Bodrum Gündem

BAŞKAN GÜRÜN ve BAŞKAN KOCADON’A KARAOVA’DAN MESAJ VAR…

20.02.2016
0
A+
A-

pınarlıbelen mahalle meclisi ön toplantısı 25

Bodrum Kent Konseyi Mahalle Meclisleri kurulumundan sorumlu yürütme kurulu üyeleri Karaova Mahalle Meclisi oluşumları için yapılan çalışmalarına Etrim köyünde yaptıkları toplantı ile devam etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Mahalle Meclisleri kurulumundan sorumlu yürütme kurulu üyeleri Emre Köroğlu ve Çiçek Bozoğlu Pınarlıbelen, Etrim, Karanlık, Kaklık, İniş Dibi, Tepe, Kurudere, Sazköy ve Akdağ mahallelerinden oluşacak olan mahalle meclisi için yaklaşık 65 köylü ile bir araya geldi. Toplantıya kadınların da ilgi göstererek, yoğun katılımları ise dikkat çekti.

Etrim Doğa Restaurant’ta yapılan toplantıda mahalle meclislerinin oluşumu ve neler yapacağı konusunda bilgilendirme yapan yürütme kurulu üyeleri Karaova’nın çok geniş bir bölge olması nedeni ile dört bölgeye ayrıldığını ifade ettiler. Sorunların çok daha hızlı bir şekilde çözülebilmesi için mahalle muhtarlıkları ile birlikte hareket edileceği vurgulanırken, mahalle meclislerinin bölgeyi ilgilendiren önemli taleplerinin Bodrum Belediye Meclisinde gündem maddesi olarak görüşülebileceği de kaydedildi.

pınarlıbelen mahalle meclisi ön toplantısı 21Etrim köyünden Engin Başol bu toplantıda Emre Köroğlu ve Çiçek Bozoğlu’nun mahalle meclisi ile ilgili bilgiler vereceğini kaydederek şunları söyledi; “Bu gün burada kent konseyi mahalle meclisleri ile alakalı bilgi verecekler. Emre bey ve Çiçek hanım. Sorularınız olursa, kendilerine direkt olarak sorabilirsiniz. Hiçbir sakıncası yok. Emre ağabey zaten bizim buralı sayılır. Kurudere’den evli kendisi. Eniştemiz. Çiçek ablada 15 yıldır burada, artık buralı oldu. Karaovalı yapmaya çalışıyoruz. Yani yabancı değiller. Çünkü bizim mahallemiz ve yöremiz için çok önemli. Önümüzdeki süreçte bir meclis oluşturup, mahallemizi Bodrum’da temsil edeceğiz.” purchasing Plavix online

pınarlıbelen mahalle meclisi ön toplantısı 12Emre Köroğlu Çiçek Bozoğlu ile beraber Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi olduklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Bu dönemde Bodrum’da bütün mahalle meclislerini oluşturmak. Bir buçuk sene önce başlamış olan bir çalışma bu.” buy Premarin

Köroğlu bir yıl boyunca bu konu ile ilgili yönergelerin hazırlanması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek Mahalle Meclislerinin kuruluş ve işleyiş sistemini anlattı.

Erectile Dysfunction pınarlıbelen mahalle meclisi ön toplantısı 18Daha sonra söz alan Bodrum kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Çiçek Bozoğlu’da mahallelilerin her ay bir araya gelerek, mahalleyi ilgilendiren sorunları içinizden çıkan bir yönetim kurulu vasıtası ile ilgili mercilere ileteceksiniz diyerek şu bilgileri verdi; “Seçimlerde en az bu kadar adayla meclisinizi kurun. Her ay bir araya gelip, kendi aranızdan 7 asil 3 yedek yürütme kurulu belirleyin. O yürütme kuruluna da bir başkan seçin. Konuştuğunuz her şeyi rapor etsin. Sorununuz Belediyede ise oradan takip edeceğiz, Kaymakamlık ile mi işiniz oradan takip edilecek.”

Bilgilendirmelerin ardından, katılımcıların sorularına Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Köroğlu ve Bozoğlu tarafından yanıtlar verildi.

Toplantının sonunda özellikle çocuklar ve kadınlar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ve Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a iletilmek üzere taleplerinin olduğunu ifade ettiler. Özellikle çocuklar çocuk parkı istediklerini ifade ederken, köylerin yollarının çok karanlık olduğunu bu konuda bir çözüm üretilmesini talep ettiler. Yalnız yaşayan yaşlı bir amcanın evin önündeki lambaların yanmadığı için bu toplantıya gelemediğini de ifade eden köylüler, belediye başkanlarını köylerine davet ettiler. Bölgede yaşayan çocuklar Bodrum’a daha sık araç kaldırılması için Dr.Osman Gürün’e mesaj gönderirken, bir başka çocuk ise futbol sahası istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.