Bodrum Gündem

KRİZİN SORUMLUSU İŞ İNSANLARI DEĞİL…

03.03.2016
0
A+
A-

besiad geleneksel perşembe toplantısı turizm değerlendirmesi (21)

TÜRSAB BYK Başkanı Sevinç Gökbel, SUNWEB Türkiye Kontrat Müdürü Oğuz Selçuk, TUİ Acentesi Bodrum Bölge Müdürü Arif Ceylan Satı, Merhaba Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uysal’ın konuşmacı olarak katıldığı geleneksel BESİAD Perşembe Toplantısı Chinese Restoran Midtown AVM’de gerçekleştirdi.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2016 Turizm Sezonun konuşulduğu BESİAD Geleneksel Perşembe Toplantısının açılış konuşmasını yapan BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden talihsiz bir kaza neticesinde yaşama veda eden BESİAD üyesi Fatih Özdil’in 40.ölüm günü olduğu hatırlatarak Fatih yapı sahibi üyemiz Fatih Özdil’i ölümünün 40. Gününde O’nu saygıyla anıyoruz. Allah’tan Rahmet diliyoruz.” dedi.

Yaklaşık 80 kişinin katıldığı BESİAD geleneksel Perşembe Toplantısına CHP Muğla Milletvekili Prof. Nurettin Demir’de katıldı.

besiad geleneksel perşembe toplantısı turizm değerlendirmesi (8)BESİAD Başkanı Özden BESİAD’ın çalışmaları ile ilgili üyelere bilgileri içeren konuşmasında şöyle konuştu; “Önümüzdeki BESİAD Perşembe toplantısında 10 yılını dolduran üyelerimize küçük bir sürprizimiz olacak. Şimdilik bu kadar tüyo veriyorum.”

Başkan Özden ülkemizin bir ateş çemberi içinde olduğunu ve hükümetin yanlış politikalrı sonucu önümüzdeki günlerde büyük bir krizin kapıda olduğunu kaydederek şunları söyledi; “Öyle görülüyor ki; ülkemizde ve bölgemizde turizm pek iç açıcı olmayacak. Bunun sorumlusu kesinlikle ülkemizde ve bölgemizde turizm ile iştigal eden iş insanları değildir. Ama nedense bunun bedeli iş insanlarına ödetilmek isteniyor.”

besiad geleneksel perşembe toplantısı turizm değerlendirmesi (7) Baclofen online BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden konuşmasını tamamladıktan sonra sözü konuşmacılara bıraktı. İlk söz alan TÜRSAB BYK Başkanı Sevinç Gökbel böyle 2016 Turizm sezonu konulu böyle bir toplantının organize edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek büyük bir krizn kapımızda olduğunu vurguladı. Gökbel şöyle konuştu; “Bu kriz Bodrum’u etkilemiyor, tüm ülkeyi etkiliyor. Çıkan acil destek veya eylem planı dikkatlice okunduğunda, incelendiğinde kimseye bir yararının olmadığı belli.”

buy topamax Propranolol 40mg besiad geleneksel perşembe toplantısı turizm değerlendirmesi (10)SUNWEB Türkiye Kontrat Müdürü Oğuz Selçuk ise krizin çok önceden başladığını kaydederek şöyle konuştu; “Geçen sene esasında mültecilerin Bodrum kıyılarına vurması ile başlayan çok ciddi kriz, tatilini Bodrum’da geçirmek isteyen Avrupalı turistin çok ciddi tepkisine neden oldu.”

besiad geleneksel perşembe toplantısı turizm değerlendirmesi (9)Daha sonra söz alan TUİ Acentesi Bodrum Bölge Müdürü Arif Ceylan Satı’da kriz ile ilgili şu ana kadar söylenenlerin tamamına katıldığını ifade ederek çok önemli bir noktaya dikkat çekerek şunları söyledi; “Bu gibi kriz durumlarını nasıl atlatabiliriz, ne gibi önlemler alabiliriz, geliştirebiliriz? Bunları yaparken kime ne fayda sağlayabiliriz? Şeklinde bir çok görüş var. Bütün bu gelinen noktada tek bir şey bizi bağlıyor. Oda güvenlik sorunu. Siz istediğiniz kadar fiyat kırın, uçaklara istediğiniz kadar yakıt desteği sağlayın, tesislerinizi istediğiniz kadar güzelleştirin, güvenliğin olmadığı bir yerde turizm düşünülemez, düşünülmesi de abesle iştigal olur.”

besiad geleneksel perşembe toplantısı turizm değerlendirmesi (6)Konuşmacılar içinde en olumlu ve umut verici konuşan Merhaba Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uysal deniz turizmi konusunda en fazla yüzde 10’luk bir düşüş ile sezonu geçireceklerini söyledi. Uysal şöyle konuştu; “Söylenenlere katılıyorum, ama denizcilikte işler biraz daha farklı yürüyor. Maalesef savaşlardan ve mülteci krizlerinden kaynaklı problemlerin çözümlerinin bizde yaklaşık 10 yıla kadar uzadığı görülüyor. Bizler 10 yıl önce bu durumları düzeltmek adına çalışmalar yapmaya başlamıştık.”

Merhaba Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uysal bu kadar kötü söylemlere karşın iyi haberlerin de olduğunu söyleyerek, İstanbul limanında yapılacak olan inşaatlardan kaynaklı gemilerin limana sığamayacağından dolayı bazı gemiler Ege ve Akdeniz limanlarına kaydırılacğı bilgisini verdi.

besiad geleneksel perşembe toplantısı turizm değerlendirmesi (20)BESİAD Geleneksel Perşembe Toplantısına konuk olarak katılan Muğla CHP Milletvekili Prof.Nurettin Demir’de söz alarak turizmde beklenen büyük krizin sorumlusunun AK Parti iktidarının olduğunu söyledi. Demir şöyle konuştu; “Bence turizm terörden sonra en çok konuşulan konuların başında geliyor. Bence de konuşulması gerekiyor. Mecliste meclis tablosunu görüyorsunuz. Mesele imaj meselesi. Bu gün Türk ekonomisini tedavi eden araç turizmdir. Başbakan 2016 turizm Acil Eylem Planını açıkladı. Bilmiyorum siz nasıl buldunuz. Ama bana göre eleştirilmesi gereken bir çok yönü var. Boş demiyorum ama daha iyi olabilirdi.”

CHP Milletvekili Prof.Nurettin Demir konuşmasını Bu dönemde yani Haziran ayına kadar bomba patlamazsa turist gelecek, Peki bomba patlarsa ne olacak? Diyerek konuşmasını tamamladı.

BESİAD üyeleri konuşmacılara sorular yöneltirken, bazı üyeler de 2016 Turizm Sezonu ile ilgili kendi görüşlerini dile getirdikleri toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.