Bodrum Gündem

SORUYA “HAYIR AMA” DİYE CEVAP VERMEK…

Soruya direk cevap vermekten kaçınan kişi lafı döndürmek için “hayır ama şöyle oldu, böyle yaptım” Generic Topamax gibi gevelemelerle konuyu saptırmaya çalışır.

Televizyonda kendisine soru sorulan yetkilileri izliyorum, politikadan spora, bilim dünyasından ticarete, sanayiden sosyal hayata kadar cümlelerine “hayır ama” diye başlıyorlar.

Günlük hayatımızda da aynı cevapla karşılaşıyoruz.

Örneğin çocuğunuza sorsanız: “Dersler iyi gitmiyor, sene sonunu nasıl getireceksin?”, cevap bellidir: “Hayır ama testlere çalışmaktan derslere konsantre olamıyorum ki…” Siz de “bari testlerden iyi sonuç çıkartsa” diyerek razı olursunuz.

Biraz değişik bir konuda düşünsek ve amatör branşlarda faaliyet gösteren spor kulüplerimize sorsak: “Ne zaman bir olimpiyat şampiyonu yetiştireceksiniz?”, gelecek cevap bellidir: “Bu sene Ukrayna’dan bir sporcu devşirdik, bu sefer kesin madalya var…” Siz de “bari bu sefer dopingsiz bir altın kazanalım” diye razı olursunuz.

Belki de Ankara’ya sorsak: “Ülkemizin dış ilişkileri giderek çıkmaza giriyor ne yapmayı düşünüyorsunuz?” desek, cevap sizce nasıl gelir? Acaba “Hayır ama biz de Gine Cumhurbaşkanına Külliye yapacağız” mı derler? Siz de “bari orayla sağlam bir ticaret yapabilsek” diye razı olursunuz.

Acaba yıllardır düşünmemeye alıştırıldığımız için her şeye razı olur televizyondaki çöpçatan programlarını izlemeye devam mı edersiniz?

“Razı olmak”tan sıkılmadınız mı? İnsanlarımızın kutuplaşması, aldatmanın, sahteciliğin öne çıkması, sosyal sektörlerin çökmesi sizi hiç mi düşündürmüyor?

Ama eminim ki aranızda bazıları beynindeki gri hücreleri çarpıştırarak “hayır ama” diyenlerin aslında niyetinin ne olduğunu anlıyor. Peki ne yapmalı?

İktidar hastalığına kapılmış olanlar için fark etmez. İşler ne kadar kötüye giderse gitsin onlar order misoprostol online Zithromax to sale “hayır ama” diyerek yandaşlarını razı edecek ve koltuklarında oturmayı sürdürecektir.

Siz derin derin düşünmeye devam edin.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.