Bodrum Gündem

“USTALARIN SAHNESİ “ İKİ TİYATRO YAPIMIYLA 5.MART’TA BODRUM’DA

13.02.2016
0
A+
A-

purchase cheap Sildenafil cheap Valtrex Nolvadex online İçerik1Burak Sergen’in soluksuz oyunu “Çingene Boksör “ ile Rock müzikli çocuk oyunu “Pamuk Prenses Mikroplar Ülkesinde” Bodrum TED koleji konferans salonunda tiyatro severlerle buluşuyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

“Çingene Boksör”“DeepBlueIdeas “ Sanatsal yapımlar “Çingene Boksör” adlı tek kişilik oyunuyla 27 Ekim.2015 tarihinde sanat hayatına merhaba dedi. Boksör Ruki’nin hikayesi, Johann Rukelie Trollmann’ın biyografisine dayanmakta. 1907 Hannover doğumlu, 1933 orta siklet Almanya şampiyonu Trollmann, 1944 yılında Wittenberg’te birtoplama kampı olan Neuengammeda öldürülmüş. Türk tiyatrosunun önemli oyuncularından, Burak Sergen, bu kez “Çingene Boksör ” oyunuyla seyirci karşısında.  Burak Sergen asrımızın yarası olan ırkçılığı, yaşanmış bir hayat hikayesi üzerinden, tiyatro severlere usta oyunculuğuyla sunmuş ve kısa sürede tiyatro severlerin ilgisini kazanmış. Kerem Kuraner’in yapımcılığını üstlendiği oyunun yönetmeni, Emrah Elçiboğa Müzik tasarımı Hakan Şavklı’ya ait.

Temsil başlama saati 20:30 “Pamuk Prenses Mikroplar Ülkesinde”Rock Müzikli Çocuk Oyunu “DeepBlueIdeas” İkinci tiyatro yapımı Ocak 2016 ayında sahne hayatına merhaba diyen Rock müzikli çocuk oyunu “Pamuk Prenses Mikroplar Ülkesinde”. Pamuk Prenses Mikroplar Ülkesinde hijyenle ilgili bir oyundur. Mizahi bir dile sahip oyun iki masalı birleştiriyor. Asıl olay örgüsü tamamen Alice Harikalar Ülkesi adlı romanda olduğu gibi bir gelişim gösterirken, arada karşılaşılan öğelerle Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalından da alıntılar paylaşılmış. Mizahi bir dilde, iki öykünün kesişiminden, düzenli olmak, el yıkamak ve özellikle hijyen kavramı üzerine giden bir oyun.

Yapım ve yönetmenliği Kerem Kuraner’e ait olan eserin koreografisi Çiğdem Tezcür , müzikleri ise Hakan Şavklı’ya ait.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.