Bodrum Gündem

GÜRÜN “GEREKİRSE 200 ARAÇ DAHA ALIP BU HİZMETİ HALKIMIZA VERECEĞİZ”…

16.02.2016
0
A+
A-

osman gürün bodrum ziyaret (49)Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Ulaşım Daire Başkanlığı ve Bodrum Şoförler Odası arasında yaşanan gerginlikle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Plavix buy online

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve birim müdürleri bugün  Bodrum’daki muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya sadece 6 muhtar katılmadı.

“Hattın Onayını Ben Değil UKOME Veriyor”…

Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının da kendi alanları ile ilgili yapılan yatırımlar ve projeleri anlattığı toplantıda Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa’ya gazeteci Fatih Bozoğlu tarafından sorulan soruya büyükşehir belediye Başkanı Osman Gürün cevap verdi.

Gazeteci Fatih Bozoğlu “Bodrum Şoförler Odası ile bir sorun yaşanıyor. Doğru, yanlış, kim haklı kim haksız açısından değil ama bu sorunun ne zaman biteceği konusundan sizden hiçbir açıklama gelmedi. Biz sadece odanın yaptığı açıklamaları biliyoruz. Bu konuda Alper bey bir açıklama yaparsa iyi olur diye düşünüyorum.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrumlu minibüs şoförlerinin UKOME’ye (Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı’na) müracaat etmeleri ve istenen kriterleri yerine getirmeleri durumunda herhangi bir sorunun kalmayacağını ifade ettiği konuşmasına şöyle devam etti “Bu sorunun ne zaman çözüleceği, nasıl çözüleceği ile ilgili konu bize müracaat ettikleri takdirde UKOME’den yani içinde 11 kurumun yer aldığı merkezden karar çıkarılıp hat verildiği anda, o dönüşüm hattı, onların araçlarını temin edecekler. Ben belediye başkanı olarak imzalamıyorum bu talepleri.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bu geçişi yapan hat sahiplerine yıllık dokuz bin lira destek verdiğinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yıllık bir buçuk milyon kişiyi ücretsiz olarak taşımalarına rağmen bakanlıktan hiçbir maddi yardım almadıklarının da altını çizdi. Gürün “Bir buçuk milyon ücretsiz taşıdık ama bakanlık bize herhangi bir ödenek ayırmadı. Belediyeysen taşı diyor. Bir buçuk milyon. osman gürün bodrum ziyaret (54)Çarpın, bölün bakın ne oluyor? Ama taşıyan arkadaşlarımız büyük oranda ücretsiz taşıdığı yolcunun karşılığı olan ücreti hemen hemen alıyor. Bakanlığın araç başına verdiği dokuz bin lira, belli sistemde paylaşılacak bu miktar. ” Dedi.

“Araçlar Kaliteli ve Şoförler Kamu Hizmetine Uygun Standartlara Sahip Olmak Zorunda “…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, toplu ulaşımı belli bir standarda getirmeye çalıştıklarını bunu araç kalitesinin yanı sıra o hatlarda çalışacak şoförler için de geçerli olduğunu açıkladı. Osman Gürün, yeni alınacak araçların engelliler için son derece konforlu olmasının yanı sıra içinde yer alacan kamera sistemi ile de güvenli bir taşıma şekline döndüğünü söyledi. Gürün “İçerde kamera var. Özellikle Bodrum’a yazın her yerden insanlar geliyor ve çeşitli olaylar olabiliyor. Yolculuk süresince kayıt yapılıyor ve herhangi bir adli vaka olduğunda oradan tespit edilebiliyor. Şoför kontrol ediliyor. Şartlara aykırı davrananlara gerekli cezai işlem uygulanıyor. Yolcunun şoförle ilgili şikayetlerini hemen tespit edebiliyoruz. Böylelikle seyahat emniyetli bir şekilde ve güven içinde ve büyük şehrin görevi icabı kontrolü çerçevesinde gidiyor. Giyim kuşamları standart. Sakal tıraşı olmuş ve bakımlı olmak durumundalar.  Yani bir kamu görevi yaptığını bilmeli ve kamu görevlisi gibi gerekli yönetmelik ve şartlara uygun davranması gerekir. “dedi. esomeprazole price

