Bodrum Gündem

PLANLAR İPTAL.YALIKAVAK’TA EN AZ 2 YIL YAPILAŞMA YOK…

PLANLAR İPTAL.YALIKAVAK’TA EN AZ 2 YIL YAPILAŞMA YOK…
24.02.2016
0
A+
A-

Untitled-1

TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın, Yalıkavak Mahallesi 1/25 binlik üst ölçekli ve bu plana bağlı 1/1.000 ve 1/5.000 ölçekli planların iptali yönünde açtığı davanın sonucu Bodrum Belediyesine tebliğ edildi.
Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Valtrex prescription

Asacol without prescription

22 Şubat 2016 günü Bodrum Belediye Başkanlığına tebliğ edilen kararla Yalıkavak’ta bu planlara bağlı olarak imara açılmış alanlarda inşaat yapılamayacak.
Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Bodrum Belediye Başkan Yardımcılarından Taner Uslu, iptal edilen planların toplam 3 Bin 38 Hektar alanı kapsadığını belirterek, bu iptal kararı ile bölgedeki tüm inşaat faaliyetinin durduğunu ifade ederek şunları söyledi;  ” TMMOB Şehir Plancıları odası tarafından yapılan bu plana itiraz edilmiş, mahkemeye verilmiş ve dava açılmıştı. Burası Kuzey Turizm Bölgesi diye tarif edilen yerdi. Yalıkavak, Gündoğan ve Göltürkbükü bölgelerini kapsayan 1/25 binlik planın oraya göre yapılması gerekiyordu ama Şehir Plancıları Odası bu sadece Yalıkavak’ı kapsadı diye itiraz etiler. Bunun sonucunda da mahkeme bu itirazı haklı bularak ve çeşitli teknik nedenden dolayı planlama ilkelerine, şehircilik ve kamu yararı olmadığına karar vererek durdurdu. Bu karar 22 Şubat 2016 tarihinde belediye başkanlığımıza tebliğ edildi. Bugünden sonra da planlar durmuş oldu. Toplam 3.038 hektar bir alanı kapsayan bir plandı bu. 1/5 bin ve 1/bin ölçekli bu planlar şu an durmuş durumda” dedi.
Valtrex no prescription RUHSATLARINDA BAKANLIK ONAY KODU OLMAYANLAR İNŞAAT YAPAMAYACAK!..
Planların iptal edildiğinin belediyeye tebliğinden önce kendilerinden ruhsat alan vatandaşların inşaat çalışmalarına devam edeceğini belirten Uslu, öte yandan ruhsat başvurusu yaparak harcını yatırmış olmasına rağmen Bakanlıktan onay kodu olmayan vatandaşların herhangi bir çalışma yapamayacağını belirterek konuşmasına şöyle devam etti;  “Yasal olarak kazanılmış olan hakkı olanlar yasal çerçevede, kanun düzeni içerisinde böyle bir hakkı varsa bu şekilde ruhsat alanlar uygun şekilde devam edecekler. Ancak ruhsatlarına bakanlıktan onay kodu alamayanlar inşaatlarına devam edemeyecekler. O konularda üzgünüz. Neden üzgünüz? Yardımcı olamadığımız için üzgünüz. Belirlenen harç miktarlarının yatırılması onları kurtarmıyor. Burada bir onay kodu var Bakanlıktan sistemin verdiği. O onay kodu ruhsat dolduktan sonra alınan bir onay kodudur ve geçerli olan odur. O onay kodu olan ruhsatta hiçbir yazıyı değiştiremezsiniz. Orası kendisini kapatır değiştirmeniz gerekirse tadilat almanız gerekir. Dolayısı ile o onay kodunu almadığı için harcın yatması demek onun bir hak olduğu değil, ancak ileride tekrar planlar açıldığında ona göre mahsuplaşılır. Yani şöyle bir örnek vereyim; siz iskan başvurusu yapıyorsunuz, daha binalarınızın kontrolü yapılmadan harç parası yatırıyorsunuz ama binalarınız uygun değil ise harcı yatırmış olmanız sizin iskanı alacağınız anlamına gelmiyor. Bu yatırdığınız para ya size iade ediliyor, ya da başka bir şeyde mahsuplaşıyorsunuz. Tabii ki yatırımcının, mal sahibinin ya da teknik proje müellifinin kendi bileceği bir durumdur” dedi.Yaşanılan sıkıntının 1/25 binlik planlardan kaynaklandığının altını çizen başkan yardımcısı Taner Uslu konuşmasına şöyle devam etti;  “Siz de biliyorsunuz asıl sıkıntı 25 binlik planlarda. Orada eksik ya da yanlış olanların düzeltilmesi lazım, Plan müellifi ya da planı yaptıranlar tarafından. Dolayısı ile bu planı Bakanlık yaptırmıştı. Biz düzeltme çalışmalarına başlanıldığını biliyoruz. Bunlar çalışılacak, düzeltilecek eksiklikler düzeltildikten sonra Bakanlık onaylar ya da mahkemeye gönderir tekrar mahkeme kararı ile olur.”

Planların iptaliyle Yalıkavak’ta inşaat faaliyetinin en az iki yıl boyunca duracağının beklendiğini aktardığımız Taner Uslu bu soruya ise şöyle yanıt verdi;  “Bu söylem geçmişte yaşanan tecrübelerden kaynaklanan bir şey. Yalıkavak Belediyesi döneminde yanılmıyorsam iki defa olmuştu aynı şey. İki, iki buçuk yıl gibi bir süreci kapsamıştı. Tabi sonuçta gösterilen eksiklikler ne kadar kısa sürede tamamlanıp ne kadar kısa sürede onay alınabilmesine bağlıdır. Bu süre daha da kısalabilir” dedi.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.