Bodrum Gündem

BU BİR YARIŞMA DEĞİL, BU BÜYÜK BİR EĞİTİM PROJESİ…

BU BİR YARIŞMA DEĞİL, BU BÜYÜK BİR EĞİTİM PROJESİ…
15.02.2016
0
A+
A-

Muğla Gazeteciler Cemiyeti mavi yeşil keşfet muğlanı projesi (1)

Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, “Yeşil ve Mavi – Keşfet Muğla’nı” adlı liseler arası fotoğraf yarışması düzenlenmesi için protokol imzalandı.

Bodrum Gündem Haber cheap Ventolin

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin girişimiyle Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Muğla genelindeki liselerde okuyan öğrencilerin duygu ve düşüncelerini görsel sanat çalışmaları aracılığıyla sergileyebilmeleri ve öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen “Yeşil ve Mavi – Keşfet Muğla’nı” adlı fotoğraf yarışması için taraflar arasında protokol imzalandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, milli eğitim personelleri ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla protokol töreni düzenlendi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti mavi yeşil keşfet muğlanı projesi (3)KURUMLAR ARASI İLİŞKİ ÇOK ÖNEMLİ… cheap Ketorolac

Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimin söz konusu olduğu konularda, kurumlar arası ilişkilerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Eğitim ve öğretimin yanı sıra öğrencilerin sosyal faaliyetlerle de geliştiğini anlatan Ekinci, “Çok güzel bir şehirde ve coğrafyadayız. Bu coğrafyanın güzelliğini bazen farkına bile varamıyoruz. İşte bu çalışmanın amacı çocuklarımızın o algılarını özel bir yere odaklamayı ve farkında olmayı sağlamak. Ellerindeki o fotoğraf makinalarının kadrajının içerisine çocuklarımız güzellikleri yerleştirmeye çalışarak o güzelliklerin farkına varmayı çabalıyoruz” diye kaydetti.

MUĞLA TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK…

Ekinci, fotoğrafçılığın gençler üzerinde önemli etkiler yaratabileceğini ve bunun başta kendileri olmak üzere tüm Muğla’ya katkılar sağlayabileceğini savunarak, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın çektiği resimlerin sosyal medyada yayınlaması ve birçok dergide çıkması, bizleri o kadar şaşırtacak ki, bu nedenle aynı zamanda katkı yapacağını düşünüyorum. Bunun habercilik boyutu da ayrı. Sizlerde biliyorsunuz ki eline her fotoğraf makinası olan gazeteci veya fotoğrafçı değildir. Bunun muhakkak eğitimli olması gerekir. ‘Keşfet Muğla’nı’ diyoruz. ‘Yeşil ve Mavi’ diyoruz. Sonucunda elbette ki çocuklarımıza ödülümüz olacak. Aynı zamanda çocuklarımıza Gazeteciler Cemiyetimiz tarafından bir teknik eğitim verilecek. Bunların hepsini sevinç ile karşılıyoruz.”

buy Lamisil online Muğla Gazeteciler Cemiyeti mavi yeşil keşfet muğlanı projesi (4)HAYALİNİ KURDUĞUMUZ BİR PROJE…

Protokol töreninde konuşan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akbulut ise, yönetime geldikleri 9 aydan beri eğitime önem vereceklerini söylediklerini, her toplantıda gündemin ilk maddesinin eğitim olduğunu ve bu projeyle de uzun süredir hayalini kurdukları bir çalışmayı hayata geçirdiklerini anlattı.

Projeyle ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüklerinde, olumlu tepkiler aldıklarını ve kısa sürede projeye şekil verdiklerine işaret eden Akbulut, “Bu çalışmayı yapmamızın sebebi, artık eğitim çağındaki öğrenci kardeşlerimizin de gazetecilik mesleğine olan ilgililerini arttırmak, gazetecilik mesleğinin bu yöndeki farkındalığını arttırmak ve belki de bunda sonra ki hayata dair yapacak oldukları tercihlerde gazetecilik mesleğin de bir nebze de olsun ilgilerinin artmasını sağlamaktı” diye vurguladı.

Akbulut, fotoğrafçılık yarışmasının sadece yarışmadan ibaret olmadığını ve yarışmanın ardından fotoğrafçılığa ilgi duyan öğrencilerin bu alanda kendilerini geliştirebilmeleri için olanaklar oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Yeşil mavi denince akla belki doğa gelir ama yaratıcılıklarını kullanarak belki bir göz rengini ortaya koyacaklar. Öğrenci kardeşlerimizin de yaratıcılığını hem test edip hem sınayalım ve beraberinde geliştirelim istedik. Bu yönde gerçekleştirmeyi umduğumuz projemizi değerli yetkililerimiz ile de görüştükten sonra olumlu bir cevap aldık. Bugün bu gelinen noktada ilk adımı atamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yarışmanın sonunda bir ödül töreni ile ödül törenimiz olacak. Çok önemli ve değerli isimlerden oluşan bir seçici kurul ile birlikte bu projeyi yürütmüş olacağız. Bu projede bize yakınlıklarını ve desteklerini hiç esirgememiş olan Milli Eğitim Müdürüm ve çalışanları ile birlikte bu projede emeklerini ve desteklerini bizimle paylaşan yönetim kurulu üyelerimize de huzurunuzda çok teşekkür etmek istiyorum.”

22 Nisan’da sona erecek yarışmada ilk üçe giren öğrencilerin, fotoğraf makinesi ile ödüllendirileceği öğrenildi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti mavi yeşil keşfet muğlanı projesi (2)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.