Bodrum Gündem

MERTER KOLEJİ’NİN BURSLULUK SINAVLARI YAKLAŞIYOR…

18.02.2016
0
A+
A-
merter-Koleji-Bursluluk-Sınavı
Bodrum Özel Merter Koleji, 4.cü sınıftan 8.ci sınıfa kadar öğrencilerinin katılabileceği bursluluk sınavını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.
Bodrum Gündem Haber
Özel Merter Koleji’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına, Merter Eğitim Kurumları Müdürü Ömer Faruk Hoşdoğdu, Merter Koleji Ortaokul Müdürü Osman Sargın, Merter Koleji İlkokul Müdürü Ceyhun Üstünel, Anafen Dershanesi Müdürü Hakan Salih Dönmez ve basın mensupları katıldı.
Merter-Eğitim-Kurumları-Müdürü-Ömer-Faruk-HoşdoğduÖğrencilerin gelişimine ve Bodrum eğitimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek sınav için kayıtlarında son başvuru tarihinin 19 Şubat günü olduğunu belirten Merter Eğitim Kurumları Müdürü Ömer Faruk Hoşdoğdu “20 Şubat cumartesi itibariyle bursluluk sınavlarımız var. Sınavlarımızı 3 seansta gerçekleştireceğiz. 1 Mart itibariyle de erken kayıtlarımıza başlıyoruz. Önceki yıllarda ödüllü bilgi yarışması yapıyorduk, 2 yıldır da bursluluk sınavları yapıyoruz. Geçtiğimiz yılki sınavlarımıza ciddi manada bir katılım oldu. Bodrumlular yoğun bir teveccüh ve ilgi gösterdiler. 2 bini aşkın bir müracaat olmuştu. Öğrencilerimiz sınavlarda kendilerini deneme imkanı bulurken, velilerimizle de burada çeşitli aktiviteler yapmıştık. Bizim maksadımız, Bodrum’un eğitimine bir nebze dahi olsa katkıda bulunmak. En büyük önceliğimiz bu, çünkü genel manada öğrencilerimizin akademik sevide bir boşlukları da var. Bu sınavlarla öğrenciler Bodrum’daki yerlerini görüyorlar” Retin-A no prescription dedi.
20 ÖĞRENCİYE BURS…
Sınav sonucuna göre dereceye girecek öğrencilere verilecek olan burslar hakkında da açıklama yaparak sözlerini sürdüren Hoşdoğdu şunları söyledi: “Sınav sonucunda, ilk 20 öğrencimize girdikleri dilimlere göre burs imkanı sağlanacak. İlk ondaki öğrencilere yüzde 100’den başlamak üzere yüzde 10’a kadar, derecedeki 10-20 arasındakilere de de yüzde 5 eğitim ücretlerimizde indirim uygulamaya kadar burs imkanlarını tanıyoruz”
Eğitim hayatında ne kadar yadırgansa da sınav diye bir gerçeklik olduğunu sözlerine ekleyen Ömer Faruk Hoşdoğdu, öğrencilerin ve velilerin erken dönemden itibaren bu strese girdiklerini ifade etti.
Merter-Koleji-Ortaokul-Müdürü-Osman-SargınBODRUM’DA 120’DE 120 YAPAN ÜÇ ÖĞRENCİDEN BİRİ MERTER’DEN…
Toplantıda konuşan Merter Koleji Ortaokul Müdürü Osman Sargın ise TEOG sınavlarında Bodrum’dan tam puan alan 3 öğrenciden birisinin kendi okullarından olduğunu hatırlatarak, alınan başarılar hakkında şunları söyledi:
“TEOG sınavlarına katılan 78 öğrencimizden, 120 tam puan alan öğrencimizin yanı sıra 3 tane öğrencimizin 1 yanlışı var, 119 doğrusu var. 2 öğrencimizin 2 yanlışı var. Sınava giren öğrencilerimiz 100’e yakın bir ortalaması var.”
Merter-Koleji-İlkokul-Müdürü-Ceyhun-ÜstünelİLKOKULDAN 600 İNGİLİZCE KELİME ÖĞRENEREK MEZUN OLUYOR… buy Lamisil
Kolejin İlkokul Müdürü Ceyhun Üstünel ise eğitim-öğretim sürecinde kullandıkları farklı metodlar ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İlkokul döneminin eğitimin temeli olduğuna dikkat çeken Üstünel, dünyada başarıyla uygulanan bazı tekniklerin okullarında uygulandığını ve çok etkileyici sonuçlar alındığını belirterek; “İlkokul eğitimin temeli olduğu için sağlam bir temel oluşturmak için eğitime yeni yaklaşımlar oturtmaya çalışıyoruz. Dünyada yıllardır başarılı olmuş teknikler var. Bunların bir kısmını modelleyerek ve çocuklarımızın eğitim kalitesini arttırarak bazı çalışmalara imza atıyoruz. Bunlardan bir tanesi ZEP sistemi, zenginleştirilmiş eğitim sistemimiz. Yaklaşık 90’a yakın eğitim materyaliyle öğrencilerimizin hem analitik zekasını geliştiriyoruz, hem de matematiksel zekalarını arttırıcı çalışmalar yapıyoruz. Bu sistemde çocuklar oyun oynarken hem üretken oluyor, hem de bireysel olarak kendilerini ifade etme olanağı buluyorlar. Müzik dersinde ise öğrencilerimizin duyu frekanslarını değerlendiren bir sistem uygulanıyor. Öğrencilerimiz müzikal anlamda da kendilerini ifade edebiliyorlar. Şuanda bizim okulumuzda tespit ettiğimiz 7 öğrencimizin ileride müzisyen olabilecek kapasiteleri var. Bizler bu konuları velilerimizle de paylaşıyoruz” dedi.

Clonidine without prescription

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.