. Gerçekten çok üzüldük”

Torunuyla birlikte bir alışveriş merkzinde gezen Nihal Tanrıverdi isimli vatandaş’ta sonucu yanlış bulanlardan. Muğla’nın güvensiz olmadığını düşündüğünü ifade eden Tanrıverdi; “Ben çok güvensiz olarak bulmuyorum. Neye dayanarak hangi kriterlerle bunu hazırlandığını bilmiyorum ama tabi ki elinizin altındakini de uzun süre gözünüzün altından ayırmamak gerekiyor” dedi.

TÜİK SONUCU SAVUNUYOR…

Diğer taraftan Fethiye Belediyesinin açtığı dava sonrası bir açıklama yapan TÜİK Ekonomik ve Sosyal Göstergeler Daire Başkanı Esengül Tanrıkulu ise araştırmanın arkasında olduklarını kaydederek, birey odaklı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve OECD ile ortak olarak ve onların kullandığı çatı kapsamında bir değerlendirme yaptıklarını savundu.

MUĞLA İL BAŞKANLARISİYASİLERDEN DE TEPKİ GELDİ…

TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğünün verilerine göre Muğla’nın güvenlik endeksinde son sırada gösterilmesine siyasi partilerin il başkanlarından büyük tepki geldi. Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci “Muğla sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın en güvenli illerinden birisidir. TÜİK verilerinin tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum. Terör olaylarının yaşandığı doğu illerinden bile Muğla’nın daha güvensiz gösterilmesini anlamak mümkün değil. 3 Şubat tarihinde il başkanları toplantısı var. Bu konuyu gündeme getireceğim ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile bu konuyu görüşeceğim. Muğla Türkiye’nin en güvenli şehridir” dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban “ TÜİK verilerini tamamen saçma buluyorum. Terör olaylarının yaşandığı illerin dahi Muğla’dan daha güvenli gösterilmesini anlamak mümkün değil. Muğla halkı o kadar çağdaştır ki güvenliğe dahi gerek duymaz” dedi.

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz get Valtrex “Muğla’nın güvenlik endeksinde Türkiye sonuncusu gösterilmesini anlamak mümkün değil. Verilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Muğla huzurlu ve güvenli bir ildir. Umarım TÜİK bu yapılan yanlıştan biran önce geri döner” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.