Bodrum Gündem

İĞNE OYASI…

buy Alesse serap-eflanlı-yazıları-bodrum-gündem order Cytotec

Uzun yürüyüşler yapıyorum sabahları. Kendimi güvende hissettiğim için ya da hissetmek için, hep aynı yolları kullanıyorum. O yollardaki her bir çiçeği, ağacı, sakin sakin uyuyan köpekleri, yol kenarlarında hızlı hızlı yürüyen kedileri tanıyorum. Bildiğim bu yolların sonu, denize varıyor.

bodrum-sokakları-1**************

Xenical pills
El emeği, göz nuru olduğu taa uzaktan bile anlaşılan iğne oyasının çevrelediği, kırmızı yemenisiyle son derece dikkat çekici. Kim ki bu kadın? diyorum, kendi kendime. Oturmuş çakıl taşlarının üzerine, kınalı, uzun ince parmaklarıyla tütün sarıyor. Kağıda tütünü yayışı, rulo haline getirişi, dudaklarına götürüp yakışı, ilk nefesi çekişi; film karesi gibi. Oturduğu yer, taş değil de, puf sanki. Öylesine rahat ve huzurlu ve yalnız olduğundan emin; ya da umurunda değil. Sabah yeşili denizi, seyrediyor.

Sahilin yerlisi ve emektârı köpekler oynaşıyorlar az ileride. Onları tanıyan ama tedbiri elden bırakmayan kediler, yükselmeye başlayan sabah güneşinin altında bedenlerini temizliyor, kendilerini yeni güne hazırlıyorlar.

Gözüm kadında. Sigarası bitti, çakıl taşlarının arasında söndürdü, izmariti yanındaki kutuya koydu; yemenisinin gevşemiş bağını sıktı. Kollarını dizlerinin çevresine doladı; güneşe ve denize teslim oldu.

Oynaşmaktan yorulan köpekler sahilin kumlu kısmına serildiler. Çevreyi dinlediler, sakinleştiler, uykuya daldılar. İçlerinden ikisi, uyuyanlardan daha genç olanları ve bir siyah kedi, yavaşça kadına yaklaştılar. O kadar sakindi ki kadın, gelenleri görmüyor gibiydi. İki genç köpek ve siyah kedi, bedenleri kadına değecek şekilde oturdular. Kadın dizlerine doladığı kollarını çözdü, kınalı uzun parmaklarıyla sevmeye başladı her birini. Ellerinin hareketinden, dokunuşlarının telaşsız, rahatlatıcı yumuşaklığı anlaşılıyordu. Köpekler ve siyah kedi bu dokunuşlara daha fazla dayanamayıp, başlarını bırakıverdiler kadının kucağına.

KÖPEK KEDİ**************

Yemenisindeki iğne oyası, uzun ince parmaklarındaki kına, sabır ve özen demek olan kadınla, köpekler, kedi ve ben, yükselen güneşin ve rengi sabah yeşilinden maviye dönmeye başlayan denizin karşısında, huzur içindeydik…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.