Bodrum Gündem

DİREN ARTVİN BODRUM SENİNLE…

19.02.2016
0
A+
A-
Diren Artvin Bodrum Seninle (4)
Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi’nde bakır madeni çıkarmak isteyen şirketin araçlarını engellemek için başlatılan eylemlere destek olmak için Bodrum’daki sivil toplum kuruluşları bir basın açıklamasında bulundu. Grup, Ankara’da yaşanan terör eylemini de protesto etti.
Bodrum Gündem Haber
Önceki gün Artvin’de yaşanan çevre olaylarına karşı, “Diren Artvin Bodrum Seninle” diyerek Bodrum Belediye Meydanında toplanan grup, basın açıklamasında bulunarak sloganlar attı. Bodrum’da Çevre Platformunun düzenlediği etkinliğe Haziran Hareketi başta, ÖDP İlçe Başkanlığı, CHP İlçe Başkanlığı, CHP Kadın Kolları, TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu, Bodrum Baro Temsilciliği, çeşitli STK’lar, bazı CHP’li Belediye Meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı. Gazeteci Yazar Can Pulak ve TOKİ eski Başkanı Yiğit Gülöksüz’de protesto gösterisini izleyenler arasındaydı.
Diren Artvin Bodrum Seninle (12)TERÖR ve ÇEVRE KATLİAMI PROTESTO EDİLDİ…
Ellerinde, Ankara’da yaşanan hain terör saldırısını ve Artvin’deki çevre olaylarını protesto eden döviz ve pankartlar taşıyan grup adına Namık Çorbacıoğlu bir basın açıklaması yaptı. Artvin’deki Cerrattepe bölgesinin korunması gereken 200 ekolojik bölgeden biri ve Uluslararası Bern ve Cites sözleşmeleriyle korunma altına alınan özel bir bölge olduğuna dikkat çeken açıklamada: “Koruma statüsüne sahip olan Kafkasör Turizm bölgesi, Kent parkı, Hatila Vadisi, Milli parkı ve Çoruh nehri vadisi Dünya’nın biyolojik çeşitlilik açısından en zengin 34 karasal ekolojik bölgesinden biridir. Ancak bu eşsiz doğa alanlarında madencilik yapılamaz kararına rağmen, 2011 yılında ihale yoluyla ruhsatlandırılacağı duyuruldu. 2012 yılında Özaltın İnşaat ve Ticaret AŞ. tarafından alınan ruhsat alanının işletilmesi konusu, zaten ortak hareket ettikleri Cengiz Holdinge ait Eti Bakır AŞ. İle bir anlaşma sağladı. Firmanın hazırladığı ÇED raporu hızlı bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kabul edildi” ifadeleri yer aldı.
Diren Artvin Bodrum Seninle (17)ÇED İPTAL KARARI HİÇE SAYILDI…
Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde değişik kişi ve STK’larla birlikte 2014 yılında konuyla ilgili dava açıldığını ifade eden açıklmada ÇED İptal kararına uyulmadığı a edilerek şöyle deniliyor; “İlgili mahkeme ‘Bu proje hayata geçirildiğinde Artvin’in yaşam alanı olmaktan çıkacağını gerekçe göstererek’ 2015 Ocak ayında ÇED olacak raporunu iptal etti. Ancak şirket Cerrattepe için mahkemelerin verdiği 2 iptal kararını hiçe sayarak bu defa 2009/7 sayılı bir genelgeye dayanarak 3 yıl içinde 3. defa ÇED raporu hazırlattı. Ve ne yazık ki çok kısa bir sürede Çevre ve Şehircilik Bakanlığına onaylattı”
Artvin Halkının yaşam alanlarını korumak için kendini ve doğasını savunduğunu belirtilirken, hukuksuz olduğunu iddia edilen girişimlere karşı birlik beraberlik çağrısı yapıldı.
order naltrexone Diren Artvin Bodrum Seninle (16)DİREN ARTVİN YALNIZ DEĞİLSİN… Viagra
Basın açıklamasının ardından “Diren Artvin Yalnız Değilsin” sloganları atan gruptan Bodrum ÖDP İlçe Başkanı Mustafa Erdoğan da bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili hükumeti suçlayarak şunları söyledi:
Buying Lithium “Dün Ankara’da bir bomba patladı, siviller askerler yok edildi. Devlet terörü her tarafta, at izi it izine karışmış durumda. Kimlerin ne yaptığı belli olmayan bir Türkiye’de yaşıyoruz. Bunu kimin yaptığını hepimiz biliyoruz; Ortadoğu bataklığına sapan AKP hükumeti, Güneydoğu’da, Suriye sınırında, Ankara’da katliamlara neden oluyor. Bunu görmezsek gözlerimiz kör olsun”
Konuşmaların ardından slogan atan grup bir süre sonra dağıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.