Bodrum Gündem

AYLAN BEBEK ÖLÜMÜNE CEZA YOK…

AYLAN BEBEK ÖLÜMÜNE CEZA YOK…
04.03.2016
0
A+
A-
 aylan-bebek-ölümüne-beraat-kararı-verildi
Akyarlar kıyısına vuran cansız bedeniyle dünyanın göçmen sorununa bakış açısını değiştiren Aylan Bebeğin ölümü ile ilgili açılan davada karar çıktı. Sanıkların bilinçli taksirle ölüme neden olma suçlamasından beraatine, göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan ise 5’er yıl hapis cezaya çarptırılmasına  karar verildi. Sanık avukatları ise karara itiraz edeceklerini ifade ederek “Organizatörler içinde olduğu sabit tek kişi var oda ölen küçük bebeğin babası, Aylan Kurdi’nin babası. Tekneden kurtulan kişilerin ifadelerinde açıkça Abdullah Kurdi’nin bu işin içinde olduğu dosya kapsamı ile de mevcut bir durum.” değerlendirmesi yaptılar.
Haber: Selçuk Şimşek
Aylan Kurdi ile birlikte 5 kişinin Kos Adasına geçmek isterken hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak görülen davanın 3. ve son duruşması, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıklar, Mwafaka Alabash ve Asem Alfrhat’ın göçmen kaçakçılığı yapmak ve bilinçli taksirle ölüme neden olmak suçlamasıyla yargılandıkları davada karar açıklandı.
Duruşmada, son savunmaları alınan sanıklar ve sanık avukatları üzerlerine atılı suçlarla ilgili yeterli delil olmadığı gerekçesi ile beraatlerini talep ettiler. Savunmaların ardından Mahkeme Başkanı karar için duruşmaya 10 dakika ara verdi. Verilen aranın ardından Ağır Ceza Hakimi dava ile ilgili kararı açıkladı. Sanıkların bilinçli taksirle ölüme neden olma suçlamasından beraatine, göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan ise 5’er yıl hapis cezaya çarptırılmasına  karar verildi.
Kararı açıklayan Ağır Ceza Hakimi Dr. Yakup Yıldız, sanıkların mahkemedeki iyi halleri nedeniyle takdiri indirime gidildiğini ve cezalarının 4’er yıl 2 aya düşürüldüğünü söyledi. Mahkeme ayrıca davaya konu olan diğer sanıkların yargılanması için de dava açılmasına karar verdi.
SANIK AVUKATLARI KARARA İTİRAZ EDECEK… purchase Indocin
Duruşma sonrası karara itiraz edeceklerini açıklayan Sanıklardan Mwafaka Alabash’ın Avukatı Kemal Ertuğrul generic Propranolol “Bu olayda göçmen kaçakçılığına iştirak ettikleri, bizce hukuken son derece tartışmalıdır. Şöyle ki; göçmen kaçakçılığı suçunun maddi unsuru, maddi menfaat temin etmek amacıyla bu suça girişilmiş olmasıdır. Burada, gerek benim müvekkilim, gerek diğer sanığın maddi menfaat temini amacıyla bu suça karıştıklarına dair dosyada hiçbir delil bulunmamaktadır. Bu yönüyle de karara itiraz etmeyi düşünüyoruz” dedi.
Buy Topamax on line Zahim-Kurdi,-oğulları-2-yaşındaki-Aylan-Kurdi-ve-3-yaşındaki-Galip-Kurdi-muğla-adli-tıp-1BİLENEN TEK ORGANİZATÖR AYLAN’IN BABASI…
Yakalanamayan diğer sanıklar hakkında açılması beklenen dava hakkındaki görüşü sorulan Avukat Ertuğrul şu açıklamayı yaptı; “Yakalanamayan diğer sanıklarla ilgili, bu eylemi başkalarının organize ettiği, başkalarının bu işten son derece ciddi maddi menfaatler elde ettiği sabit. Fakat bu kişilerin dosyalarda ismi bile yok ama organizatör işinde, organizatörler içinde olduğu sabit tek kişi var oda ölen küçük bebeğin babası, Aylan Kurdi’nin babası. Tekneden kurtulan kişilerin ifadelerinde açıkça Abdullah Kurdi’nin bu işin içinde olduğu dosya kapsamı ile de mevcut bir durum. Ancak, küçük çocuğun cansız bedeni Türkiye’de ve bütün dünya televizyonlarında dramatik bir görüntü arz ettiği için biz daha fazla suça karışmış bir ülke gözükmemek için muhtemelen Abdullah Kurdi’yi bu işten hukuken apar topar bu işten uzaklaştırmış durumdayız. Hakkında bu isnatlar olmasına rağmen hiçbir şekilde yargılanmaması diğer isimsiz tanıklarla birlikte tabi ki bu işin esas sorumlularının cezasız kalmaları anlamına gelmektedir. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz”
ADİL BİR YARGILAMA OLDU…
Davayı gözlemci olarak takip eden Muğla Barosu yönetim Kurulu Üyesi Avukat adil bir yargılama süreci olduğunu belirterek; “Tabi ki çok üzgünüz. Bu ilk olmadığı gibi son da olmayacak gibi gözüküyor. İnşallah bundan sonra böyle şeylerle karşılaşmayız. Barolar, toplum vicdanının ve adaletin savunucularıdır. Bizde baro olarak bu görevimizi devam ettirmek istiyoruz. Fakat tek dileğimiz bir daha böyle olaylarla karşılaşmamak”
Tutuklu sanıklar Jandarma nezaretinde Muğla Cezaevine gönderildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.