Bodrum Gündem

İŞ KAZALARINDA HERGÜN 5 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR!

İŞ KAZALARINDA HERGÜN 5 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR!
03.03.2016
0
A+
A-
İKK-Bodrum-İş-kazaları-ile-ilgili-basın-açıklaması-yaptı-1
Premarin Buy Prozac no prescription İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü’nde Bodrum’da bir basın açıklaması yapıldı. Bodrum İKK Sekreteri Şahabettin Doğan “Tüm parlak sözlere, devrimmiş gibi sunulan yasal düzenlemelere rağmen iş cinayetlerinde ortalama her gün 5 emekçi hayatını kaybediyor.” dedi.
Bodrum Gündem Haber
3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak Kozlu’da yaşanan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümü, 2013 yılından bu yana her 3 Mart’ta ‘İş Cinayetlerine karşı mücadele günü’ olarak anılıyor.

purchase Baclofen 25 mg

İMO Bodrum Temsilciliği’nde ‘İş Cinayetlerine karşı mücadele günü’ için yapılan basın açıklamasına Bodrum İKK Genel Sekreteri Şahabettin Doğan tarafından okundu. Basın açıklamasına İnşaat Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri, Şehir Plancıları, Elektrik Mühendisleri, Mimarlar Odası ve Peyzaj Mimarları Odası Bodrum Temsilcileri ile bazı üyeleri katıldı.
İKK-Bodrum-İş-kazaları-ile-ilgili-basın-açıklaması-yaptıHER GÜN 5 İŞÇİ, İŞ KAZASINDA ÖLÜYOR…
Günün önemi ve yaşanan iş kazaları hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ne yazık ki ülkemizde, emekçinin sağlığının, canının önemi yok, önemli olan sermayenin daha fazla kar etmesi. Tüm parlak sözlere, devrimmiş gibi sunulan yasal düzenlemelere rağmen iş cinayetlerinde ortalama her gün 5 emekçi hayatını kaybediyor. Ülkemizin, çalışma yaşamı koşulları açısından hem hükümetin hem de kamuoyunun olağanüstü hassasiyetle üzerine eğilmesi gereken son derece olumsuz bir tablo ile karşı karşıya olduğu tüm açıklığıyla ortadadır”
İŞ CİNAYETLERİNİN SORUMLUSU İKTİDAR ve İŞVERENLERDİR…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, iş cinayetleri sonrasında mevzuatı defalarca değiştirdiğini ancak işçi sağlığı ve iş güvenliğine yönelik düzenlemelerde sendikaları, TMMOB, TTB başta olmak üzere meslek örgütlerini taraf olarak almadıklarını ifade eden Şahabettin Doğan, basın açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Çalışma yaşamındaki anti-demokratik düzenlemeler yetmezmiş gibi iktidar şimdide kamuoyunda “kiralık işçi yasası” olarak bilinen iş kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun yasasını yasallaştırmaya çalışmaktadır. Bu tasarı yasallaştığında çalışanın ücret alma güvencesi olmayacaktır, kiralık işçi sendikalı olmayacaktır, iş güvencesi olmayacaktır, kıdem, ihbar tazminatlarında, yıllık izin kullanımında problem yaşanacaktır, meslek hastalığı tespitinde sıkıntı daha da artacaktır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetleri kiralık işçiler tarafından yerine getirilecektir”
İş cinayetlerinin sorumlusunun siyasi iktidar ve işverenler olduğunu buna rağmen, gözaltına alınan tutuklananların ise iş yerlerinde iş güvenlik uzmanı olarak görevlendirilen mühendisler, mimarlar ve teknik elemanlar olduğunu ifade eden Doğan, bazı düzenlemelerin ortadan kaldırılmasını ve kiralık işçi yasa tasarısının geri çekilmesini söyledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.