Bodrum Gündem

MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR…

MART MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR…
01.03.2016
0
A+
A-

muhasebe haftası kutlanıyor (4)

Bodrum’da görev yapan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla her yıl olduğu gibi Bodrum Belediye Meydanında bir araya geldiler. Başkan Mustafa Uslu “Muhasebeciler ile İşbirliği herkesin çıkarınadır” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber order Viagra

TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı, 101 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 1 milyona yaklaşan muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak.

Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Şebnem Tokbay’ın da katıldığı Bodrum’da ki tören, Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

muhasebe haftası kutlanıyor (2)Çelenk sunumunun ardından kürsüye gelen Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Uslu konuşmasının başında şunları söyledi; “Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile ilgili veri akışı, beyanların tanzimi ve gönderimi meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızdan hizmet almaktadırlar.” BuyNoRx1.com

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Uslu, görev ve fonksiyonlarını yerine getirirken yaşanan sorunlar, hizmet sunumunda çeşitli aksaklıkları beraberinde getirmekte olduğunu vurgulayarak “Bu yüzden diyalogla ve işbirliği içerisinde mesleki sorunlarımızın çözülmesini talep ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz hep diyalog ve uzlaşma olacaktır.” dedi.

Çözüm bekleyen sorunlarının ve taleplerinin olduğunu ifade eden Başkan Uslu “TTK (Türk Ticaret Kanunu) başta denetim olmak üzere amacına tekrar kavuşturulmalı, bağımsız denetim tüm iktisadi işlemleri kapsamalıdır. Türk Ticaret Kanunu mutlaka başta denetim olmak üzere amaç ve hedeflerine kavuşması sağlanmalıdır.” dedi.

muhasebe haftası kutlanıyor (3)Başkan Uslu sorunlarını maddeler halinde sıraladıktan sonra konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Hükümetimizin ve ilgili kurum-kuruluşların haklı taleplerimize cevap vermesini bekliyoruz. TBMM’nin beklentimiz olan yasal düzenlemeleri yapmasını, mesleğimizle ilgili düzenlemelerde görüş ve önerilerimizi değerlendirmesini istiyoruz. TÜRMOB camiası şimdiye kadar olduğu gibi yarınlarda da tüm kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde çalışmaya devam etme arzusu içindedir. Bu iyi niyetli sesimize kulak verilmelidir. İşbirliği herkesin çıkarınadır. Plavix online Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog olacaktır. Diyalogla sorunların çözümü için mücadelemizi devam ettireceğiz.”

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Uslu “Aynı zamanda, sivil toplum kuruluşu da olan meslek örgütümüz, üyelerimizden aldığı güçle, demokratik tepkimizi, taleplerimiz kabul görene kadar yaşamın her alanında gösterecektir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

muhasebe haftası kutlanıyor (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.