“İsteseydik Belediye Olarak Araç Başına 20 Bin Lira Harç Bedeli İsterdik”…

Bu kalitede bir ulaşımı Muğlalılar olarak hak ettiklerini ve bu kaliteyi yakalamaya çalışırken de kimseye zarar vermediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün istenmiş olsaydı söz konusu dönüşüm sırasında araç başına Belediye bütçesine çok ciddi paralar da kazandırabileceklerini kaydetti. Gürün sözlerine şöyle devam etti “Biz böyle bir ulaşımı hak ediyoruz arkadaşlar. Peki zarar veriyor muyuz, zarar vermiyoruz. Bakın başkanım da bilir bazı yerlerdeki gibi eğer hat ihalesine çıksak araç başına çok yüksek rakamlar belediye bütçesine girerdi. Veya bazı yerlerde ihaleye çıkmadan şartları öyle hazırlarız ki ‘bunu yaptıkları için söylüyoruz’ araç başına 10 bin, 15 bin, 20 bin lira bu dönüşüm esnasında belediyeye harç olarak verilmesi gerekebilirdi. Var, yapıyorlar. Araştırın yapıyorlar. Biz başlangıçta verdiğimiz söze uygun olarak size özel olarak hiçbir yük getirmeden, yani bu tür şeyleri yapmadan ama sizin menfaatinize bir dönüşümü sağlayacağız dedik. Sağlayacağız arkadaşlar. Sağlayacağız.”

osman gürün bodrum ziyaret (53)“Gerekirse 200 Araç Daha Alıp Bu Hizmeti Halkımıza Vereceğiz”…

İki yıldır bunu anlatmaya çalıştıklarını fakat vatandaşın da artık beklemeye tahammülü olmadığını ve bu dönüşümü gerçekleştirirken kimseyi zorlayıp tehdit etmediklerini kaydeden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Söylediğimiz şu; arkadaşlar biz önümüzdeki yaz yani bu yaz başında artık bize gelen talepleri yerine getirmek ve araçlarımızı koymak durumundayız. Koymadığımız takdirde de vatandaş ‘niye kardeşim benim hakkımı bana vermiyorsun diyor. Benim hemşehrimin, vatandaşımın buna ihtiyacı var ve benden olağan üstü talepte bulunuyor. Yani o araçlardan faydalanan Bodrumlu, Milaslı, Marmarisli, Menteşeli çok mutlu ve bunu gören diğer mahallede olmayanlar bize de araç koyun diyor. Benim de görevim bu. Kimseyi mağdur etmeden, kimsenin hakkını zayi etmeden bu adaletli bir sistemle dönüşümü sağlamaya çalışıyoruz. Şu andan itibaren kimseyi zorlamıyoruz. Kimseye tehditte bulunmuyoruz. Sadece yapacağımızı iki senedir söylüyoruz. Ya sizle yapacağız veyahut da ben bu araçları koymak durumundayım. Gerekirse 200 tane daha araç alırız veya kiralarız yaparız arkadaş. Çünkü bu. Ben de vatandaşa şunu söyledim bu güne kadar ‘2016 başına kadar bir sabredin. Bakın arkadaşlarla konuşuyoruz, belki onlar da taşıyabilir. Maksadımız sizin çağdaş arabalarla ve ücretsiz olarak faydalanmanız. ‘ Ve ben bunlardan 2016’nın başına kadar olur aldım. Şimdi verdiğim sözü yerine getiriyorum. Hak ettikleri, hakları olan, kanuni hakları olanı temin etmekle ilgili benim işim. Ben başka bir şey düşünmüyorum. buy Plavix “ dedi.

Yorumlar

  1. Fatma muslu dedi ki:

    Sayin başkanım Bodrum’un ulasimdan önce yol ve alt yapıya ihtiyacı var Afedersin her yeri pislik götürüyor obelediye otabuslerini sürecek yol yokben bir akyarlar Mahallesi atandaşı olarak cok magduruz

  2. sibel ercan dedi ki:

    sayın başkanım bodrum devlet hastanesine saat 17.00 dan sonra ve hafta sonu ulaşım yok bu konuyla ilgili hasta ve hasta yakınlarını mağdur oluyor ilgilenmenizi önemle rica ederi saygılarımla.

  3. salih kusak dedi ki:

    sayın başkanım bodrumda ulaşımdan önce daha büyük sorunlar var.altyapı eksik yollar bozuk vs…şoförlere kızıp egonuzu tatmin etmek için lütfen bizim paramızı çarçür etmeyin.aldığınız otobüslerin parasını siz vermiyorsunuz çünkü.bu arada halka karşı bir açıklama yaparken de tesbihinizi lütfen masaya bırakın.siz ağa değil sosyal demokrat bir partinin başkanısınız yakışmıyor…