Bodrum Gündem

BU SENE TURİZMDE FACİA YAŞANACAK…

BU SENE TURİZMDE FACİA YAŞANACAK…
01.03.2016
0
A+
A-
BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu açıklamaları (3)
Bodrum Profesyonel Otel Yönetecileri Derneği (BOYD) 2016 yılı turizm değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan BOYD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karcılıoğlu, turizmde son 30 yılın faciasının yaşanacağını vurgulayarak, bazı kurum ve kişileri çok sert bir dille eleştirdi. Karcıoğlu “Hala çıkıp, bu seneyi yüzde 10-15’lerle kapatırız diyen ahmaklar var” dedi. 
Bodrum Gündem Haber
Göltürkbükü’ndeki Bodrum Hilton Otelde düzenlenen ve BOYD yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda önümüzdeki sancılı turizm sezonu değerlendirildi.
Turizm sezonunun son 30 yılın en büyük faciasını yaşayacağını iddia ederek konuşmasına başlayan Serdar Karcılıoğlu, zehir zemberek eleştirilerle dolu konuşmasında; “Türkiye’de turizm sezonu son 30 yılın en büyük faciasını yaşayacak. Hergün gazeteleri ve televizyonları açtığınızda, turizmciyim diye dolaşan bir sürü insanın bu konuda hatalı söylemler içinde olduğunu, ortalığı güllük gülistanlık göstermeye çalıştıklarını görüyorsunuz ve neredeyse çıldırma noktasına geliyorsunuz. Hiç saklımız gizlimiz yok, geçenlerde hükumetin sayın başbakan vasıtasıyla açıklamış olduğu eylem planının arkasından, TÜRSAB denilen, kanunla kurulmuş ve de ne yazık ki bugüne kadar otelcilerin örgütlenmesine de hep karşı durmuş, oranın o başkanının çıkıpta, herşey normal efendim, biz de kriz doktoru olduk, bunun da üstesinden geliriz, aşarız, diyerek hiçbir şey yokmuş gibi o insanlara hitap etmesini çok önemli buluyorum. Devlet, sektör temsilcilerinin söylemleriyle sektöre bakıyor, bugüne kadar da hep böyle oldu. Bu insanlar, tabirimi bağışlayın, hep yalakalık peşinde koşmaktan herşeyi olumlu gösterdiler. Devlet turizm sektörünü nasıl görüyor biliyormusunuz? 35 milyar Dolarlık bir pasta, bu pastayı paylaşan bin, bin 500 kişi-kurum, çok ciddi para kazanıyorlar, profesyoneller çok rahat. Görevlerim icabı Ankara’da özellikle Turizm Bakanlığı’nda çok sık bulunuyor ve orada konuştuklarım hep böyle rahat görüyorlar. Biz bu sektörün temsilcileriyiz diye dolaşanlar, onlara onu pompalıyor çünkü” dedi.
BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu açıklamaları (4)HALA SENEYİ YÜZDE 10-15 İLE KAPATIRIZ DİYEN AHMAKLAR VAR…
Turizmin bir matematik olduğunu ifade eden Karcılıoğlu, Amerika ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin, Türkiye’ye gitmeyin uyarılarını hatırlatarak şunları söyledi:
buy diflucan “Son 30 yılda ilk defa başta, Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm Avrupa Birliği ülkeleri hükumetleri aracılığıyla yani resmi ağızdan Türkiye’ye gitmeyin uyarısı yaptılar. Bu uyarıyı, 30 yıllık süre içerisinde 2 defa almıştık. Birincisi Kuşadası’nda patlayan minibüs, ikincisi Kapalıçarşı patlamasından sonra uyarılar yapılmıştı. İlke defa, Ekim ayından başlamak üzere bu uyarılar yapıldı. Esas vahim olan ise yaptığımız araştırmalarda bunu teyitliyor, Tur Operatörlerinin seyahat paketinde yapmak zorunda oldukları seyahat sigortasını bütün sigorta brokırları Türkiye seyahatleri için askıya aldılar. Bu demektir ki, tur operatörlerinin artık Türkiye’ye normal şartlar altında bir tur satışları imkansız veya çok çok kısıtlanmış demektir. İşte turizmin matematiği bu. Hal böyleyken hala çıkıp, bu seneyi yüzde 10-15’lerle kapatırız diyen ahmaklar var”
BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu açıklamaları (2)TURİZM EYLEM PLANI OLUMLU…
Hükumet tarafından açıklanan turizm teşvik paketini olumlu bulduğunu belirten Serdar Karcılıoğlu, bu konuda da acele edildiğini ve alel acele hazırlanan bir paket olduğunu ifade etti. Karcılıoğlu, teşvik paketi ile ilgili olarak kendi otellerinde kurul oluşturduklarını ve hemen hemen hergün paketin akıbetini araştırdıklarını ancak paket ile ilgili henüz bir tebliğin ilgili müdürlüklere gönderilmediğini söyledi.
Önümüzdeki sezon için çok dikkatli davranmaları gerektiğini ifade eden BOYD Başkanı Karcılıoğlu, buy Combivent online “Profesyoneller olarak bize düşen görevler, bu yılı tasarruf önlemleriyle gidermek olacaktır” Propranolol 80mg dedi.
BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu açıklamaları (5)HİNDİSTAN PAZARI HAYAL!
Karcılıoğlu, Hindistan pazarından turist getireceklerini söyleyenlerin ise hayal peşinde koştuklarını öne sürerek “Türkiye zaten son 20 yılda ortalama yüzde 55-60 yatak doluluğu ile sezonu kapatıyor. Yani her yıl yüzde 40 açığımız var. Hindistan pazarında bu kadar turist vardı da şimdiye kadar neden oradan doldurmadınız? İngiliz Almanı buraya gelmezken bu kriz ortamında Hintli turistin geleceğini sananlar feci şekilde yanılıyor veya birilerini de yanıltıyorlar” dedi.
Karcılıoğlu’nun konuşmasının ardından yönetim kurulu üyeleri turizm teşvik paketi ve sezon için alınması gereken tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulundular.
BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu açıklamaları (1)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.